Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 21:05, 12 sie 2014

Nikita napisał(a)
Kasieńko, wpadłam się przywitać po długiej nieobecności, stukam, pukam, a tu cisza...nikogo nie ma. Ja wróciłam ,a ty wyjechałaś...nic nie szkodzi przycupnę sobie gdzieś na progu i poczekam na Was. Miłego odpoczynku, ładujcie akumulatory i wracajcie do nas

uśmiechnięci jak zawsze !!! Pa pa

Madzia- Ty nie przycupuj na progu , tylko właź na taras i krzycz, że kawę mają Ci zapodać. To, że nas nie ma, nie znaczy, że pusto w domu.

No, ale my już też wróciliśmy, tak więc kiedy chcesz- zapraszamy.
Kasik 21:09, 12 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jesteście już?? Dobrze że umiecie szybko odpoczywać

Ogród czeka- już nie mogłam wytrzymać. A tak w ogóle- nie mogliśmy się tam dobrze wyspać- materace nie takie, kawkę ranna pijaliśmy dopiero na śniadaniu, a ogród który tam był - zapuszczony, że aż żal było patrzeć. Ani jednego zdjęcia nie zrobiłam. Nie ma to jak w domku.
Kasik 21:10, 12 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Widziałam wczoraj w Pszczynie miodzik...słoik za 39 zł...jakieś dni miodu były, czy coś. Wielu wystawców było, ceny powalające!!!

Szkoda, że już nie będzie w tym roku Na przyszły zamawiam już teraz

Może da się coś zrobić- jak będziesz chciała. podzielę się swoim.
Kasik 21:12, 12 sie 2014

agat12 napisał(a)
Witam serdecznie.
Chciałabym się dowiedzieć, z jakiego korzystacie programu komputerowego do projektowania ogrodów? Czy jest jakiś bezpłatny? Dziękuję i pozdrawiam.

Ja nie korzystałam z programu- wprawdzie mam jakieś zdjęcie z Garden Puzzle, ale wszystko co mam sadziłam intuicyjnie.

Pozdrawiam.
malgorzata_s... 21:12, 12 sie 2014

O Tak U Was jak w raju i kawka late w altance rano zwidoczkiem na cudeńka w ogrodzie
Kasik 21:15, 12 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O Tak U Was jak w raju i kawka late w altance rano zwidoczkiem na cudeńka w ogrodzie

My się jeszcze nie nadajemy na urlopy- musimy się nacieszyć tym co blisko, bo cały czas jest nam tu najlepiej.
JulkAd 22:10, 12 sie 2014

A ja włąśnie swojego eMa nakręcam, żeby szybko zadaszenie zrobić tarasu i kawkę pić nie tylko rankiem (bo tam cień tylko rano) i wtedy nie muszem już nigdzie jechać (ale to najprędzej wiosną)....ale z Tobą do Kalska koniecznie pojadę....po kolory do ogrodu....listę będę przez zimę tworzyć

Buziolki dla całej Rodzinki
Kasik 22:24, 12 sie 2014

JulkAd napisał(a)
A ja włąśnie swojego eMa nakręcam, żeby szybko zadaszenie zrobić tarasu i kawkę pić nie tylko rankiem (bo tam cień tylko rano) i wtedy nie muszem już nigdzie jechać (ale to najprędzej wiosną)....ale z Tobą do Kalska koniecznie pojadę....po kolory do ogrodu....listę będę przez zimę tworzyć

Buziolki dla całej Rodzinki

W Kalsku jest dużo wystawców- i ceny fajne, ale to trzeba prawie rok czekać. A taras- jest super o każdej porze dnia- właśnie pod warunkiem ,że można z niego korzystać.

Buziole i dla Was. Ja idę już dziś spać. - chyba ten wypoczynek trochę mnie zmęczył
Kindzia 23:03, 12 sie 2014

Kasieńko Ty Moja...nie mogę dotrzeć do Ciebie jakoś dzisiaj, wszystko mi przeszkadza! O Figulicjanie nie wspomnę...kręci się jak patyk w przerębli...

Tak, kawkę zaraz rano trzeba pić, wtedy najlepiej działa Każdy lekarz mnie opitala, że na czczo...co zrobić jak wtedy najlepiej smakuje Żołąd zdrowy, wytrzymuje takie zabiegi Z Tobą nawet papieroska zapaliłam, teraz znowu na substytutach lecę...nieraz prezesuńcio mnie skusi w ciągu dnia na jednego, ale tak nie smakuje jak z Wami...

