Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 08:39, 26 lip 2014

Hortki w różnych stadiach rozwoju

Kasik 08:41, 26 lip 2014

I pejzaż.
Kasik 22:27, 26 lip 2014

Alisonek napisał(a)

na razie pytam, żeby wiedzieć jak planować
i pamiętam jak pisałas że w Przytoku maja sierpniu miec dostawę, a oni w sobotę pracują?

Ala -oczywiście, że pracują. Tam mają tylko poniedziałek wolny.

Ale ja pisałam o dostawie jeżówek , o inne rośliny nie pytałam.
JulkAd 22:43, 26 lip 2014

Kasik napisał(a)
I pejzaż.

Niesamowicie w tej mgle ten Twój ogród wygląda...oj fajnie masz, tyle przestrzeni....chociaż pracy na pewno sporo, dobrze, że ma Ci kto pomóc, bo w tak krótkim czasie takie pejzaże pokazywać to jest "miszczostwo"...ja do swojego ogrodu musiałam chyba dorosnąć...albo wyrosnąć z dzieci

Buziolki
Kasik 23:00, 26 lip 2014

JulkAd napisał(a)

Niesamowicie w tej mgle ten Twój ogród wygląda...oj fajnie masz, tyle przestrzeni....chociaż pracy na pewno sporo, dobrze, że ma Ci kto pomóc, bo w tak krótkim czasie takie pejzaże pokazywać to jest "miszczostwo"...ja do swojego ogrodu musiałam chyba dorosnąć...albo wyrosnąć z dzieci

Buziolki

Jula- każdy ma swój czas- po prostu. Ja też długo dorastałam do tego, by cieszyć się pracą w ziemi. Tak życie nas zaskakuje i sami nie wiemy co jeszcze na tej drodze. A ogród?- przecież jeszcze nie skończony, jeszcze tak wiele pracy nas czeka, ale już widać przynajmniej tę pracę, ten trud i pot. Następne lata pokazywać będą kolejne nasze poczynania- kto wie, co z tego wyrośnie. - pewnie nasze szczęście.

Właśnie niedawno pożegnaliśmy gości, którzy byli u nas po raz pierwszy- ogrodem byli zachwyceni- - to pewnie i tak jest. Ja jestem z tego powodu szczęśliwa.

Jutro laba.

Buziaki
JulkAd 23:40, 26 lip 2014

Ale Kasiu, to nic, że ogród jeszcze nie jest skończony, teraz jak doszłam ponownie do zabawy z łopatką, to bym się właśnie cieszyła, że tego ogrodu jest sporo....a to dlatego, że oprócz części typowo wypoczynkowej, która cieszy oko, to mogłabym mieć taką, w której rosną smakowite zachciewajki...niekoniecznie warzywnik z całym asortymentem Ale trochę truskawek, trochę malin, może jakieś borówki...kilka drzew owocowych, ach marzenia...a tak? Jedna jabłoń, która w zasadzie jest tylko po to żeby był cień....i krzaki malin, które choć mają dobre owoce, wchodzą mi na ścieżkę, no i może kilka pomidorów koktajlowych , które się rozpanoszyły wszerz i wzdłuż i tylko pomidorków na nich nie widać....alem się rozgadał?

Uciekam, miłej laby ...ja jutro chyba nad wodę, choć na chwilę
Alisonek 13:06, 27 lip 2014

Kasik napisał(a)

Ala -oczywiście, że pracują. Tam mają tylko poniedziałek wolny.

Ale ja pisałam o dostawie jeżówek , o inne rośliny nie pytałam.

no ja się bardzo zainteresowałam jeżówkami i jestem jak najbardziej za

pokaż jak Twój camperdownii rośnie

a swoją drogą, Twoja kolekcja jeżówek też juz ładna jest
Kasik 13:14, 27 lip 2014

Alisonek napisał(a)

no ja się bardzo zainteresowałam jeżówkami i jestem jak najbardziej za

pokaż jak Twój camperdownii rośnie

a swoją drogą, Twoja kolekcja jeżówek też juz ładna jest

Ala- ja mojego wiąza jeszcze chwilę i bym zagłodziła. Nie rósł wcale, listki prawie żółte i jeszcze przędziorek wlazł, ale W Przytoku powiedzieli co i jak i już wychodzi na prostą. Na razie walczymy z przędziorkiem i poprawiamy kolor listkom dokarmiając go nawozem posypowym.

A jeżówki będą mieli, 10 min temu rozmawiałam z właścicielem i mówił, że za tydzień , dwa przywiozą. Dziś zrobiłam zdjęcie u nich - Hot Papaya- super wygląda.

Buziak
Alisonek 13:19, 27 lip 2014

Kasik napisał(a)

Ala- ja mojego wiąza jeszcze chwilę i bym zagłodziła. Nie rósł wcale, listki prawie żółte i jeszcze przędziorek wlazł, ale W Przytoku powiedzieli co i jak i już wychodzi na prostą. Na razie walczymy z przędziorkiem i poprawiamy kolor listkom dokarmiając go nawozem posypowym.

A jeżówki będą mieli, 10 min temu rozmawiałam z właścicielem i mówił, że za tydzień , dwa przywiozą. Dziś zrobiłam zdjęcie u nich - Hot Papaya- super wygląda.

Buziak

niemożliwe z tym wiązem widocznie gdzieś Ci uciekła w tym gąszczu roślin, stąd to niedopatrzenie

A jeżówki będą mieli, 10 min temu rozmawiałam z właścicielem i mówił, że za tydzień , dwa przywiozą

w sensie 2 sztuki, czy 2 transporty??? to jak my po połowie sierpnia przyjedziemy to już nic nie będzie uuuuuuuuu
Kasik 13:34, 27 lip 2014

Obiecana hortensja - GREAT STAR i jeżówka Hot papaya