Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

anabuko1 16:52, 05 lip 2020

Agania napisał(a)

Aniu mam łapki co lubią sprzęcior i pstryki... mamy tak samo
Iwonka 21:59, 06 lip 2020

Agatka, nie wiem czy cię to pocieszy, ale ja też mam jakiś ogrodowy zjazd. Nawet pisać na forum mi się nie chce. Mam nadzieję, że to stan przejsciowy.
Chwasty rosną na potęgę, nie wiadomo w co ręce włożyć. Dlatego plewię tylko ulubione miejsca, reszta leży odłogiem. Anomalia pogodowe zgradowały mi auto, na szczęście to stare. Wymieniliśmy przednią szybę i tylną lampę, blacharka w dziury zostanie już na wieki. Ogród mam cały bo gradobicie dopadło mnie pod Niepołomicami.
Wnusia przekochana
Agania 11:36, 07 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dogadamy terminz nastrojem tak bywa, ze nam spada zwłaszcza przy takiej pogodzie jak ostatnio, podcina skrzydła, też mi się nie chce do ogrodu teraz chodzić, a jak zajdę to głównie fotki robię bo nie wiem czy jak będę w kolejnym dniu to jeszcze zastanę w tym samym stanie, wczoraj odkryłam , ze nasz buk trikolorek umrożony w maju, ledwie odbijający i to nie kolorowymi listkami, złamany po poniedziałkowej wichurze w połowie Już nie będzie tej lekkości co miała być, ech

Odwiedzinkami się nie przejmuj, jak będę przejeżdżać to wpadnę na herbatkę
Trikolor będzie jeszcze gwiazdorzył
Agania 11:41, 07 lip 2020

Anda napisał(a)
Slicznä masz wnusię Najważniejsze, aby w zdrowiu pozostała

Ewuś mała w końcu pierwsze ząbki pokazała...zdrowa odpukać
Katkak napisał(a)
Agoatko wnusia słoska, a u babci w ogrodzie jest tyyyyyyle do odkrycia.

Kasieńko,gdzie tam jeszcze do tych odkryć...buź
Agania 11:48, 07 lip 2020

Urszulla napisał(a)
Też miewam momenty ogrodowe które mnie cieszą i chętnie działam oraz inne priorytety, wtedy ogród idzie w odstawkę żeby znów mógł ucieszyć. Gdy nie ma tego uzależnienia to nie ma depresji ogrodowej jak coś idzie nie tak
Majgorsze dla mnie jest to gdy chcę robić w ogrodzie a nie mogę bo zdrowie mi odmawia....tak jak teraz. To też trzeba zaakceptować.

Momenty były, były jest lepiej...tak gorzej z tym zdrowiem, ale dla siebie też trzeba czas zaplanować
Agania 11:58, 07 lip 2020

TAR napisał(a)
mnie tez ogordowo cisnienie spadlo, moze jutro cos podzialam. wczoraj przywuwazylam znowu kosmiczne ilosci mszyc na sosnach Watereri a dzis galasy na swierku Cupressina, jest tak wysoki, ze nie zdolam wszystkich sciagnac. nie mam kiedy przez pogode przyciac pecherznic juz o wykopaniu ich w ogole zapomnij, czasu zwyczajnie brakuje.

Z tym niedoczasem walczę i na ogród się naobrażałam, kwiatki nie posadzone zasuszyłam,
no to co wszystkiego nie ogarnę, odkurzałam zewsząd nasiona z brzóz,
a ogarniam dom i druga łazienka na finiszu
Ha, ha ale może mi się tak wydaje
Najważniejsze, zdążyłam odratować mojego białaska Ozziego z przytrucia.
Wizyta na nocnym pogotowiu weterynaryjnym, była konieczna, nie przeżyłby nocy.
Agania 12:04, 07 lip 2020

Dominika11 napisał(a)
widzę, że kroi ię wam spotkanko

a z tą pogodą ta jakich koszmar, u mnie w nocy była burza - normalnie leciała ściana wody, myślałam, że wywali okna dachowe

niespodzianka
Strasznie bywa, niestety, u mnie lepiej już mniej deszczu, może trucizny
popłyną i będzie bezpieczniej dla flory i fauny wszelakiej
Agania 12:13, 07 lip 2020

Gosialuk napisał(a)
Agatko jak wycieczka, to może w moje strony? Serdecznie zapraszam.
Dobrze jest mieć odskocznię od ogrodu, gdy dopada nas zniechęcenie. Niestety nie mamy wpływu na pogodę, a jesteśmy od niej uzależnieni. Trzeba to zaakceptować.
Wnusia kochana i oczko w głowie babci. Tak właśnie powinno być.

Kiedyś może zaplanuję, dziękuję Gosiu za zaproszenie
Jak miło być w rodzinie ogrodowiskowej, tutaj nawet miło spędza się doła ogrodowego...WNUSIĘ zobaczę znowu we środę
buziak
Agania 12:15, 07 lip 2020

gierczusia napisał(a)
Babcia serioooo ??? Nigdy bym na to nie wpadła nie wiem czemu myślę ,że my tu fffszystkie taaakie młode a sama..prawdę powiedziawszy mam 50 na karku, więc "stan babci" powinien być mi już bliski
Buuuziol

Elusia, a babcia nie może być zawsze młoda, życzę Ci rychłego babciowania, fajna sprawa
Magda70 12:17, 07 lip 2020

gierczusia napisał(a)
Babcia serioooo ??? Nigdy bym na to nie wpadła nie wiem czemu myślę ,że my tu fffszystkie taaakie młode a sama..prawdę powiedziawszy mam 50 na karku, więc "stan babci" powinien być mi już bliski
Buuuziol

Ani się obejrzysz