Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 20:58, 17 mar 2011

Jeszcze pewnie nie raz się tam wybiorę Planuję jeszcze jechać do Goczałkowic do szkółki która była w programie Mai, z powodu żurawek. Bylin jeszcze nie było w Pisarzowicach, a potrzebuję dużo
Sebek 21:03, 17 mar 2011

Jałowca mam zamiar przyciąć w spiralkę, bo jakoś tak odstają mu gałązki nieładnie. Zawsze kupując sprawdzam stan rośliny i w sumie po nabytej wiedzy wiem jak będą wyglądać po latach. nie kupuję już pod wpływem chwili jak kiedyś, wolę kupić mniej a mieć dobre niż nakupić dziadostwa które nie przetrwa w ogrodzie.
Joku 22:02, 17 mar 2011

Sebek, patrząc na twoje zakupy przyopominam sobie moje początki. Też tak zwoziłam różne krzaki do domu. A jaka byłam szczęśliwa! Tobie też tego życzę.
Sebek 22:22, 17 mar 2011

Zakup roślin to chyba dla nas ogrodników największa radość, a potem jak pięknie się rozrosną to już osiągamy osobisty sukces i satysfakcję
Gardenarium 22:48, 17 mar 2011

Każdy ,ma swoje ulubione rośliny. To wielkie szczeście moc je posadzić w swoim ogrodzie i potem pielęgnować.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 23:08, 17 mar 2011

Ja z ogrodowych jeszcze nie mam, jedynie z jednorocznych to aksamitki, petunie i pelargonie
badara 08:21, 18 mar 2011

Sebek napisał(a)
Planuję jeszcze jechać do Goczałkowic do szkółki która była w programie Mai, z powodu żurawek.

Sebastianie,do Goczałkowic warto pojechać ,koniecznie trzeba obejrzeć ogrody pokazowe ,przepiękny stary i o wiele większy nowy ogród,napewno spodoba Ci sie .
Jeśli będziesz jeszcze w Pisarzowicach to koniecznie odwiedż też szkółkę p. Kubiczków,ktora znajduje sie na tej samej ulicy co szkołka p.,Pudełki,tylko kawałeczek dalej ,mają tam duzo ciekawych roślin.W Pisarzowicach jest tez ogród japonski ,który warto obejrzec ,znajduje się w innej szkółce,właścicielem jest pan ,ktory nazywa sie Pudełko.No ,niestety ,nazwiska bardzo podobne i jest to trochę mylące.
Sebek 17:12, 18 mar 2011

badara napisał(a)

Planuję jeszcze jechać do Goczałkowic do szkółki która była w programie Mai, z powodu żurawek.

Sebastianie,do Goczałkowic warto pojechać ,koniecznie trzeba obejrzeć ogrody pokazowe ,przepiękny stary i o wiele większy nowy ogród,napewno spodoba Ci sie .
Jeśli będziesz jeszcze w Pisarzowicach to koniecznie odwiedż też szkółkę p. Kubiczków,ktora znajduje sie na tej samej ulicy co szkołka p.,Pudełki,tylko kawałeczek dalej ,mają tam duzo ciekawych roślin.W Pisarzowicach jest tez ogród japonski ,który warto obejrzec ,znajduje się w innej szkółce,właścicielem jest pan ,ktory nazywa sie Pudełko.No ,niestety ,nazwiska bardzo podobne i jest to trochę mylące.

Tak planowałem, że od razu zrobię sobie wycieczkę po ich ogrodach, bo są dostępne dla gości, a potem na shopping
Sebek 18:46, 18 mar 2011

Nie wiem czy się cieszyć czy nie?
Dziś zastałem tulipanka botanicznego w takim stanie

Jednak teraz pada deszcz ze śniegiem
Jak myślicie - zabrać rośliny do domku na noc czy może je okryć, np. firanką? a może nic z nimi nie robić?
monteverde 18:52, 18 mar 2011

lepiej butelką po wodzie mineralnej przykryj,albo nie)