Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Niage 22:50, 16 mar 2011

Okryj je w razie mrozów włókniną, bo szkoda by było tych nowych przyrostów. Na dzień pogodny odkrywaj, żeby się zahartowały.
Sebek 22:51, 16 mar 2011

Na razie mieszkają sobie pod altanką i jak będzie ładnie w sobotę to je do gruntu zasadzę. W domku nie mam dla nich miejsca - wszystko pozajmowane
Martek 22:53, 16 mar 2011

A jak wam się wydaje one są szklarniowe???
Martek 22:54, 16 mar 2011

Idę zobaczę czy mogę coś już wysiać w moich domowych warunkach.Już mnie przez te wszystkie posty ,wątki nosi ,że ja nic nie robię w ziemi ...
kaisog1 22:58, 16 mar 2011

Ja nie wiem jakie one są ale.... kupiłam dwa lata temu pierwszy raz roślinę w kerfurze, dokładnie Pinus mugo. I pięknie rośnie i zimuje bez problemu do dziś. Tak też nabyłam różanecznika i azalię dla koleżanki, klematisa (obecnie u teściowej w ogrodzie - były mrozy kiedy go kupiłam i miał nowe przyrosty ale dał dzielnie radę ) Także jak jest coś ładnego w marketach to biorę. Czasem się trafi jakiś bubel ale rzadko
Sebek 23:09, 16 mar 2011

No mam nadzieję, że moje także będą udane i niedługo zrobi się mi piękny żywopłocik. A czy mogę je posadzić w ziemi do iglaków o pH 4,5 -5,5 bo kupiłem worek takiej ziemi
kaisog1 23:17, 16 mar 2011

Aaaaa tu nie pomogę bo nie mam pojęcia - trza fachowca
Martek 23:20, 16 mar 2011

Z tą ziemią upewnij się u profesjonalistki Danusi,ona po prostu ma naprawdę doświadczenie w innym wypadku te Jej kule nie były by tak wypielęgnowane i bezpieczne ...
Można pewnie użyć ,ale mieszając z normalną ...Nie spiesz się zapytaj Szefowej
Martek 23:24, 16 mar 2011

kaisog1 napisał(a)
Ja nie wiem jakie one są ale.... kupiłam dwa lata temu pierwszy raz roślinę w kerfurze, dokładnie Pinus mugo. I pięknie rośnie i zimuje bez problemu do dziś. Tak też nabyłam różanecznika i azalię dla koleżanki, klematisa (obecnie u teściowej w ogrodzie - były mrozy kiedy go kupiłam i miał nowe przyrosty ale dał dzielnie radę ) Także jak jest coś ładnego w marketach to biorę. Czasem się trafi jakiś bubel ale rzadko
Nie rzadko można kupić bubla w ogrodniczych sklepach...
Jak widzimy w markecie zdrową roślinę za niższe pieniądze to się nie zastanawiajmy ,roślina sobie poradzi czy ta z ogrodniczego,czy z marketu musi przystosować się do naszych,nowych warunków...Warto też szukać w sezonie roślin na targowiskach ,ogrodnicy sprzedają pewne sadzonki za o wiele niższe kwoty niż w sklepach
kaisog1 23:27, 16 mar 2011

Martek ja gównie zaopatruje się na bazarku. Lubie tam robić zakupy, mam "swoich" sprzedawców, u których kupuje co sezon. Zawsze cosik fajnego dla mnie odłożą