Świetne te storczyki, uwielbiam jak kwitną. Kiedyś byłam w Lublinie w ogrodzie botanicznym na małej wystawie. Tam to były cudeńka. Najbardziej podobał mi się pomarańczowy przypominający rozłożoną rękę wiszącą do dołu
ps. zdjęcia wstawiłam w wątku o storczykach botanicznych
Nie kupuję nowych, bo już nie mam miejsca. Miałem kupić nowe do nowej kuchni, ale stwierdziłem, że posadzę zioła z srebrnych wiadereczkach.
Jednak mają być w ścianach dwie wnęki i nie wiem co kompletnie tam dać - jedną z inspiracji na kuchnię jest ta - czy storczyki czy może takie gałązki?
Doradźcie - plllliiiis
Kolor ścian będzie perłowy, kolor mebli chyba identyczny, reszta w odcieniach jasnej szarości i bieli.
Jak dobrze pójdzie to za miesiąc już będę mógł te wazony ustawić, bo dziś do końca skuliśmy ściany i podłogi.
Mi też się podobają takie okazy i widziałem różne w maju w Krakowie - jednak zbytnio zachwycające nie były.
W domowych warunkach najlepiej uprawia się falki i dlatego mam ich tam dużo - mam jednego motylnika, on ma podobne wymagania temperaturowe. Cambrie też można, ale one kwitną 2 - 3 tygodnie
Projekt ciekawy, zapowiada się fajnie We wnęce storczyk też może wyglądać interesująco, zresztą musisz sam pokombinować i zobaczyć w realu co będzie pasowało