Ja nie wiem jakie one są ale.... kupiłam dwa lata temu pierwszy raz roślinę w kerfurze, dokładnie Pinus mugo. I pięknie rośnie i zimuje bez problemu do dziś. Tak też nabyłam różanecznika i azalię dla koleżanki, klematisa (obecnie u teściowej w ogrodzie - były mrozy kiedy go kupiłam i miał nowe przyrosty ale dał dzielnie radę ) Także jak jest coś ładnego w marketach to biorę. Czasem się trafi jakiś bubel ale rzadko
No mam nadzieję, że moje także będą udane i niedługo zrobi się mi piękny żywopłocik. A czy mogę je posadzić w ziemi do iglaków o pH 4,5 -5,5 bo kupiłem worek takiej ziemi
Z tą ziemią upewnij się u profesjonalistki Danusi,ona po prostu ma naprawdę doświadczenie w innym wypadku te Jej kule nie były by tak wypielęgnowane i bezpieczne ...
Można pewnie użyć ,ale mieszając z normalną ...Nie spiesz się zapytaj Szefowej
Nie rzadko można kupić bubla w ogrodniczych sklepach...
Jak widzimy w markecie zdrową roślinę za niższe pieniądze to się nie zastanawiajmy ,roślina sobie poradzi czy ta z ogrodniczego,czy z marketu musi przystosować się do naszych,nowych warunków...Warto też szukać w sezonie roślin na targowiskach ,ogrodnicy sprzedają pewne sadzonki za o wiele niższe kwoty niż w sklepach
Martek ja gównie zaopatruje się na bazarku. Lubie tam robić zakupy, mam "swoich" sprzedawców, u których kupuje co sezon. Zawsze cosik fajnego dla mnie odłożą