Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Dorota123 11:55, 05 lis 2015

Nacieszyłam oczy pięknymi kolorami. Klony wybarwiające się na pomarańczowo masz przepiękne.
Milka 16:42, 05 lis 2015

I ja podpatruje klony. Jak sobie radzicie z liśćmi, u mnie ta walka trwa dłuuuuugo
sylwia_slomc... 18:18, 05 lis 2015

Dla pewności sprawdziłam sobie ale disectum u mnie na liście chciejstw
Kindzia 19:46, 05 lis 2015

Jeszcze bym poprosiła o odpowiedź na moje poprzednie pytanie : i zakochałam się w 'Esk Sunset'...przypala go słońce?

Taki czerwoniasty klonik mi się marzy...tylko nie za bardzo mam gdzie

Jak zrzucą liście to teraz ciąć? Mówię o Crimson Sentry, bukach purpurea pendula i wiązie Camperdownii...nie w lutym/marcu???

Macham Agatko

Mala_Mi 20:13, 05 lis 2015

Nie zajrzeć do Ciebie na klony i magnolie to po prostu grzech. Wiec zajrzałam Bo też kocham klony .. i magnolie
Dissectum - może nawet go wcisną na nową rabatę wiosną..... ma być mało gatunków, ale taki klonik....
Agaw też nie lubię.. mam jedną od mamy..wartość sentymentalna, ale chyba wyciepię.

Soczek świsnęłam jeden.. mniam Zrobisz sobie drugi
anka_ 20:55, 05 lis 2015

Tyyyyle namazałam i mi wcięło... więc teraz w skrócie. Masz ogród cudowny o każdej porze roku, ale w tej jesiennej odsłonie lubię go najbardziej. Wtedy tak naprawdę widać piękno liściasto-iglastych połączeń.

A teraz sprawy "techniczne"
Agania napisał(a)

Pinus Cembra Horak
zaraz po posadzeniu

teraz wiosną

teraz to jest już duuuuuża nie tylko sosna, ale cała rabata

Agania napisał(a)

Powiedz mi kobietko czym kierowałaś się przy sadzeniu- tak wiesz, łopatologicznie. Brałaś pod uwagę docelową szerokość, pokrój? Bo ja osobiście patrząc na takie maluchy nie do końca sobie mogę wyobrazić ich docelowy wygląd. Zero wyobraźni przestrzennej, masakra.
Tylko błagam cię Agatko, nie pisz, że sadziłaś na czuja bo się załamię. Wiesz, ja potrzebuję taki przepis na schemat nasadzeń w pigułce.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 21:02, 05 lis 2015

anka_ napisał(a)
Tyyyyle namazałam i mi wcięło... więc teraz w skrócie. Masz ogród cudowny o każdej porze roku, ale w tej jesiennej odsłonie lubię go najbardziej. Wtedy tak naprawdę widać piękno liściasto-iglastych połączeń.

A teraz sprawy "techniczne"

Powiedz mi kobietko czym kierowałaś się przy sadzeniu- tak wiesz, łopatologicznie. Brałaś pod uwagę docelową szerokość, pokrój? Bo ja osobiście patrząc na takie maluchy nie do końca sobie mogę wyobrazić ich docelowy wygląd. Zero wyobraźni przestrzennej, masakra.
Tylko błagam cię Agatko, nie pisz, że sadziłaś na czuja bo się załamię. Wiesz, ja potrzebuję taki przepis na schemat nasadzeń w pigułce.

Jak się troszkę cofniesz to ja pytałam o to samo .........no i dostałam.......przepis
anka_ 21:19, 05 lis 2015

Sylwio ten przepis z mieszaniem to czytałam. Super. Ale wiesz, ja potrzebuję tak łopatologicznie, na serio. Bo mi w tych donicach roślinki padną.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 21:29, 05 lis 2015

Dominika11 napisał(a)
normalnie masz poczucie humoru

Mam....ale gały widziały i doceniam
Agania 21:30, 05 lis 2015

eee_taam napisał(a)

bedę analizować ten wybarwiony na czerwono mi się bardziej podoba

Uwielbiam Cię...wiesz za co