Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 09:28, 14 paź 2015

ryska napisał(a)
Agatko, szkarłatkę wczoraj wysłałam. Powinnaś jutro paczkę otrzymać. W razie czego gdyby jakimś cudem nie przezimowała to zbiorę też nasiona to ewentualnie wiosną Ci wyślę. Pozdrawiam serdecznie

Renatko, dzięki wielkie, ja jak widzisz, nie zdążyłam przygotować paczki dla Ciebie, weekend miałam wyjazdowy, w niedzielę wróciliśmy z koncertu o nocy, a poniedziałek już był w głębokim śniegu i śnieg u nas nadal leży, wiosną dopiero wyślę ci, obiecane roślinki, chyba, że się zrobi jeszcze bardzo ciepło
Buziak
Agania 09:29, 14 paź 2015

Ivvvona napisał(a)
Czytam o stratach i współczuję. Może jednak nie będzie tak źle? Pozdrówka

Tusiala napisał(a)
Też mi się smutno zrobiło... Ale rośliny są dojrzałe, silne i z pewnością na wiosnę się zregenerują i pokażą na co je stać

GorAna napisał(a)
Agatko, współczuję strat .....ogród sobie poradzi
Pozdrawiam serdecznie

yolka napisał(a)
O jej, jeszcze zima na dobre sie nie zaczęła a już szkody, a tak pieknie jesień sie zapowiadała

katel napisał(a)
To ja taka zła byłam, że mi roślinki przymroziło a to nic w porównaniu do tego co u Was się działo.

Iwonka, Marta, Ania, Jola, Kasia....Dziękuję Wam za miłe odwiedziny, za słowa pełne optymizmu, ogród sobie poradzi, jeszcze ja się muszę po tym wszystkim pozbierać i niech ta zima się zacznie, ale wtedy kiedy ogród i rośliny będą na nią przygotowane
Pozdrawiam Was serdecznie
Anda 09:34, 14 paź 2015

Wlasnie doczytalam, ze rowniez u Ciebie te okropne opady sniegu. Bardzo Ci wspolczuje. Mam nadzieje, ze straty nie beda az tak duze i ogrod szybko sie zregeneruje.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Agania 09:54, 14 paź 2015

Mala_Mi napisał(a)

W tym wypadku lepiej to znoszą małe rośliny niż wielkie

U mnie przyszedł deszcz. I pomógł robić porządki.. a ja na wszelki wypadek od 3 dni nie wychodzę na ogród... wiec nie liczę zysków i strat .. Jeszcze tak nie było by mnie 3 dni w ogrodzie nie było.. Pracuję w domu wiec nie muszę wychodzić z domu

Jutro pójdę sobie humor popsuć

Pogoda nie rozpieszcza, siedź w domu, w domu też robota, a wiem, że Ty to nie usiedzisz w miejscu, dobrze, że u Ciebie deszcz, deszcz potrzebny, a u nas bez opadów, tylko mgła, mleko za oknami, wilgotno i wietrznie, lepiej w ciepłym niż na zewnątrz liczyć straty w ogrodzie... u mnie już z piątku na sobotę lekko przymroziło

Agania 09:59, 14 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
Agatko głowa do góry ogród da sobie radę - choć faktem jest przykro patrzeć, ale będzie dobrze Buziole

Dominika...zbieram się, na razie jeszcze nie wiem co w sobotę zobaczę.

Anda napisał(a)
Wlasnie doczytalam, ze rowniez u Ciebie te okropne opady sniegu. Bardzo Ci wspolczuje. Mam nadzieje, ze straty nie beda az tak duze i ogrod szybko sie zregeneruje.

Dzięki Ewa, jest nadzieja, bo widzę, że magnolie przy drodze prawie się podniosły....to trochę podnosi na duchu
laurowisnia 10:37, 14 paź 2015

Masz rację, chochoły było łatwo robić, a teraz muszą sobie radzić same, my możemy je tylko ratowć jak się da.
Pytałam wcześniej o wrzosy bo miałam zadanie kupić takie siostrze, trafiłam na Dark Beauty, rozglądnę się też za Larissą. Zastanawiam się czy one w gruncie też tak będą pięknie i długo wybarwione.
ryska 11:38, 14 paź 2015

Agania napisał(a)

Renatko, dzięki wielkie, ja jak widzisz, nie zdążyłam przygotować paczki dla Ciebie, weekend miałam wyjazdowy, w niedzielę wróciliśmy z koncertu o nocy, a poniedziałek już był w głębokim śniegu i śnieg u nas nadal leży, wiosną dopiero wyślę ci, obiecane roślinki, chyba, że się zrobi jeszcze bardzo ciepło
Buziak

No coś Ty, nie tłumacz mi się tutaj, bo wiesz, u mnie nic się już i tak nie zmieści buziaki
Agania 11:49, 14 paź 2015

laurowisnia napisał(a)
Masz rację, chochoły było łatwo robić, a teraz muszą sobie radzić same, my możemy je tylko ratowć jak się da.
Pytałam wcześniej o wrzosy bo miałam zadanie kupić takie siostrze, trafiłam na Dark Beauty, rozglądnę się też za Larissą. Zastanawiam się czy one w gruncie też tak będą pięknie i długo wybarwione.

Agatko Dark Beauty jest piękny ,ale bardzo delikatny, a Larissa jest wrzosem pączkowym,a one długo zachowują swoja kolorystykę...polecam Ci wrzosy pączkowe
Agania 11:50, 14 paź 2015

ryska napisał(a)

No coś Ty, nie tłumacz mi się tutaj, bo wiesz, u mnie nic się już i tak nie zmieści buziaki

Zmieści się, bo my mamy ogrody z gumy i jesteśmy mistrzami upychania
Agania 11:57, 14 paź 2015

Jak ogrodowisko jest żywe i życzliwe to widać nawet w tak trudnych chwilach dla ogrodu i ich właścicieli. Wasze odwiedziny
i wsparcie, słowa pocieszenia i pomoc samą Waszą obecnością przynosi mi wielką ulgę
i dodaje mi skrzydeł

Długoterminowe prognozy pogody zapowiadają umiarkowane opady śniegu, niewielkie mrozy i lekką zimę, życzę Wam wszystkim zimy łaskawej dla Waszych ogrodów, a na królową śniegu to sobie jeszcze poczekajmy, niech nasze ogrody same się na nią przygotują

Dziekuję Wam za słowa otuchy, chciałabym już zakończyć ten smutny rozdział
w moim ogrodzie i życzę wszystkim jeszcze dużo słońca, pogody sprzyjającej nasadzeniom i pięknych jesiennych wrażeń z ogrodów