Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

anka_ 20:13, 06 lis 2015

Agania napisał(a)

Wzdłuż ogrodzenia/u mnie też z 80m/ mam mieszane nasadzenia, żywopłot, potem rabata, znowu żywopłot, rabata lub szpalery np. z magnolii, wiśnii Pissardii, Derenii jadalnych, rozłogoych, miłorzębów..oddzielanych jakimiś iglakowymi...tak myślę....po części tak mam

Ten super sprzęt zrobi Ci wiele dobrego, my zaczynaliśmy od trawnika tym sprzętem rządzić i ziemię spod oczek, spychara usypała u nas wyspy, ja tylko tą ziemię rozplantowałam kształtując rabaty.

Co 3,5m wychodzi i wiesz mi mam szerokostożkowe i tnę na dole skracam, ale sadź rozsądniej ode mnie
Dobranoc, bo jutro do pracy nie wstanę

U mnie niestety wynajęcie kopary nie wchodzi w grę, kasy brak w budżecie na taki wydatki. Pozostaje szpadelek i taczka. Pod trawnik zaorane, czeka jeszcze zabawa z kultywatorem itd.
Mówisz, że sadzić rozsądniej od ciebie...

Dzięki za rady.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 20:14, 06 lis 2015

Bogdzia napisał(a)

U mnie tez rosna razem ale dissectum w tym roku wogóle się nie wybarwił bo ze wzglądu na suszę był bez przerwy podlewany i jako jedyny miał malo lisci wybarwionych , Twój piękny, uwielbiam ten kolor.

Bogdziu aż trudno mi uwierzyć, one uwielbiają słońce i dużą wilgotność w powietrzu, może dlatego tak mu było trudno nabrać kolorku, ale co tam klonik u Ciebie... Pani Jesień to LADY BIG MONSTER
Agania 20:20, 06 lis 2015

anka_ napisał(a)

U mnie niestety wynajęcie kopary nie wchodzi w grę, kasy brak w budżecie na taki wydatki. Pozostaje szpadelek i taczka.

U mnie to był rząd 500 zł, ale u Ciebie już wykopane...u mnie wiocha, sprzęt tańszy, Ty w stolicy masz gorzej, wiadomo okolice windują ceny, w większości chore.
Agania 20:21, 06 lis 2015

anka_ napisał(a)

Mówisz, że sadzić rozsądniej od ciebie...

Jak nie chcesz buszu
Agania 20:22, 06 lis 2015

Milka napisał(a)

Mam go juz na liscie, fajny ma pokroj i wybarwienie. Drzew mam duzo, wuec teraz wybieram mniejsze.

Jak my kochamy te zakupy
Agania 20:25, 06 lis 2015

Milka napisał(a)

Ja tez do lutego zbieram, ale glownie z 4 wiazow ponad 100-letnich, które kiedys Niemcy posadzili, wszystko laduje u mnie. Ale znowu igiel tez ful z sisen, wiec roznica w robocie zadna, najgorzej i tak z berberysa liscie grabic, czesc zostawiam, z czasem sie rozloźa.

Jutro ma padać, jak liście będą mokre to łatwiej je zgrabić...szykuję się jutro ostro na robotę, bo mam tylko weekendy na porządki
Bogdzia 20:38, 06 lis 2015

Agania napisał(a)

Bogdziu aż trudno mi uwierzyć, one uwielbiają słońce i dużą wilgotność w powietrzu, może dlatego tak mu było trudno nabrać kolorku, ale co tam klonik u Ciebie... Pani Jesień to LADY BIG MONSTER

wilgotnosci w powietrzu nie było w tym roku a jesienia lepiej się przebarwiaja ja jest sucha a mój M podlewal ile weszlo bo u nas susza chyba stulecia albo tysiąclecia była. Twój rośnie na górce to woda spływa szybciej.Poza tym na jesień nie moge narzekac.Buziaki.
lojalna_ 20:40, 06 lis 2015

Agatko masz jeszcze liście na Twoich pięknych klonach? U mnie prawie pusto
Agania 20:42, 06 lis 2015

iwka napisał(a)
Piękny ten cis. Marzą mi się jeszcze takie kolumnowe

Czyli Twoje zakupy już posadzone i siem już nudzisz, ha, ha
Agania 20:44, 06 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Agatko masz jeszcze liście na Twoich pięknych klonach? U mnie prawie pusto

Jutro sprawdzę, wieczorkami wracam z pracy, to widzę tylko to co w pobliżu ganku i na tarasie, bo trochę oświetlony, Atropurpurea już łysy