Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:59, 25 lut 2021

SlonecznyOgrod napisał(a)

Aż takie klepisko ?
Myślałam, że wystarczy grabkami przeciągnąć...

Ale musi byc spulchnione, albo posypana lekka ziemia.

Dosłownie Daria, dużo kartonów tam poszło, popiół, piasek by się przydał.
Mam jeszcze 6 worków liści też do wrzucenia w to miejsce
Dzisiaj przywieźliśmy nową taczkę zastępczym mercedesem, zmieściła się
Teraz eMa rola żeby piasek tam wywieźć a ja porozgrabiam.
Przydałaby się wywrotka ziemi, ale w to miejsce nie wjedzie, bo pod górkę i za wąsko.

Ta połać to glina z kamolcami, teraz ziemia rozmokła, wyrzucę to co na kompoście
i będę męczyć, licząc po cichu na pomocników
Agania 21:09, 25 lut 2021

Zamówiłam nowe karpie Koi do stawiku, eM uruchamia akwarium.
Rybki muszą odbyć kwarantannę i poczekać na cieplejsze dni, aż trafią do innych rybek
Mam radochę wkrótce wycieczka w okolice Opola
Kasiek 11:34, 26 lut 2021

Agania napisał(a)

Dosłownie Daria, dużo kartonów tam poszło, popiół, piasek by się przydał.
Mam jeszcze 6 worków liści też do wrzucenia w to miejsce
Dzisiaj przywieźliśmy nową taczkę zastępczym mercedesem, zmieściła się
Teraz eMa rola żeby piasek tam wywieźć a ja porozgrabiam.
Przydałaby się wywrotka ziemi, ale w to miejsce nie wjedzie, bo pod górkę i za wąsko.

Ta połać to glina z kamolcami, teraz ziemia rozmokła, wyrzucę to co na kompoście
i będę męczyć, licząc po cichu na pomocników

Powoli, krok po kroku, doprowadzisz sobie to miejsce do porzadku. Ale ile sie przy tym nameczysz- to Twoje
BASIA8 11:46, 26 lut 2021

Witaj Aganiu Buziaki zostawiam Czytam o wyjeździe w okolice Opola - Kochana koniecznie odwiedźcie w Ozimku Centrum Ogrodnicze -Pracuś.
TAR 12:13, 26 lut 2021

Aganiu co ja czytam, nowe wyzwania sie zapowiadaja. Kochana to bardzo dobrze, nic tak nie odpedza zlych mysli jak praca w ogrodzie.

Moje oczko jeszcze cale zasypane sniegiem, dojsc nie mozna. Za tydzien juz pewnie powolutku jednak bedziemy obczyszczac i wymieniac wode.
Szymka 18:08, 26 lut 2021

Witaj Aganiu.
Masz piękny, dojrzały ogród. Raj dla kotów . W jesiennych barwach jeszcze piękniejszy. Jak mogłaś choć przez chwilę pomyśleć o sprzedaży domu ? Rozstać się z takim miejscem...Drugiego takiego nie stworzysz
kasiek 22:39, 26 lut 2021

Gliny współczuje, nawet silna kobieta nie jest w stanie przeorać tyle ziemi... Ale czekam na foty wiosennych zwiastunów
Agania 18:45, 28 lut 2021

Kasiek napisał(a)

Powoli, krok po kroku, doprowadzisz sobie to miejsce do porzadku. Ale ile sie przy tym nameczysz- to Twoje

Ten kroczek to mój wyznacznik i tak co roku zaczynam coś innego i nie mogę skończyć i tak się kręci

Ważne żeby zacząć
Agania 18:48, 28 lut 2021

BASIA8 napisał(a)
Witaj Aganiu Buziaki zostawiam Czytam o wyjeździe w okolice Opola - Kochana koniecznie odwiedźcie w Ozimku Centrum Ogrodnicze -Pracuś.

Jeszcze trochę do tego wyjazdu, a podasz mi na jakiej to jest ulicy, pamiętasz?
Agania 18:57, 28 lut 2021

TAR napisał(a)
Aganiu co ja czytam, nowe wyzwania sie zapowiadaja. Kochana to bardzo dobrze, nic tak nie odpedza zlych mysli jak praca w ogrodzie.

Moje oczko jeszcze cale zasypane sniegiem, dojsc nie mozna. Za tydzien juz pewnie powolutku jednak bedziemy obczyszczac i wymieniac wode.

Moje oczka już odlodzone, woda jest jak kryształ i glony nitkowate niestety są...ruszamy z filtrem w przyszłym tygodniu.
Weekend był bardzo zimny i wietrzny, ale trawy już wycinam.

Nowe wyzwania są dobre na takie niepomyślne chwile i sobie właśnie wymyśliłam