Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Kasik 20:01, 19 sie 2014

marta_d napisał(a)
nie mogę się doczekać kiedy moje tak porosną

Marta- dlatego ja kupiłam kilka sztuk większych- żeby oczka już cieszyły, a pozostałe maleńkie i czekać mi łatwiej. Zamawiałam nawet przez internet- takie maciupcie. Razem bukietowych mam 37 sztuk i na wiele z nich jeszcze troszkę poczekam.
Kasik 20:04, 19 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Fantomek już przyjemnie różowiasty się zrobił...jak patrzę na tę moją niezamierzoną Tardivę, to zaraz mnie ochota bierze na zmianę. Ale wytrzymam do przyszłego roku, może jeszcze mnie zadziwi, przynajmniej nadzieję mam.

Trochę zaszalałaś z żurawami Dobrze, że mnie Madzia tyrpła, bo pewnie poniżej dziesięciu by się nie skończyło...I tak będziemy dumać gdzie je wcisnąć
Powiem Ci, że jakaś zgniła jestem...nic mi się nie chce. Musicie przyjechać wreszcie i wtedy mi się odmieni

Chyba "telefon do przyjaciela" dzisiaj...

Buziory trzy

Ja Kasieńko nie rezygnowałabym - najwyżej przesadziłabym w inne miejsce- Każda hortka ma coś w sobie i za kilka lat fajnie będzie pooglądać inne kwiaty. Te, które my preferujemy - podobne do siebie, a ta będzie inna.

A my - przyjedziemy - na pewno.

Buziole

Kasik 20:06, 19 sie 2014

ZbigniewG napisał(a)
Kasia aż miło na nie patrzeć , moje hortensje po przesadzeniach i dzieleniu takie bidulki

daj jej trochę czasu będzie piękna ( o ile to faktycznie Tardiva- srebrzyste liście od spodu)

Zbyszku- to w nich jest fajne, że potrzebują 2,3 lata i są już dorodnymi krzewami. Na niektóre rośliny czekamy dużo dłużej.

U Ciebie te piękne drzewka w ogrodzie też potrzebowały czasu.

Miło mi, że mnie odwiedziłeś.
malgorzata_s... 20:30, 19 sie 2014

Kasku te hortki u Ciebie zachwyt pełny To niewiarygodne że takie krzaczory po roku Super, moje w przyszłym sezonie też dadzą czadu
Kasik 20:39, 19 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasku te hortki u Ciebie zachwyt pełny To niewiarygodne że takie krzaczory po roku Super, moje w przyszłym sezonie też dadzą czadu

Gosieńko- to roślina, która jak dostanie troszkę jeść i jest przycięta odwdzięcza się jak żadna inna. Mnie one też bardzo cieszą, uwielbiam je i aż się boje, że kolejna rabata w planie, a ja już muszę odganiać myśli od hortensji.

Buziak
Kindzia 22:44, 19 sie 2014

ZbigniewG napisał(a)
Kasia aż miło na nie patrzeć , moje hortensje po przesadzeniach i dzieleniu takie bidulki

daj jej trochę czasu będzie piękna ( o ile to faktycznie Tardiva- srebrzyste liście od spodu)

Srebrzyste??? Cholewcia, nie wiem...sprawdzę w sobotę.

Tak szybko rano przeleciałam, że Karolci nie zauważyłam...zresztą nie poznałam wcale! Z jasnymi włoskami lepiej Karolcia! Szkoda, że nie przyjedziesz...
(Grzesiu mój mówi, że przecież z psami przyjechać możecie i wtedy Karolcia też może...)

...jeszcze mi się tak kartka z zachodem słońca nad morzem przypomniała...
Aneczka 23:43, 19 sie 2014

Niesamowite jak wam wszystko pięknie kwitnie! Napatrzeć się nie mogę i widzę, że nawet różyczki ci pięknie kwitną, choć u mnie prawie wszystkie mają przerwę w kwitnięciu Hortensje rosną u was z prędkością światła... No przyznaj się Kasiu czy jakieś tańce wokół nich stosujecie? Chyba następnym razem jak do was przyjadę to podbiorę troszkę tej waszej gliny Piszesz, że zasilasz takim florovitem do wszystkiego i magiczną siłą na przemian, a ta magiczna siła to co to? Kompost?
Wiele patyczków hortensjowych od was mi się przyjęło, teraz oby przetrwały zimę Buziak
Kasik 07:28, 20 sie 2014

Kindzia napisał(a)

Srebrzyste??? Cholewcia, nie wiem...sprawdzę w sobotę.

Tak szybko rano przeleciałam, że Karolci nie zauważyłam...zresztą nie poznałam wcale! Z jasnymi włoskami lepiej Karolcia! Szkoda, że nie przyjedziesz...
(Grzesiu mój mówi, że przecież z psami przyjechać możecie i wtedy Karolcia też może...)

...jeszcze mi się tak kartka z zachodem słońca nad morzem przypomniała...

I tylko mi nie mów moja Kochana, że kartki nie dostałaś. Specjalnie wybierana- taka większa, w narożniku małe kółeczko, czy serduszko z muszelkami. A żeby ją wysłać dwa razy objechaliśmy Niechorze w poszukiwaniu poczty i w tą burzę szłam ją wysłać.
Pani w okienku kazała mi podejść do innej pani w innym okienku po znaczek, a potem kiedy do niej wróciłam, to mi kazała iść do skrzynki na zewnątrz, bo w środku - na poczcie- to nie

Tak więc, starania poczyniłam.
Kasik 07:34, 20 sie 2014

Aneczka napisał(a)
Niesamowite jak wam wszystko pięknie kwitnie! Napatrzeć się nie mogę i widzę, że nawet różyczki ci pięknie kwitną, choć u mnie prawie wszystkie mają przerwę w kwitnięciu Hortensje rosną u was z prędkością światła... No przyznaj się Kasiu czy jakieś tańce wokół nich stosujecie? Chyba następnym razem jak do was przyjadę to podbiorę troszkę tej waszej gliny Piszesz, że zasilasz takim florovitem do wszystkiego i magiczną siłą na przemian, a ta magiczna siła to co to? Kompost?
Wiele patyczków hortensjowych od was mi się przyjęło, teraz oby przetrwały zimę Buziak

U mnie róże już po przerwie, a niektóre nawet po drugim kwitnieniu. Żadnych tańców ni e odprawiam , dbam o nie , no i roślinki ciut większe posadziłam. A magiczna siła- to nawóz Substrala- "magiczna siła do hortensji"

Patyczki jeśli się ukorzeniły, to i zimę przetrzymają, może jak są na bardzo okrytej przestrzeni, to je okryj jakąś gałązką świerkową. Na wiosnę będę miała znów patyczki- i to dużo- i jeśli chcesz?-nie ma sprawy.

Kindzia 10:50, 20 sie 2014

Kasik napisał(a)

I tylko mi nie mów moja Kochana, że kartki nie dostałaś. Specjalnie wybierana- taka większa, w narożniku małe kółeczko, czy serduszko z muszelkami. A żeby ją wysłać dwa razy objechaliśmy Niechorze w poszukiwaniu poczty i w tą burzę szłam ją wysłać.
Pani w okienku kazała mi podejść do innej pani w innym okienku po znaczek, a potem kiedy do niej wróciłam, to mi kazała iść do skrzynki na zewnątrz, bo w środku - na poczcie- to nie

Tak więc, starania poczyniłam.

Poczyniłaś...nie powiem Nawet nalatałaś się...

Ale kartki nie ma Buuuuu.....