Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:23, 07 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Hortki macie śliczne i ogród również, przy okazji spotkania z Kasia można było się lepiej przyjrzec a te plony....podziwiam.Kruszczyce i u mnie bywają szczególnie na rh jet ich sporo. Miłego urlopwania.

Spotkanie -cudowne, przyćmiło piękno ogrodu. A hortensje już pokazały swój urok, choć u nas w ogrodzie tylko dwie są dwuletnie- reszta to tegoroczne zakupy. Czekać będę na przyszły rok co pokażą.

W sadzie w tym roku nie za ciekawie- tylko brzoskwinie obrodziły bardzo. Na 50 drzewek może z 10 -12 owocuje. Ale to znak, że przyszły rok będzie lepszy. Natura wie co robi, bo jak tu przerobić takie ilości, gdyby każde drzewko dało plony.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.
Kasik 20:24, 07 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Ja siem poczęstowałam...dziękuję, na poobiednią kawusię akuratna

Zapraszam, zapraszam- kaweczka pyszna.
Kasik 20:26, 07 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Jak u Ciebie ich tak dużo i jeszcze takie pożyteczne somto sobie w następnym sezonie nazbieram u Ciebie i w swoim ogródku podchowam

Będę dbała o nie i dam Tobie już odchowane
bartek_luberda 20:27, 07 sie 2014

A ja dzisiaj o kawce zapomniałam
Kasik 20:29, 07 sie 2014

JulkAd napisał(a)

I kto Ci wmówił, że koloru nie masz w ogrodzie?

Buziaki

Ja na razie ostrożnie- nie chce przebarwić. Mówiłam Ci, że mi te żółte róże się nie komponują, ale są i już. Niedługo przywiozę Hot Papaya i następny kolor się pojawi. Wprawdzie nie wiem gdzie ja wsadzę, bo rabaty dopiero w przyszłym roku będę nowe robić.
Kasik 20:30, 07 sie 2014

bartek_luberda napisał(a)
A ja dzisiaj o kawce zapomniałam

Na tacy stoją trzy, jedną wzięła Julcia - to możesz się częstować. Ja swoją mam przy kompie.
Kasik 20:33, 07 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No to też se kawkę zrobiłam i zasiadłam kupiłam dzisiaj drugą hortkę na patyku i siedzę w kuchni i podziwiam ją przez oknonawet się zastanawiam czy firanki nie wywalić Buziam

Nie wywalaj firanki, no co ty. Horteczkę doglądniesz jak wyjdziesz na dworek. Ja chyba nie dostałam szczepionki na hortki, bo cały czas myślę o kolejnych.

A ta na kiju jest super i u Ciebie bardzo pasuje- wtapia się w ogród - jakby tam była od zawsze.

Buziak
JulkAd 20:34, 07 sie 2014

Kasik napisał(a)

Ja na razie ostrożnie- nie chce przebarwić. Mówiłam Ci, że mi te żółte róże się nie komponują, ale są i już. Niedługo przywiozę Hot Papaya i następny kolor się pojawi. Wprawdzie nie wiem gdzie ja wsadzę, bo rabaty dopiero w przyszłym roku będę nowe robić.

Jak to Ci się nie komponują?...a ja zauroczona tym zestawieniem, chociaż w ubiorach zestawu żółty i czerwony nie toleruję w ogóle, ale w ogrodzie Kasik naprawdę to pasuje, zwłaszcza, że róża jest intensywnie czerwona, a żółta ma kolor delikatny, nie taki natarczywy, więc dlatego jest ok...Ty wiesz, ze gdybym miała więcej miejsca to taki zestaw byłby na pewno u mnie

...buziaki, wracam do lektury...powiedz Grzesiowi, że wciągająca
Kasik 20:35, 07 sie 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Jakie piękne masz te hortki Zawiąż lepiej czerwoną wstążeczkę

Aga dzięki, ale wstążki nie zawiążę, bo mi czerwony kolor nie konweniuje

U mnie tylko sarny i komary- kto by chciał zauroczyć.

malgorzata_s... 20:37, 07 sie 2014

JulkAd napisał(a)

...buziaki, wracam do lektury...powiedz Grzesiowi, że wciągająca

Zakończenia brak Niech już ta wena wreszcie wróci Muzę przecież ma