Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 07:30, 20 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Już doczytałam że nie dojechałaś dzisiaj do buksików Miłej niedzieli

Gosieńko- nie dałam rady. Dziś się wybiorę, tylko boję się, ze tam nikogo nie będzie. No ale zobaczymy.

Miłej niedzieli.
Selly 07:47, 20 lip 2014

Patrzę na te twoje surfinie i się zastanawiam, czym i ile je podlewasz? Moje jakiestakie podsuszone się wydają . Zdradz swój sekretoch uprawy...
Kasik 08:31, 20 lip 2014

Selly napisał(a)
Patrzę na te twoje surfinie i się zastanawiam, czym i ile je podlewasz? Moje jakiestakie podsuszone się wydają . Zdradz swój sekretoch uprawy...

Kiedyś pisałam u Ciebie, że to są surfinie, które łatwo się regenerują, a z doświadczenia wiem, że w takich dużych gazonach lubią się przewieszać a na środku łysieć. Ja je sadzę do ziemi z dodatkiem nawozu długodziałającego Osmokote. Potem tylko podlewam - codziennie- i do tego 2 razy w miesiącu zasilam " Magiczną Siłą" lub Florovitem" a Jak je deszcze czy wiatr poszarpie, to potem podcinam i obskubię poszarpane, a one na nowo wypuszczają pączki.

Zauważyłam w tym roku, ze nie można łączyć tych jasnych z innymi, bo zdominują resztę.

Jak masz pytania jeszcze, to proszę.
Kindzia 11:09, 20 lip 2014

Polar Bear, jak dla mnie, bardzo podobna do limek. Ale u mnie pierwszy rok były, teraz drugi, może się mylę. Zobaczę dalej. Szybko rosną

U nas mycie okien w przyszłym tygodniu i też nie może być inaczej...chyba o świcie Rysiu zacznie...mnie prasowanie firanek zostaje, ale w suszarni jakoś dam radę z oknami otwartymi na przestrzał...chyba jednak nad klimą zastanowić się trzeba

Dzisiaj skwar nieziemski.........basenior, basenior, baseniorek

Buziorki pszczyńskie
nicol21 13:15, 21 lip 2014

Witam Kasiu i Grzesiu ponownie! Nie wiem czemu ale Wasz wątek mi umknął. A tyle u Was się wydarzyło. Bardzo przyjemny ogród, wiele pięknych roślin macie i super o nie dbacie!

Pozdrawiam!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
anna_g 13:22, 21 lip 2014

Kasik - pokaż te swoje Great Star i resztę zakupów też Tarasowe szaleństwo jest przepiękne. Moje donice - wyjątkowo zrobione w tym roku dzięki Tobie jakoś się trzymają - ale chyba dałam za dużo sadzonek do nich bo strasznie wysychają - codziennie podlewam dwa razy po małej konewce... bo jak zapomnę to... klap Pozdrawiam
Milka 13:57, 21 lip 2014

Osobiście nie cierpię skubać surfinii, choć to robię ale jeszcze nic nie podcinałam, chyba że zupełnie ścięłam, co mi uschło, bo nie wyrobiłam z podlewaniem
Milka 13:59, 21 lip 2014

Kasik napisał(a)
I moje dzisiejsze zakupy- zdjecia jutro. :

jeżówka honeydew
Jeżówka 'Southern Belle'
2 hortensje great star - cudne
1 hortensja 'Polar Bear'

Sadzenie - zaplanowane

Świetne zakupy, Gret Star mam, w tym roku już jest piękna
Milka 14:01, 21 lip 2014

Kasik napisał(a)

Irenko - dziękuję pięknie. Jak patrzę na Twój ogród , to zawsze mnie zachwyca- tak wiec komplementy od takiej ogrodniczki są bardzo cenne.

A, że ostatnio na wakacje nie jeździmy (z wiadomych, ogrodowych względów), to troszkę naszych wakacji mamy u siebie.

W sezonie letnim lubię byc tylko u siebie, więc rozumiem a jak zimno to wybywam
komplementy zasłużone, bo kawał dobrej pracy wykonany
Kasik 22:27, 21 lip 2014

nicol21 napisał(a)
Witam Kasiu i Grzesiu ponownie! Nie wiem czemu ale Wasz wątek mi umknął. A tyle u Was się wydarzyło. Bardzo przyjemny ogród, wiele pięknych roślin macie i super o nie dbacie!

Pozdrawiam!

Witam. Bardzo miło się czyta pochwały, tym bardziej, że to pochwały naszej ciężkiej pracy.

Piszesz, że witamy się ponownie? Mi tez umknęło. , ale wszystko można naprawić.