Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

an_tre 21:09, 20 cze 2011

Zachwyciły mnie Twoje zakupy z kompozycją dobrze kombinujesz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
KasiaWB 21:14, 20 cze 2011

faaajne zakupy
Sebek 21:16, 20 cze 2011

Dziękuję
Niage 22:06, 20 cze 2011

Kompozycja kolorystycznie fajna. Ale musisz uważać, bo niecierpek nie lubi słońca, mam taki sam, najlepiej mu w cieniu. A lobelia i wilczomlecz, to myślę, że na słońce jak najbardziej Może zamiast niecierpka coś innego daj?
Sebek 22:13, 20 cze 2011

Gieniu - One pójdą na balkon w półcieniu. Świeci tam słońce od około 14 do wieczora

Mam jeszcze dwa pytania
Pierwsze - dlaczego jak niebieska hortensja zobaczy słońce to od razu padają jej kwiaty
Codziennie mam to samo, ale na szczęście jak ją dam do domu do cienia albo na dwór jak nie ma słońca to odzyskuje dawny wygląd. Wam też się tak działo?
I jeszcze jedno dość takie hmmmmm - czym zmyć psie siki?
Bo leją cały czas na moje terakotowe donice z hostami i nie chcę patrzeć na odbite na nich kształty moczu. wygląda to okropnie a te donice tanie nie są i nie chcę mieć ich brzydko wyglądających
kaisog1 22:17, 20 cze 2011

Sebek kup preparat, który odstrasza sikające psy
Sebek 22:19, 20 cze 2011

Miałem to kupić ale Danusia i inni powiedzieli, że nie działa.
Najwyżej w wakacje będę czyhać - a może założę czujnik ruchu i jak się zbytnio zbliżą to donice zaczną piszczeć
Ana 22:19, 20 cze 2011

Sebek - ja z niebieskimi hortensjami miałam to samo niestety, ani trochę nie tolerowały słońca bezpośredniego i od razu się zwijały...teraz już przekwitają (kwitły od maja)

a donice mam te same I też były w nich hortensje, a teraz wsadziłam je do ziemi, a w donicach mieszkają sobie niecierpki i z begoniami
Matka 22:21, 20 cze 2011

Sebek napisał(a)
Miałem to kupić ale Danusia i inni powiedzieli, że nie działa.
Najwyżej w wakacje będę czyhać - a może założę czujnik ruchu i jak się zbytnio zbliżą to donice zaczną piszczeć

postaw tam swoją TABLICĘ!!!!będą uciekać gdzie pieprz rośnie
Sebek 22:21, 20 cze 2011

Czyli że tylko znoszenie mi zostało - buuuu. Nie bawię się tak.
Białą co miałem to stała na balkonie od początku kwietnia. Zajmie ją nowa donica ale ponownie już zakwita więc dałem ją na hostowisko - tam ładnie się wbija w oczy na tle mocno zielonych iglaków.