Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 23:48, 18 sie 2014

JulkAd napisał(a)

Trochę guglałam o tej Perle i czytałam, że wysoka rosnie, więc albo przesadzę Vanilki w róg ogrodu zamiast mojej Grandiflory, albo kupię tam w ten róg tę Mega Pearl...Phantomy zaplanowane już na foncie ....dzisiaj Krzysiek pod nosem tylko westchnął..."a tyle się nawoziliśmy tych kamieni"....bo tam mały skalniak jest....

...tylko dużych sadzonek wiosną muszę poszukać, żeby efekt już był

Myślę, że wybory dobre. Poszukam i pokażę Ci jaką sadziłam w tamtym roku.
JulkAd 23:50, 18 sie 2014

Kasik napisał(a)

Pamiętam jak mówiła Danusia- nie mogą mieć sucho.

Duże kwiaty są na gałązkach, które są silne, te delikatniejsze mają kwiatostany mniejsze, a Pfantom- to w ogóle bardzo mocna hortensja i jej kwiatostany są ogromne i silne.

Z podlewaniem u mnie nie ma problemu, to przecież mały ogródek...ale w życiu bym nie przypuszczała, że po takich deszczach może mieć problem z wodą, zwłaszcza, ze ogrodowa, dwa metry obok miała całkiem sporo i "nie narzekała" na brak...

...tym bardziej na Phantoma się nastawiam....tam muszę mieć takie, które się nie pokładają...
JulkAd 23:53, 18 sie 2014

Kasik napisał(a)

Myślę, że wybory dobre. Poszukam i pokażę Ci jaką sadziłam w tamtym roku.

No to spoko....jak jeszcze w okolicy tego fajnego ogrodnika będziesz miała, to nie omieszkam go odwiedzić w następnym sezonie o ile będzie miał coś ciekawego....
uciekam bo późno...dobrej nocy Kasiu
Kasik 00:07, 19 sie 2014

Hortensja sadzona w 2012- około sierpnia. I dziś.

Phantom sadzony w 2013 - około lipca i dziś.

Kasik 00:09, 19 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No to spoko....jak jeszcze w okolicy tego fajnego ogrodnika będziesz miała, to nie omieszkam go odwiedzić w następnym sezonie o ile będzie miał coś ciekawego....
uciekam bo późno...dobrej nocy Kasiu

W przyszłym sezonie oblukamy- pewnie Phantomy i Mega Pearl będą.

Dobranoc.
marta_d 12:01, 19 sie 2014

nie mogę się doczekać kiedy moje tak porosną
Kindzia 12:30, 19 sie 2014

Fantomek już przyjemnie różowiasty się zrobił...jak patrzę na tę moją niezamierzoną Tardivę, to zaraz mnie ochota bierze na zmianę. Ale wytrzymam do przyszłego roku, może jeszcze mnie zadziwi, przynajmniej nadzieję mam.

Trochę zaszalałaś z żurawami Dobrze, że mnie Madzia tyrpła, bo pewnie poniżej dziesięciu by się nie skończyło...I tak będziemy dumać gdzie je wcisnąć
Powiem Ci, że jakaś zgniła jestem...nic mi się nie chce. Musicie przyjechać wreszcie i wtedy mi się odmieni

Chyba "telefon do przyjaciela" dzisiaj...

Buziory trzy
ZbigniewG 16:08, 19 sie 2014

Kasia aż miło na nie patrzeć , moje hortensje po przesadzeniach i dzieleniu takie bidulki

Kindzia napisał(a)
Fantomek już przyjemnie różowiasty się zrobił...jak patrzę na tę moją niezamierzoną Tardivę, to zaraz mnie ochota bierze na zmianę. Ale wytrzymam do przyszłego roku, może jeszcze mnie zadziwi, przynajmniej nadzieję mam...
daj jej trochę czasu będzie piękna ( o ile to faktycznie Tardiva- srebrzyste liście od spodu)

JulkAd 19:51, 19 sie 2014

Kasik napisał(a)

W przyszłym sezonie oblukamy- pewnie Phantomy i Mega Pearl będą.

Dobranoc.

No to jak takie sadzonki to mogę już zacząć odkładać....najgorzej, że nie tylko hortensje w planie....dzisiaj na targu lichą perowskię widziałam, na liście też jest, ale dwa chabazie i 15 zł?, no toż rozbój w biały dzień...nic tylko do słoiczka zbierać codziennie po kilka złociszy
Kasik 19:58, 19 sie 2014

JulkAd napisał(a)

No to jak takie sadzonki to mogę już zacząć odkładać....najgorzej, że nie tylko hortensje w planie....dzisiaj na targu lichą perowskię widziałam, na liście też jest, ale dwa chabazie i 15 zł?, no toż rozbój w biały dzień...nic tylko do słoiczka zbierać codziennie po kilka złociszy

Juleńko- w tamtym roku tego Phantoma kupiłam po 35 zł. Ale widzisz, parę zdjęć wyżej jak się rozrósł po roku? Sadzonka- była dość spora i jeśli się kupuje jedną, to nie tak źle.