Dziękuję Eliza, ja dzisiaj od rana w ogrodzie, krótka chwila na odpoczynek mi się należy, mogę w końcu z Wami pobyć...to troche moich powonii pokażę, bo one też już się powoli ze mną żegnają
Gdzie ta cywilizacja uuuu....patrzę i widzę tylko domy sąsiadów...uciekłam od miasta, już teraz to ja taka zaściankowa się stałam...wiesz....Agatko moja imienniczko
Ta wielkość to nic przerażającego 28 arów razem z domem i drogą dojazdową, tylko mój kręgosłup jest przerazony, bo tego nie wytrzymuje, ale tak to spoko i.....wszystkich dziur... w ogrodzie jeszcze nie zapchałam roślinami... i tak dalej się bawię w ogródi zagęszczam.....od 10 lat
New Down rośnie od około 7 lat, wcześnie była Parade, ale mi przemarzła, jej nawet nie okrywam, bo krzew jest ogromny...to mój widok z tarasu, przelatuje sobie pod różaną pergolka na ogród
Mój pierwszy wyjazd do Pisarzowic i juz przyjechałam z tym wiązem, więc jest od początku, okaz 10 letni, początkowo, go przycinałam,żeby go zagęścić, ale poszedł w gorę jak głupek...........nie mam z nim kłopotów, ale wiem, że inni mają z nim kłopoty, zresztą jak o niego nie zadbam, to też mogę, go stracić
Gotowej recepty na zrowo rosnącego wiąza holenderskiego nie mam, ale wiem, że jest podjadany przez mszyce, które składają na liściach jaja, tworząc galasy tzw. narośla na liściach, tego dziadowstwa jest pełno na wiąząch, więc opryski pozostają, które musimy wykonać wczesna wiosną i na jesień...promanal wiosną, poźniej confidor...kilkakrotnie
Grazyna_olsz......tak to jest z ta pracą jak maleństwo przyszło na świat, ale do lasu to z pewnością pomykasz
Napia też pozdrawiam weekendowo
Laurowisnia New Down cały czas rozkwita, a kloniki będę sama przywoływać
iwonaal wiąza holenderskiego można przycinać jak jest młody, dla zagęszzczenia, mój już jest taki ogromny, że nie dostanę mu do czuba, zresztą chcę mieć wielkie drzewa w ogrodzie
Irenko, jak chcesz mieć siewki, to nie ścinaj, przecież wiesz......no właśnie po co są ogrody do wypoczynku czy do roboty...niech zgadnę, głupi ma zawsze dużo roboty.....byleby takie niebo było nad głową