Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

greg66 19:52, 14 kwi 2020

Ależ ten dereń jest śliczny.

O ja też mam teraz problem, na obrzeże chciałem dać żurawki, Asia polecała tiarelle juz wybrałem teraz tu piszecie, ze one podobnie jak żurawki.
i mus dalej myśleć.
TAR 19:57, 14 kwi 2020

greg66 napisał(a)

O ja też mam teraz problem, na obrzeże chciałem dać żurawki, Asia polecała tiarelle juz wybrałem teraz tu piszecie, ze one podobnie jak żurawki.
i mus dalej myśleć.

no niestety, żurawki, żuraweczki, tiarelle, sliczne jednak przez chwile, potem z lekka klopotliwe. u mnie na obwodkach mam bergenie, turzyce, hakonki, hyzopy, trzmieliny, niskie tawuly little princes, rozchodniki,lawendy. zalezy od naslonecznienia i gleby. a na niektorych rabatach obwodek nie planuje
Anda 20:04, 14 kwi 2020

Darmera bardzo ładna, ale jednak za duża dla moich rabat
No nic, może bergenie spróbuję
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
greg66 20:30, 14 kwi 2020

Hakonki brałem pod uwage na samym początku, o lawendach też myślałem resztę roślin już mam na innych obwódkach (tawuły niskie, bergenie).
sylwia_slomc... 20:30, 14 kwi 2020

Anda napisał(a)

To nie jest dobra informacja

Boszsz, heucherella pewnie ma też ten problem? Geum też podobno co trzy lata trzeba odmładzać. Masz może jakiś pomysł na ładne, duże liście (oprócz host i przywrotnika)?

Może to zależy od odmiany, ale moje thiarelle się nie wypiętrzają, mam już sześć lat i nic się z nimi nie dzieje Pozyskałam sobie kilka dodatkowych bo bardzo mi się podobają. Ja mam tą odmianę o powycinanych liściach dwukolorowych przebarwiających się jesienią na różowo
greg66 20:31, 14 kwi 2020

To chyba ta o której myślę "sugar and spice".
Agania 20:46, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)
no to u mnie lekkiej gleby nie beda miec, raczej ciezka, musza jakos dac rade, beda przy oczku w cieniu i swiatlocieniu, mam taka dziure do zagospodarowania i bede mogla podziwiac w lezakowni.

Śliczny ten Cherokee. Judaszkow chinskich nie mam, tylko kanadyjskie i na pewno beda kwitly. ale przy tej pogodzie najwczesniej w maju. i wszystkie 3

Uwielbiam rodgersje zobaczę jak sobie radzą u Ciebie
Jakie posdziłaś?

Dereń dopiero pokazuje na co go stać
Kanadyjski moje marzenie, ale u mnie już na niego za późno i nie mam miejscówki.
Wolę derenie
Agania 20:48, 14 kwi 2020

Monia81 napisał(a)
Zapisałam sobie tego derenia, cudny jest, magnolki dają popis kociaki łobuziaki, ale radości nam dają co nie miara
buziaczki

Kociasy rozdabiają
Derenie zawsze u mnie po magnolia H top nr 1
Agania 20:50, 14 kwi 2020

greg66 napisał(a)

i mus dalej myśleć.

Czyli dereń gwiazdorzy, no coś innego
Z obwódką też mam problem
Agania 20:52, 14 kwi 2020

TAR napisał(a)

no niestety, żurawki, żuraweczki, tiarelle, sliczne jednak przez chwile, potem z lekka klopotliwe. u mnie na obwodkach mam bergenie, turzyce, hakonki, hyzopy, trzmieliny, niskie tawuly little princes, rozchodniki,lawendy. zalezy od naslonecznienia i gleby. a na niektorych rabatach obwodek nie planuje

Ja też, szykuję na przedkychenną z hakonki, ale to wieczność potrwa