Aniu jak napisałaś to mnie oświeciło, że chyba już kiedyś rozmawiałyśmy o naszych Pociechach Twój Filip jest zatem o rok starszy od mojej Hanuśki.
Jeśli Twój F jest fanem dinozaurów, to zapraszam w moje okolice- do Kołacinka, gdzie znajduje się Dinopark
Aneczko ja pamiętam Twoją rabatę przed domkiem, ale myślałam, że tam rośnie śliwa wiśniowa A może wiśniowa i dziecięca to to samo? Ciekawe jak zakwitnie.
Za przepis na sok dziękuję. Na pewno wypróbuje. Ja robiłam malinki prosto do słoika, zasypane cukrem, trochę wody i wekowane.
Chciałabym na końcu tej rabaty posadzić żywopłot z cisa, aby odgrodzić cześć gospodarczą ogrodu. Poza tym zrobiło by się ciszej na placu zabaw córci.
Co o tym myślicie?
Przejście wzdłuż domu byłoby zachowane, bo "ścieżka" jest wokół domu.
Na widocznym odcinku jest około 3,5 metra. Co ile powinnam posadzić cis i najlepiej jakiej odmiany, żeby szybko zarosło?
Cis najlepiej sprawdzi się Hicksi. Jaka odległość sadzenia? to zależy jakiej wielkości rosliny kupisz. Kup większe, bo córa wyrośnie z placu zabaw zanim maleńkie sieweczki urosną. Takie od 60cm. Ja sadziłam co 40cm.