Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

Sebek 21:30, 28 wrz 2011

Bea napisał(a)
Jak często je nawozisz?

Oj różnie - ogólnie co drugie, trzecie podlewanie - czyli około raz na miesiąc.
Gardenarium 21:35, 28 wrz 2011

Moje storczyki lądują u Wiesi na parapecie, a potem jak wypuszczą pąki - lądują na parapecie Kasi. I tak obieg się zamyka.

Masz rękę do kwiatów.

Instagram Ogrodowiska
justi 21:39, 28 wrz 2011

Świetne te storczyki, uwielbiam jak kwitną. Kiedyś byłam w Lublinie w ogrodzie botanicznym na małej wystawie. Tam to były cudeńka. Najbardziej podobał mi się pomarańczowy przypominający rozłożoną rękę wiszącą do dołu

ps. zdjęcia wstawiłam w wątku o storczykach botanicznych
Sebek 21:45, 28 wrz 2011

gardenarium napisał(a)
Moje storczyki lądują u Wiesi na parapecie, a potem jak wypuszczą pąki - lądują na parapecie Kasi. I tak obieg się zamyka.

Masz rękę do kwiatów.

Dzięki

Nie kupuję nowych, bo już nie mam miejsca. Miałem kupić nowe do nowej kuchni, ale stwierdziłem, że posadzę zioła z srebrnych wiadereczkach.

Jednak mają być w ścianach dwie wnęki i nie wiem co kompletnie tam dać - jedną z inspiracji na kuchnię jest ta - czy storczyki czy może takie gałązki?

Doradźcie - plllliiiis
Kolor ścian będzie perłowy, kolor mebli chyba identyczny, reszta w odcieniach jasnej szarości i bieli.
Jak dobrze pójdzie to za miesiąc już będę mógł te wazony ustawić, bo dziś do końca skuliśmy ściany i podłogi.
Gardenarium 21:48, 28 wrz 2011

W takiej wnęce zawsze idealne storczyki albo butla jakaś ładna wysmukła

Instagram Ogrodowiska
Sebek 21:49, 28 wrz 2011

justi napisał(a)
Świetne te storczyki, uwielbiam jak kwitną. Kiedyś byłam w Lublinie w ogrodzie botanicznym na małej wystawie. Tam to były cudeńka. Najbardziej podobał mi się pomarańczowy przypominający rozłożoną rękę wiszącą do dołu

Mi też się podobają takie okazy i widziałem różne w maju w Krakowie - jednak zbytnio zachwycające nie były.
W domowych warunkach najlepiej uprawia się falki i dlatego mam ich tam dużo - mam jednego motylnika, on ma podobne wymagania temperaturowe. Cambrie też można, ale one kwitną 2 - 3 tygodnie
an_tre 21:50, 28 wrz 2011

Projekt ciekawy, zapowiada się fajnie We wnęce storczyk też może wyglądać interesująco, zresztą musisz sam pokombinować i zobaczyć w realu co będzie pasowało
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Sebek 21:53, 28 wrz 2011

gardenarium napisał(a)

No ale storczyki to bym musiał zmieniać. Jednak dam tam takie wazoniki albo butle - i chyba dam tam po jednym kwiatku jedwabnym
Joanka 21:55, 28 wrz 2011

Sebek napisał(a)

No ale storczyki to bym musiał zmieniać. Jednak dam tam takie wazoniki albo butle - i chyba dam tam po jednym kwiatku jedwabnym

Jestem za
justi 21:56, 28 wrz 2011

moja koleżanka ma bardzo podobną kuchnię