Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

nicol21 22:15, 13 kwi 2022

Piękne ciemierniki!
jak dzieli się kocimiętkę? I kiedy? bo chcę rozmnożyć, a jestem nowa w tym temacie....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Agania 22:41, 13 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
U Ciebie jak zwykle pięknie. Masz taki bogaty ogród, pełen skarbów. I uwielbiam Twoje zdjęcia. Trzymaj się ciepło

Mam jeszcze mało skarbów, ale się nie poddaję, eM kupił mi liriope szafirkową, potrzebna mi jest na wypełnienie rabaty przed kuchennej, teraz przy podjeździe mam wszędzie kable pod oświetlenie.
W realizacji podzielona liriope plus jakieś cebulowe i sezonowo fiołki i kocimętka
Na zasadzie wetknąć piciupkie i niech się samo rozrasta
Agania 22:48, 13 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak nie zapomnę jutro to Ci specjalnie cyknę aktualną fotkę mojego mułowiska na pociechę
Czytam o chorobach Zdrówka dużo życzymy

Och Sylwuś ja cała współczuję, jedni mają piasek lub glinę, ty masz jeszcze muł, ja mam kamienie w glinie, zniszczenia, każdy ma coś, chcąc nie chcąc trzeba zakasać rękawy i brnąć do przodu żeby odbudować straty będą nowe pomysły, może będzie lepiej niż było, a nawet ładniej
Agania 22:53, 13 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Piękne ciemierniki!
jak dzieli się kocimiętkę? I kiedy? bo chcę rozmnożyć, a jestem nowa w tym temacie....

Nicol dziękuję w imieniu ciemierników
Kocimiętkę podziel jak bylinę, ja spróbuję jeszcze z liriope https://funkie.pl/sklep/byliny-ogrodowe/liriope-szafirkowe-ingversen-%7C-fioletowe-%7C-sadzonka.html która mam nadzieję będzie udawać zimozieloną trawę
Mgduska 23:08, 13 kwi 2022

Agania napisał(a)

Mam jeszcze mało skarbów, ale się nie poddaję, eM kupił mi liriope szafirkową, potrzebna mi jest na wypełnienie rabaty przed kuchennej, teraz przy podjeździe mam wszędzie kable pod oświetlenie.
W realizacji podzielona liriope plus jakieś cebulowe i sezonowo fiołki i kocimętka

Jak to mało skarbów - wisienki, derenie jadalne to przecież skarby. Dodatkowo masz mnóstwo pięknych bylin i jednorocznych - floksy, werbeny. Proszę mi się tu nie krygować, bogato jest
Milka 08:07, 14 kwi 2022

Agania napisał(a)

Liriope jest niezniszczalna i w zasadzie zimozielona. Mnie wyginęły te o limonkowych liściach, te zielone z białym kwiatem rosną od lat i mnożą się na potęgę.
Agania 20:30, 14 kwi 2022

Mgduska napisał(a)

Jak to mało skarbów - wisienki, derenie jadalne to przecież skarby. Dodatkowo masz mnóstwo pięknych bylin i jednorocznych - floksy, werbeny. Proszę mi się tu nie krygować, bogato jest

Byliny?
Poza floksami i werbenami samo siejącymi się to skąpo jest.
Za szałwią tęsknię, podzieliłam żeleźniaka mam nadzieję że się rozaszaleje , wtedy będę szczęśliwa
Nie kryguję się potrzebuję zmian i muszę działać po tym tak jakby trzęsieniu ziemi, kamienie wybieram, sadzę wybierając kamyczki wiaderkami.
Agania 20:34, 14 kwi 2022

Milka napisał(a)

Liriope jest niezniszczalna i w zasadzie zimozielona. Mnie wyginęły te o limonkowych liściach, te zielone z białym kwiatem rosną od lat i mnożą się na potęgę.

Muszę dokupić jeszcze 16 szt, podział na dwa, więc 32 sadzonki uzyskam , na obwódkę tyle potrzebuję
Docelowo marzę aby liriope zarosła rabatę jak trawnik
Agania 15:53, 17 kwi 2022

Kwitną skalnice i floksy szydlaste, wrzośce, zawciągi skalne.
Wypełniłam nimi osłonki, bo deszczowo na razie, później wysadzę je na skalniak

Agania 15:56, 17 kwi 2022