Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

BASIA8 22:51, 05 gru 2014

Aganiu dziękuję za życzenia - niech się spełniają Buziam Cię Mocno.
Agania 23:17, 05 gru 2014

Pszczelarnia napisał(a)
No śmiecą te modrzewie jak nic. Ale jak widzę jak teraz stanowią miodową ścianę na tle nieba szarego, to się zachwycam. Ale moje już 40 letnie, więc na poziomie 3 m bez gałęzi (bardzo kruche i lecą po wiatrach).

Chyba zdrowe. Jodła zaś wykazuje objawy (nie wiem jak się to nazywa), po prostu schnie i sypią się igły. Wielka szkoda. Ale nie opryskam tego kolosa. Druga zdrowa i śliczna. Moje drzewa są ok. 40 letnie i to już wyższa szkoła jazdy z ich pielęgnacją - w zasadzie to przekracza możliwości i umiejętności moje.

40 letnie drzewa, no moje wow, pozazdrościć, pielęgnacji nie zazdroszczę brak mi słów....ja nie chcę takich kolosów u siebie, bo tak jak piszesz, to czym obdarzył nas los to trzeba zatrzymać..... nie zakryję widoków, które dostałam w prezencie...między innymi na:
Zalew Dobczycki

Mogielicę

Śnieżnica po lewej od Mogielicy

Babią Górę

i Tatry, ostre szczyty widać przy dobrej pogodzie, najlepiej zaraz po halnym

monteverde 23:19, 05 gru 2014

Agania napisał(a)

To nic trudnego Iwonko, tylko musisz wygospodarować miejsce pod wrzosiki

Ja mam dwa wrzosowiska, to jest to drugie

ładna fotka ogrodupozdrówka
Agania 00:25, 06 gru 2014

Bogdzia napisał(a)
Ewa ma racje modrzewie teraz są piękne ale ja mam jednego wielkiego i te jego igiełki wcale mnie nie denerwuja ale opadające gałęzie spadajace na rh i ogołocony pień do wys na pewno ok 5m to już okropieństwo. Moj nie jest az tak stary jak Ewy , posadzony w 2000r ale równy bukom które tu rosna od 100 lat. Pozdrówka dziewczynki.

Bogdziu....dzięki tym starym drzewcom, w których egzystujesz masz to co kochasz, a czego mi brakuje.......właśnie ptaszków, ja mam widoki, ty masz ptaszki i drzewa, które świetnie się czują w takim wielkim potężnym starodrzewie i gniazdują u Ciebie
Buki kofam Bogdziu, kcem więcej i więcej, płaczę, wyję i siem modlę, żeby rosły i u mnie
Jutro szykuję i otwieram stołówkę dla ptasich wszechobecnych i odważnych

Syn się śmieje i pyta, czy coś z tego będzie na obiad, albo na deser

Agania 00:43, 06 gru 2014

A ja tak tęsknię za ptaszkami
Mala_Mi 01:06, 06 gru 2014

Zazdroszczę ci tych widoków
Mariusz 08:07, 06 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)
Skruszona tym, że dawno mnie tu nie było wpadłam.. ... pocofałam dużo.... do asperkowej z fajnymi świerkami Modrzewie fajne ale te szczepione, bo te inne to rosną wielkie i igły są wszędzie.

Czytam u Mariusza "a planujemy wybrać się z Kasiek z ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek do Małej Mi"..
wiec planować dziewczynki, planować

Planujcie, planujcie dziewczyny, ja też pragnę wiedzieć kiedy i proponuję dłuższy pobyt w arboretum. Tak na spokojnie, dyskusyjnie ogarnąć z sadami i z fortami 5-6 godzin spaceru. Postaram się wrzucić zimą jakąś rzetelną relację z tego miejsca, za dużo piszę o wodzie i rozmyłem obraz, aby sad nam nie umkną i kilkanaście pomników przyrody bynajmniej, o cedrzyńcu i temu podobnych też wspomnę.
Mój ogród jeszcze nie jest wart uwagi (zaznaczam od razu), ale chętnie skorzystam z podpowiedzi co i jak dalej , wodne to profesjonalizm, ale projektowanie niestety mi się rozmywa - zapraszam na poczęstunek.
Modrzewi mam 6, z tego trzy straci życie.

Agania masz niesamowite widoki, piękne położenie ogrodu
Pozdrawiam
yolka 08:11, 06 gru 2014

Agatko, popieram nie zasłanianie widoków, widok na tatry niesamowity. Ja tez żadnych żywopłotow od strony jeziora nie urządzam. Choć to strona zachodnia i wieje niesamowicie. Piękne zdjęcia widoków na góry pokazałaś, Prosze o jeszcze
paniprzyroda 08:32, 06 gru 2014

Takich widoków rzeczywiście żal zasłaniać, piękne A ja tylko las widzę Chociaż w nowym miejscu to się zmieni, chyba muszę fotki machnąć przy dobrej widoczności. Pozdrawiam mikołajkowo
malgorzata_s... 12:24, 06 gru 2014

No i co siostra szron był? U mnie dzisiaj nie Mokro i ponuro Nawet Mikołaja nie było. Buziaki mikołajkowe