Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z tatarakiem w tle

Ogród z tatarakiem w tle

Janina 11:25, 29 wrz 2014

Przyszłam z rewizytą pięknie twożysz swój ogród. Bardzo żal mi twojego pieska. Pozdrawiam.
katarzynkak 16:26, 29 wrz 2014

A to wypatrzony motyl wygląda jak koliberek.

leon60 18:53, 29 wrz 2014

Fruczak gołąbek lubię je obserwować
katarzynkak 14:02, 30 wrz 2014

Piesek dzisaj odszedł... strasznie mi smutno.
laurowisnia 14:12, 30 wrz 2014

Witam Cię serdecznie,
Pytałaś o róże, na pierwszym miejscu polecam Pirouette, mam ją, ciągle kwitnie i jedna z moich najzdrowszych róż. Inne to Giardina, ładne kwiaty ale mniej, zdrowa, Eden Rose, ją dobrze posadzić przy budynku, lubi przemarzać. Może pomyśl też o sporcie Rosarium, Uetersens Rosenprinzessin, parkowa ale jakby ją poprowadzić przy podporze na niewysoką pnącą, chyba dość ukwiecona róża, jej nie mam. Pozdrawiam.
Właśnie doczytałam, bardzo mi przykro Kasiu.
katarzynkak 14:42, 05 paź 2014

laurowisnia napisał(a)
Witam Cię serdecznie,
Pytałaś o róże, na pierwszym miejscu polecam Pirouette, mam ją, ciągle kwitnie i jedna z moich najzdrowszych róż. Inne to Giardina, ładne kwiaty ale mniej, zdrowa, Eden Rose, ją dobrze posadzić przy budynku, lubi przemarzać. Może pomyśl też o sporcie Rosarium, Uetersens Rosenprinzessin, parkowa ale jakby ją poprowadzić przy podporze na niewysoką pnącą, chyba dość ukwiecona róża, jej nie mam. Pozdrawiam.
Właśnie doczytałam, bardzo mi przykro Kasiu.

Dziekuje Agato za informacje. Ta róża Pirouette jest przepiękna. U Ciebie bardzo podobała mi sie rónież ta niebieska pnąca.
Eden rose mam u siebie, ale dopiero wsadzona wiosną, więc nie wiem jak da sobie radę z mrozami. Mam równiez Rosarium Uetersens i faktycznie non stop kwitnie i jest bardzo żywotna, kwiaty długo utrzymują sie.

Pozdrawiam Agatko
katarzynkak 15:45, 05 paź 2014

Taki artykuł dzisiaj dostałam od znajomej, z która rozmawiałam nt mojego psa i rad, które tu otrzymałam.
Dzisiaj jest społeczne przyzwolenie na "pomoc" dla zwierząt, a jutro tak moga kończyć swe "męki" ludzie niepotrzebni, np. staruszkowie, którymi nie ma kto się zająć, dzieci chore, niepotrzebne itp. itd.

https://kefir2010.wordpress.com/2013/01/13/szokujaca-prawda-o-eutanazji-prosto-z-holandii-drastyczne-tresci-tekst-od-18-lat/
EwaG 18:43, 05 paź 2014

katarzynkak napisał(a)
Ewo, czy jeśli dam w okręg 3 brzozy pożyteczne, to po drugiej stronie ogródka mogę nawiązać do nich robiąc za świerkami taki zagajnik brzozowy z kulkami bukszpanowymi tj. u Sylwi?

Całkiem dobry pomysł.
Jak rozumiem śliwy są bliżej domu i nie zasłaniają brzóz - myśle, że będzie ok.
Z żółtymi tujami jako tło mam problem. sa trochę dominujące. Możesz spróbować dać średniowysokie trawy z fioletowymi kłosami(trudno coś mi polecić ale może coś z rozplenić np. 'Karley Rose' lub proso rózgowate 'Hänse Herms' - niższe lub 'Haevy Metal' wyższe; sa to jednak drogie rośliny) lub niskie zółto listne (paskowane, np. stokłosa 'Skinner's Gold' - niestety wolno rośnie ).
laurowisnia 09:03, 07 paź 2014

Pirouette jak kupisz, na bank będziesz zadowolona.
Nie wiem czy mnie zrozumiałaś, Rosarium U. wiem, że masz, pisałaś u mnie, chodzi mi o inną różę Utersens Rosenprinzessin, warto o niej pomyśleć.
katarzynkak 16:23, 07 paź 2014

EwaG napisał(a)

Całkiem dobry pomysł.
Jak rozumiem śliwy są bliżej domu i nie zasłaniają brzóz - myśle, że będzie ok.
Z żółtymi tujami jako tło mam problem. sa trochę dominujące. Możesz spróbować dać średniowysokie trawy z fioletowymi kłosami(trudno coś mi polecić ale może coś z rozplenić np. 'Karley Rose' lub proso rózgowate 'Hänse Herms' - niższe lub 'Haevy Metal' wyższe; sa to jednak drogie rośliny) lub niskie zółto listne (paskowane, np. stokłosa 'Skinner's Gold' - niestety wolno rośnie ).

Dzięki Ewo za komentarz.
Śliwy są wzdłuz wjazdu zaraz za kulkami bukszpanowymi, wiec do brzóz będzie daleko.

Ewo popatrzyłam na Twoje propozycje traw i chyba najbardziej odpowiadaja mi rozplenice. Ale czy na wiosne nie będzie tam za pusto? a może dac thujom żółtym cos zimnozielonego w nogi?