Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć

justi 20:30, 17 paź 2011

Szkoda Sebek, że zmieniłes początek swojego wątku. Chciałam zobaczyć jak było ...... a tu buch.....od razu ciurkadełko
Sebek 20:47, 17 paź 2011

justi napisał(a)
Szkoda Sebek, że zmieniłes początek swojego wątku. Chciałam zobaczyć jak było ...... a tu buch.....od razu ciurkadełko

Ale tam był tylko szkic ogrodu - a drugi post o tym, że idę spać. Jak było jest później

A pod koniec roku zrobię podsumowanie
an_tre 20:51, 17 paź 2011

gardenarium napisał(a)
Patyk jest dobry na wszystko, albo trzonek łopaty

ja zawsze posiłkuję się trzonkiem od łopaty i jest gut
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
justi 20:53, 17 paź 2011

to pooglądam chętnie
bozena72 21:25, 17 paź 2011

Cześć jak miło zobaczyć buzię ) mam pytanie czy możesz mnie oświecić które rosliny to kany??
miałam chyba 2 szt. w tym sezonie mają takie bulwy ? teraz w sobotę je z mężem wykopałam oczywiście się rozmnożyły i zostawiłam je jedynie w drewnianej skrzynce w domku - i mam pytanko czy ja je musze dać do ziemi jak zimują ? czy poprostu luzem w tym koszyczku w chłodnym pomieszczeniu je zostawic a wiosną do ziemi?
Z góry dzieki za pomoc )
Sebek 21:32, 17 paź 2011

bozena72 napisał(a)
Cześć jak miło zobaczyć buzię ) mam pytanie czy możesz mnie oświecić które rosliny to kany??
miałam chyba 2 szt. w tym sezonie mają takie bulwy ? teraz w sobotę je z mężem wykopałam oczywiście się rozmnożyły i zostawiłam je jedynie w drewnianej skrzynce w domku - i mam pytanko czy ja je musze dać do ziemi jak zimują ? czy poprostu luzem w tym koszyczku w chłodnym pomieszczeniu je zostawic a wiosną do ziemi?
Z góry dzieki za pomoc )

Kanny to to

W tamtym roku je zimowałem w trocinach w ganku, ale było ich z kilka razy mniej

Do tej drewnianej skrzyni możesz nasypać torfu albo trocin, pomieszczenie do 10 stopni, przewiewne

A sadzi się je w marcu, ale do donic w celu podpędzenia, bo wsadzone w maju raczej nie zakwitną
bozena72 21:36, 17 paź 2011

dziękuje ) właśnie te miałam tylko późno sąsiad mi je podarował i bardzo takie bidulki wyrosły ale zakwitły choć skromniutko.
No to w takim razie zrobię tak jak mówisz musze tylko się zastanowić gdzie je w tym moim malutkim ogrodzie w tej ilości rozmnożonej w przyszłym roku usadowić ?? ) musze pomysleć do wiosny dużo czasuuuuu
Sebek 21:38, 17 paź 2011

One wtedy miały kilka miesięcy - u mnie są drugi rok i mają się dobrze

A w donicach wyglądają super jako tło dla innych roślin - będę je sadzić w donicach
Joanka 21:40, 17 paź 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Joanko, tak Seba tam siedział. I teraz próbuje zaakcentować, do kogo należy ławeczka. Z tym, że Ty siedzisz na tej pierwszej od garażu a on na tyłach (tak myślę).

Pszczółko.... tyły obstawiał mój M

Ja to wiem jak się ustawić hihihihi......
Sebek 21:42, 17 paź 2011

Joanka napisał(a)

Joanko, tak Seba tam siedział. I teraz próbuje zaakcentować, do kogo należy ławeczka. Z tym, że Ty siedzisz na tej pierwszej od garażu a on na tyłach (tak myślę).

Pszczółko.... tyły obstawiał mój M

Ja to wiem jak się ustawić hihihihi......

No ale małżeństwo powinno siedzieć na jednej ławce