Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 22:29, 17 sie 2014

Nikita napisał(a)
Kasiunia, zaglądam przez płotek do twojego ogródka i nadziwić się nie mogę jak pięknie jest u ciebie. Hortensje śliczne, trawki już się "okociły" i cudnie wyglądają... no i tych kupionych żurawek zazdraszczam. Ja od 2 miesięcy szukam w mojej okolicy Lime Marmalade i nic... ani jednej sztuki...chyba mus do ciebie jechać. Tylko, że u mnie ostatnio bardzo wiele się pozmieniało i chyba długo nie zawitam w twoje okolice...a szkoda !!!
Buziam

No widzisz- a ja już chciałam zaproponować, że kupie i jak będziesz w okolicy to zabierzesz. A tu zmiany. Życzę by na lepsze.

A za pochwały dziękuję. Trawki się u mnie kocą, na razie tylko takie mam, ale w tym temacie też idą zmiany

Buziak
agatanowa 22:31, 17 sie 2014

Kasik napisał(a)
...

wspaniale! a jak "wydrapane"! żadnego chwasts
Kasik 22:36, 17 sie 2014

agatanowa napisał(a)

wspaniale! a jak "wydrapane"! żadnego chwasts

Agata- zaczynam odchwaszczać, bo jak zobaczyłam, że pomidor mi wyrósł na skarpie pod domem, to mi się słabo zrobiło. Zdjęcia pokazują tylko te wydrapane

Miałam trochę wakacji w ogrodzie- muszę się ukarać. i wziąć do roboty.

JulkAd 22:40, 17 sie 2014

Kasik napisał(a)

A jednak

Jestem twarda
A tak naprawdę, to mam problem z Żurawkami, bo miałam je kupić dopiero na wiosnę- na nową rabatę, no ale przy takiej cenie? Kto by nie brał. I dziś musze je GDZIEŚ wsadzić.
I gdybym jeszcze dołożyła .. to wiesz- kolorowy zawrót głowy...

Kochana to ja myślałam, że u Ciebie dzisiaj cały taras w roślinach zobaczę, a tu .....fiu, fiu Ogrodowiskowa Dziewczyna z Ciebie....najsampierw plany?.....Twarda sztuka jesteś....ja nie jeżdżę już bez listy, bo się bojam niezmiernie takich miejsc....nawet do Brico....bałam się spozierać na inne rośliny, bo tylko po rojnika pojechałam

edit: a i tak przywiozłam cebule czosnków
JulkAd 22:43, 17 sie 2014

Kasik napisał(a)

Agata- zaczynam odchwaszczać, bo jak zobaczyłam, że pomidor mi wyrósł na skarpie pod domem, to mi się słabo zrobiło. Zdjęcia pokazują tylko te wydrapane

Miałam trochę wakacji w ogrodzie- muszę się ukarać. i wziąć do roboty.

Kasieńko, pomidor nie chwast...trza było poczekać na plony
Kasik 22:48, 17 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Kochana to ja myślałam, że u Ciebie dzisiaj cały taras w roślinach zobaczę, a tu .....fiu, fiu Ogrodowiskowa Dziewczyna z Ciebie....najsampierw plany?.....Twarda sztuka jesteś....ja nie jeżdżę już bez listy, bo się bojam niezmiernie takich miejsc....nawet do Brico....bałam się spozierać na inne rośliny, bo tylko po rojnika pojechałam

edit: a i tak przywiozłam cebule czosnków

Jula - ja już nie mogę, bo bym sama nie wyrobiła. Koniec nasadzeń na ten rok- jeszcze tylko może szmaragdy uzupełnię, no i cebule- już zamówiłam. Czosnki też- wprawdzie nie dużo- bo drogie -cholery.
Kasik 22:48, 17 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Kasieńko, pomidor nie chwast...trza było poczekać na plony

Pomidorów u nas dostatek - wyrwę dziada jutro.

Idę spać zbierać sile na jutro.

Buziak
JulkAd 23:11, 17 sie 2014

Kasik napisał(a)

Jula - ja już nie mogę, bo bym sama nie wyrobiła. Koniec nasadzeń na ten rok- jeszcze tylko może szmaragdy uzupełnię, no i cebule- już zamówiłam. Czosnki też- wprawdzie nie dużo- bo drogie -cholery.

Ano drogie są, ale gigantów nie kupuję, więc nie omieszkam zaopatrzyć się w marketowe cebule...w środę podejdę u siebie do A.., bo mają już być, muszę oblukać co będzie
JulkAd 23:11, 17 sie 2014

Kasik napisał(a)

Pomidorów u nas dostatek - wyrwę dziada jutro.

Idę spać zbierać sile na jutro.

Buziak

Zbieraj Kochana, zbieraj, żurawki same siem nie posadzą
Kasik 09:28, 18 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Ano drogie są, ale gigantów nie kupuję, więc nie omieszkam zaopatrzyć się w marketowe cebule...w środę podejdę u siebie do A.., bo mają już być, muszę oblukać co będzie

Jedź i oblukaj.