Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 18:29, 01 mar 2021

April napisał(a)

Jak po jednym weekendzie można mieć większość uprzątnięte. Ja już dwa weekendy pracowałam a potrzebuję jeszcze z pięć. To niesprawiedliwe. Albo ja jestem taka słaba

Aprilku ja mam tak samo, nie ubywa, tak sobie dłubię dla przyjemności
TAR napisał(a)

kiedys pisałam, mimo duzej roznorodnosci mam ogrod praktycznie bezobsługowy. zostały mi do przyciecia hakonki, z ktorymi poczekam do polowy marca i do wykonania prace w lezakowni, tam pod nóż pojda horty, kilka pecherznic, kilka traw i kilka bylin i ogarne zawilce bym mogla naszykowac do wysylki. reszta zrobiona. pozegnałąm sie z sekatorem, nozyce elektryczne ulatwiaja mi robote. to co zazwyczaj we dwoje robilismy w 3 weekendy zrobilam sama w jeden weekend. i nadgarstek cały a rownie duza przyjemnosc. na przyszly sezon zeby sobie ulatwic zainwestuje w rebak. 2 godziny ciecia a 4 upychania w wory, niewygodne, traci sie mnostwo czasu i energii. a tak wepchne wszystko do rebaka i jeszcze z pozytkiem dla ogrodu bedzie.

Ha, ha a ja sobie właśnie kupiłam sekator ten polecany przez Ewcię Felco 2
Wszystkie gubię na ogrodzie, ten jest czerwony będzie widoczny
Czekam na eMa żeby się rozkręcił, bo gałęzi do mielenia ma sporo, my nie mamy rębaka tylko rozdrabniacz,
super sprawa, wszystko wraca do ogrodu w sposób naturalny, tylko z tona tego jest...
Z rębakiem była ekipa u sąsiada rok temu, powiedzieli, że za 1500 tysia zrobią,
za mniej to im się nie opłaca przyjeżdzać, to za drogo, dobra inwestycja, ale za duży sprzęt i nie ma gdzie przechowywać...
Mam swoje koszyki i tak z nimi latam na komopst

Agania 18:46, 01 mar 2021

popcorn napisał(a)
Ale piękna wiosna Bedzie dobrze Agatko! Buziaki

Karola fajnie jak już nie ma śniegu
Czekam na auto obiecali w warsztacie, że w piątek do odbioru,
oby tylko zastępczaka przedłużyli do dnia odbioru i finito
Plany inwestycyjne wywróciły mi życie do góry nogami.
W pracy ognisko COVID 19, trzecia fala atakuje, jeżdżę do pracy, póki co dobrze się czuję, zdrowie najważniejsze.
Dziewczyny chłopaki pilnujcie się
Agania 18:51, 01 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Łąki są piękne, ja uwielbiam bo się człowiek nie narobi, a efekt fajny i z pożytkiem dla zwierząt I sentyment z dzieciństwa mi został

Sylwia Wasza łąka co roku piękniejsza, ja też mam sentyment z dzieciństwa
Wakacje spędzone w kieleckich stronach, ale tam piasek, wapień, zero ciężkiej pracy,
pola ukwiecone, lasy, łąki sosnowe, gospodarstwa głównie rolne, leśnicze trochę tych
wspomnień chcę przemycić do ogrodu, teraz aminka i kosmosów mam dostatek,
w końcu na tyłach coś wyrośnie
Agania 18:59, 01 mar 2021

MiluniaB napisał(a)

Muszę zacytować ponieważ bardzoooooooo lubię przebiśniegi, których niestety w ogrodzie nie mam.
Nie dosyć, że są piękne to jeszcze pięknie je przedstawiasz na zdjęciu - brawo Ty

Kiedyś szukałam ich na próżno w ogrodzie, przesadziłam i podzieliłam kępkę i chwyciły się
Milunia chcociaż przebiśniegi cieszą, jak się przyłożę to fotka czasami się uda

Czekam na krokusy, zielone ogonki już są

ale kret też brr
Alija 19:02, 01 mar 2021

Pięknie już u ciebie, wiosennie.
TAR 19:13, 01 mar 2021

ale fajnie jak juz pikutki zielone wychodza, przebisniegi uwielbiam, na razie mam ich malutko ale jakies sa
Agatorek 19:14, 01 mar 2021

Agania napisał(a)

Ach wiosna jeszcze przed chwilą była tu tafla lodu

Po zimie ani śladu, cudowny widoczek
Agania 19:17, 01 mar 2021

Alija napisał(a)
Pięknie już u ciebie, wiosennie.

Tia, wszędzie słoma
Żartuję za chwilkę zażółtkuję się od kwiatów derenia jadalnego
Agania 19:20, 01 mar 2021

TAR napisał(a)
ale fajnie jak juz pikutki zielone wychodza, przebisniegi uwielbiam, na razie mam ich malutko ale jakies sa

To super, u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach, doczekasz się i Ty łąki przebiśniegów
Las trzeba zobaczyć u szefowej, Danusia sadziła całymi taczkami
Agania 19:22, 01 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Po zimie ani śladu, cudowny widoczek

U Ciebie chyba też, mieszkam na stoku południowym
szybko u mnie śnieg zanika, z tym czynnikiem to mam super