Broszka mnie opuściła, źle jej u mnie widocznie. Pewnie już na Twoich hortusiach siedzi. Sprawdź, czy jej nie masz znowu

Figo poduszkę zeżarł??? We wzorek?? Chyba nie gładką???
Robię przymiarki do kupna transportera, nasz będzie dużo jeździł, a i w domu może się przydać takie ograniczenie. Nie wiem tylko, jak długo będzie trwało przyzwyczajenie go do tego lokum...

Miód sobie zostaw, wszyscy lubicie. Kupię Kubusiowi przecież. Po drodze do Pszczyny mijamy taki drogowskaz, że miód można kupić. Na pewno cena będzie przystępniejsza niż na rynku pszczyńskim.

Doskonale Cię rozumiem z tymi wyjazdami...po co?

Rano wstajesz, słoneczko, w koszulce na taras z kawką, psa pomiziać, na ogród się zapatrzyć, potem na przegląd iść..a tam ciuch jakiś założyć trzeba, nie uczesana też nie wyjdziesz z pokoju...po co???

Może jeszcze mnie kiedyś najdzie na takie wyjazdy, na razie...po co???

Kasiunia, odpoczywaj po podróży, wyśpij się dobrze w swoim łóżku, do jutra

Buziaczki
Kasik 08:47, 13 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Kasieńko Ty Moja...nie mogę dotrzeć do Ciebie jakoś dzisiaj, wszystko mi przeszkadza! O Figulicjanie nie wspomnę...kręci się jak patyk w przerębli...

Tak, kawkę zaraz rano trzeba pić, wtedy najlepiej działa Każdy lekarz mnie opitala, że na czczo...co zrobić jak wtedy najlepiej smakuje Żołąd zdrowy, wytrzymuje takie zabiegi Z Tobą nawet papieroska zapaliłam, teraz znowu na substytutach lecę...nieraz prezesuńcio mnie skusi w ciągu dnia na jednego, ale tak nie smakuje jak z Wami...

Broszka mnie opuściła, źle jej u mnie widocznie. Pewnie już na Twoich hortusiach siedzi. Sprawdź, czy jej nie masz znowu

Figo poduszkę zeżarł??? We wzorek?? Chyba nie gładką???
Robię przymiarki do kupna transportera, nasz będzie dużo jeździł, a i w domu może się przydać takie ograniczenie. Nie wiem tylko, jak długo będzie trwało przyzwyczajenie go do tego lokum...

Miód sobie zostaw, wszyscy lubicie. Kupię Kubusiowi przecież. Po drodze do Pszczyny mijamy taki drogowskaz, że miód można kupić. Na pewno cena będzie przystępniejsza niż na rynku pszczyńskim.

Doskonale Cię rozumiem z tymi wyjazdami...po co?

Rano wstajesz, słoneczko, w koszulce na taras z kawką, psa pomiziać, na ogród się zapatrzyć, potem na przegląd iść..a tam ciuch jakiś założyć trzeba, nie uczesana też nie wyjdziesz z pokoju...po co???

Może jeszcze mnie kiedyś najdzie na takie wyjazdy, na razie...po co???

Kasiunia, odpoczywaj po podróży, wyśpij się dobrze w swoim łóżku, do jutra

Buziaczki

No, to się nazywa wpis.
Jeśli wam miodek smakuje, to tylko powiedz- ja się na pewno postaram.

Owsika trzeba okiełznać, ale to nie pierwszy pies w Waszym domu-dacie radę. Nasz nie lubi być sam i nieraz jeszcze coś napsoci. On też jest jeszcze młody, a poduszkę zjadł starą. My na co dzień je zabieramy- ale Bartek zapomniał.
Wyspałam się już i nie umiem w łóżku gnić, wole pospacerować, poczytać z rana i tak pomalutku krzątać się po domu i ogrodzie- to jest najprzyjemniejsze.
dziś jadę do Przytoku po jeżówki. Wprawdzie nie maja już kwitnących, ale dostawa przyszła i moja Hot Papaya jest.

Broszki u mnie są, ale tylko na Phantomie- widać te kwiatki im się podobają, no i to znak, że musisz znaleźć dla niej u siebie miejsce.

Buziaczki z rana