Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 20:59, 06 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

wilgotnosci w powietrzu nie było w tym roku a jesienia lepiej się przebarwiaja ja jest sucha a mój M podlewal ile weszlo bo u nas susza chyba stulecia albo tysiąclecia była. Twój rośnie na górce to woda spływa szybciej.Poza tym na jesień nie moge narzekac.Buziaki.

Susza była w tym roku i nie da się ukryć, że lato było suche i ubogie w deszcz, bardziej się obawiam jak przezimują u mnie moje młode bukszpany, które pomimo podlewania nie wyglądają za dobrze, to szpaler przy domu, gdzie deszcz jak jest to i tak go mają za mało i trzeba podlewać i podlewać, tym bardziej, że młode, jutro też dostaną wody moje bidulki
Mariusz 21:12, 06 lis 2015

Właśnie przed zmrokiem skończyłem podlewać różaneczniki, a pod żywopłotem sucho, miejmy nadzieją, że zima będzie śnieżna i wody nieco zostawi .
Agania 21:23, 06 lis 2015

Mariusz napisał(a)
Właśnie przed zmrokiem skończyłem podlewać różaneczniki, a pod żywopłotem sucho, miejmy nadzieją, że zima będzie śnieżna i wody nieco zostawi .

Zanim się wpisałeś, to poleciałam po bezcenną pamiątkę od Ciebie o irysach bezbródkowych, żeby napisać , że nie mogę się doczekać u niej tych nasadzeń w stawiku i zobaczyć jak te irysy same się rozejdą i zagęszczą tak cudowną przestrzeń, ale twardo sobie powiedziałam, że to u mnie zrobię wiosną i zabiorę się za sadzenie tylko, że irysów nie mam na tyle...ale podzielę żółte, bo tych mi nie brakuje i zacznę obsadzać, jak się zjawisz u mnie na wiosnę i pogrozisz mi paluszkiem, to dostanę kopa do roboty

Obiedki i smotrawy podlewam częściej niż bukszpany

Ogród piękny, to ogród podlany, szacun Mariusz
21:56, 06 lis 2015
a ty wiesz że moje tegoroczne bukszpany obwódkowe złapały grzyba od podlewania ...wyłysiały dołem ...zobaczymy ....juz się tak nie martwię...bo pamiętam z wczesniejszch lat deszczowy czerwiec i wtedy też moje pierwsze obwodki bukszpanowe się zagrzybiły ....ale przetwały i sie juz ładnie odbudowują...tylko pryskłam je czymś na grzyba jak przyuwazałym.
Agania 22:01, 06 lis 2015

eee_taam napisał(a)
a ty wiesz że moje tegoroczne bukszpany obwódkowe złapały grzyba od podlewania ...wyłysiały dołem ...zobaczymy ....juz się tak nie martwię...bo pamiętam z wczesniejszch lat deszczowy czerwiec i wtedy też moje pierwsze obwodki bukszpanowe się zagrzybiły ....ale przetwały i sie juz ładnie odbudowują...tylko pryskłam je czymś na grzyba jak przyuwazałym.

Dlatego się troskam o swoje, a że młode to się boję pryskać
lojalna_ 22:06, 06 lis 2015

Ja tez ciągle podlewam , natychmiast widać po roslinkach cos nomine ze suchna w oczach ...w październiku sadxilam evergold i jej ciągle malo
22:16, 06 lis 2015
Agania napisał(a)

Dlatego się troskam o swoje, a że młode to się boję pryskać

ja pryskałam ale we wrześniu ...też młode i mikre jak to sadzonki obwódkowe z marketu ...najgorszy jednoroczny podrasowany chemią sort.
Agania 22:34, 06 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Ja tez ciągle podlewam , natychmiast widać po roslinkach cos nomine ze suchna w oczach ...w październiku sadxilam evergold i jej ciągle malo

Sadziłaś późno, poczekaj
Agania 22:38, 06 lis 2015

eee_taam napisał(a)

ja pryskałam ale we wrześniu ...też młode i mikre jak to sadzonki obwódkowe z marketu ...najgorszy jednoroczny podrasowany chemią sort.

Ja się bałam pryskać, wiosną dopiero miedzianem je potraktuję, bo do chemii mam wstręt i stosuję tylko w ostateczności, dlatego miałam osy w tym roku, ale przeżyliśmy
Kasya 06:27, 07 lis 2015

Aganiu, powiedz mi prosze ile miejsca na rabatce na dole powinnam zarezerwować dla c.sentry i e.sunset?

Bo zastanawiam sie czy potrzebuje dużo miejsca w parterze i czy może być podsadzony np hortensjami...