Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 16:47, 16 sie 2014

Luki napisał(a)
Kasiu w takiej cenie to ja bym też troszke nabrał Super okazje upolowałaś i to bardzo dobrze rosnące odmiany Czekam na efekty sadzenia.

Jakbym tylko mogła, kupiłabym Wam też , no ale ta odległość.
Łukasz- wyobraź sobie, że zapytałam Pana o nazwy, których nie ma na roślinach. Usłyszałam ,że jestem 3 osobą w sezonie, która o to pyta. Szok. Po prostu zero rynku u nas, katastrofa. Oni muszą wyprzedawać ogromne ilości tych żurawek, by zrobić miejsce jesiennym kwiatom.
Kasik 16:49, 16 sie 2014

Bogdzia napisał(a)
Kasiu ten poranek u Ciebie wyjatkowo ładny. Hortek nie zazdroszcze bo one wszędzie dobrze rosną ale te róze ....cudne. Taka nowa rabata to marzenie , ile tam chciejstw można posadzic i tło juz gotowe wiec od razu bedzie wszystko pieknie wyglądało. Pozdrawiam Was serdecznie.

Bożenko i my cieplutko Ciebie pozdrawiamy. Wydawałoby się, że dla ogrodnika nowe miejsce na rabaty, to super sprawa:, ale ja nie mam żadnego pomysłu. I te chciejstwa jakoś nie przychodzą mi na myśl. Coś pewnie się urodzi, mam czas.
Alisonek 16:59, 16 sie 2014

Kasiu czyli jak przyjadę to na żurawkowe szaleństwo się wybierzemy taka cena mi bardzooo odpowiada
Kasik 17:02, 16 sie 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu też się chciałem przywitać i pogratulować ogrodu. Piękne zestawienia.
A napisz proszę ile trzeba miejsca na rozplenicę. Zestawienie z hortensjami super. Tak jest- nie zmieniaj stylu ogrodu bo jest ślicznie. Mnie osobiście byliny nie rajcują. Przeraża usuwanie ich po kwitnieniu. Pozdrowienia.

Bylin trochę u mnie jest. Moje ulubione funkie i jeszcze inne. Styl zostanie na pewno- hortensje jeszcze nie wszystkie sa efektowne, bo dużo sadzonych jesienią i wiosna. Maja czas.

Rozplenice mam pierwszy rok- posadzone wiosną i też nie pokazały swojego całego uroku. Sięgają mi do uda- sama trawka jest mniejsza, ale te kotki wystają ponad nią. Ja je posadziłam dość blisko hortensji i rozchodnika, ale efekt, który chciałam osiągnąć jest. Zależało mi, by te trawy lekko przenikały inne rośliny.

Wiem, że dziewczyny sadzą je dość luźno, by cały efekt pokazać (Zobacz u Kindzi w ogrodzie z łezką) One się potem lekko rozkładają. W drugim roku na pewno się poszerzą. Jeśli chcesz, to pójdę z miarka i pomierzę.

Dziękuje za pochwały.
Kasik 17:04, 16 sie 2014

Alisonek napisał(a)
Kasiu czyli jak przyjadę to na żurawkowe szaleństwo się wybierzemy taka cena mi bardzooo odpowiada

Alu - jeśli będziesz miała ochotę, a żurawki jeszcze będą - to jak najbardziej. Tylko to jest ogrodnictwo oddalone od Zielonej parę kilometrów. Tylko - co to dla nas.
Alisonek 17:08, 16 sie 2014

Kasik napisał(a)

Alu - jeśli będziesz miała ochotę, a żurawki jeszcze będą - to jak najbardziej. Tylko to jest ogrodnictwo oddalone od Zielonej parę kilometrów. Tylko - co to dla nas.

to mi dnia nie starczy żeby wszystko zobaczyć
marta_d 17:08, 16 sie 2014

Kasik napisał(a)
Kwiaty o poranku

Śledzę wątek bez wpisów - ale nie mogę nie napisać nic na temat tej trawki czy to rozplenica ? pierwszy raz widzę ją w zestawieniu z hortensją i muszę przyznać, że połączenie bardzo ładne Pozdrawiam
Kasik 17:15, 16 sie 2014

marta_d napisał(a)

Śledzę wątek bez wpisów - ale nie mogę nie napisać nic na temat tej trawki czy to rozplenica ? pierwszy raz widzę ją w zestawieniu z hortensją i muszę przyznać, że połączenie bardzo ładne Pozdrawiam

W zamyśle było połączenie rozplenic z rozchodnikiem, ale dodatek hortensji też jest bardzo dobry.

Na trawki szykuję się dopiero- mam do zrobienia rabatę z hortensji i traw przez całą długość ogrodzenia. - hortensje już od roku wsadzone- teraz tylko muszę pozbyć się świerków, które tam nie mogą rosnąć( pozostałości po poprzednim właścicielu), dosadzić jakieś ładne trawy i żurawki u stóp- właśnie kupione.
Kasik 17:16, 16 sie 2014

Alisonek napisał(a)

to mi dnia nie starczy żeby wszystko zobaczyć

Damy radę Oby tylko były.
JulkAd 17:36, 16 sie 2014

A pamiętasz jaką rozplenicę kupiłaś?....moje nie mają takich ładnych szczoteczek....