40 letnie drzewa, no moje wow, pozazdrościć, pielęgnacji nie zazdroszczę brak mi słów....ja nie chcę takich kolosów u siebie, bo tak jak piszesz, to czym obdarzył nas los to trzeba zatrzymać..... nie zakryję widoków, które dostałam w prezencie...między innymi na:
Zalew Dobczycki
Mogielicę
Śnieżnica po lewej od Mogielicy
Babią Górę
i Tatry, ostre szczyty widać przy dobrej pogodzie, najlepiej zaraz po halnym
Bogdziu....dzięki tym starym drzewcom, w których egzystujesz masz to co kochasz, a czego mi brakuje.......właśnie ptaszków, ja mam widoki, ty masz ptaszki i drzewa, które świetnie się czują w takim wielkim potężnym starodrzewie i gniazdują u Ciebie
Buki kofam Bogdziu, kcem więcej i więcej, płaczę, wyję i siem modlę, żeby rosły i u mnie
Jutro szykuję i otwieram stołówkę dla ptasich wszechobecnych i odważnych
Syn się śmieje i pyta, czy coś z tego będzie na obiad, albo na deser
Planujcie, planujcie dziewczyny, ja też pragnę wiedzieć kiedy i proponuję dłuższy pobyt w arboretum. Tak na spokojnie, dyskusyjnie ogarnąć z sadami i z fortami 5-6 godzin spaceru. Postaram się wrzucić zimą jakąś rzetelną relację z tego miejsca, za dużo piszę o wodzie i rozmyłem obraz, aby sad nam nie umkną i kilkanaście pomników przyrody bynajmniej, o cedrzyńcu i temu podobnych też wspomnę.
Mój ogród jeszcze nie jest wart uwagi (zaznaczam od razu), ale chętnie skorzystam z podpowiedzi co i jak dalej , wodne to profesjonalizm, ale projektowanie niestety mi się rozmywa - zapraszam na poczęstunek.
Modrzewi mam 6, z tego trzy straci życie.
Agania masz niesamowite widoki, piękne położenie ogrodu
Pozdrawiam
Agatko, popieram nie zasłanianie widoków, widok na tatry niesamowity. Ja tez żadnych żywopłotow od strony jeziora nie urządzam. Choć to strona zachodnia i wieje niesamowicie. Piękne zdjęcia widoków na góry pokazałaś, Prosze o jeszcze
Takich widoków rzeczywiście żal zasłaniać, piękne A ja tylko las widzę Chociaż w nowym miejscu to się zmieni, chyba muszę fotki machnąć przy dobrej widoczności. Pozdrawiam mikołajkowo