Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

JulkAd 20:38, 28 sie 2015

Kasik napisał(a)

No widzisz, a ja bałam się, że się zawiedziesz, bo jeżówki już w stanie wyblakłym mają. W doniczkach szybciej się starzeją, a przecież i w gruncie już nie zachwycają. Pora na nie już mija.

Następnym razem musimy się spotkać, bo mi trochę smutno, że tak blisko Byliście a ja Was nie mogłam przyjąć.

Kasiu tym to się w ogóle nie ma co martwić...myśmy i tak w przelocie byli, a jeszcze jedną wizytę w ZG trza było odbyć, więc i my za bardzo czasu nie mieliśmy

Jeżówkami nie jestem zawiedziona, bo wiem, że dopiero w przyszłym roku powinny coś pokazać, ale powiem Ci, że te ubiegłoroczne mnie ciut zwiodły...ale to chyba przez ślimory, no i chyba miejsce miały słabe...

Buziaki
Grzes 14:45, 30 sie 2015

Nasze zbiory - brzoskwinie i nektaryny. Ale to tylko część - przynajmniej drugie tyle rozdane. A i jeszcze słoików ok. 130 głównie brzoskwinie w syropie i trochę nektaryn. No i ok. 40 słoików śliwek. Zapasów na zimę nie zabraknie.
Grzes 14:48, 30 sie 2015

Winogrona - czekają jeszcze na zbiór. Odmiana o nazwie "Prim", deserowa, słodka. A dzięki gorącemu i długiemu latu wyglądają naprawdę pięknie.
Grzes 14:52, 30 sie 2015

A tu jeszcze odmiana "Kodrianka" - pysznaaaa!

Kasya 15:14, 30 sie 2015

Imponujące zbiór brzoskwin
Zainteresowały mnie tez winogrona
Znajomy miał kiedyś pyszne zielone w kształcie owalnym, bardzo smaczne z cienką skórką
Nie Znam niestety odmiany, szukałam po opisach to podobnie wyglada Regina ale nie spotkałam jej w sklepach.

Interesują mnie opinie o sprawdzonych odmianach .
Piszesz ze Kordianka pyszna. Jakoś nie mogę się przekonać fo ciemnych bo kojarzą mi się z drobnymi z duża ilością pestek i gruba skórką.
A jak te ? Maja cienką skórką ?

Kupiłam sobie póki co Kalinke i Refren ale dalej poszukuje
malgorzata_s... 15:24, 30 sie 2015

Grześ ale mi smaku narobiłeś. Ślinię się do monitora. Mniaaaaaaaaaam
Grzes 16:02, 30 sie 2015

Kasya napisał(a)
Imponujące zbiór brzoskwin
Zainteresowały mnie tez winogrona
Znajomy miał kiedyś pyszne zielone w kształcie owalnym, bardzo smaczne z cienką skórką
Nie Znam niestety odmiany, szukałam po opisach to podobnie wyglada Regina ale nie spotkałam jej w sklepach.

Interesują mnie opinie o sprawdzonych odmianach .
Piszesz ze Kordianka pyszna. Jakoś nie mogę się przekonać fo ciemnych bo kojarzą mi się z drobnymi z duża ilością pestek i gruba skórką.
A jak te ? Maja cienką skórką ?

Kupiłam sobie póki co Kalinke i Refren ale dalej poszukuje

Kasya, Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z winoroślą. Prim jest odmianą typowo deserową, dojżewającą na jasno-żółto. Z tego co już udało mi się spróbować (do zbiorów pozostało ok. 2 tygodni w mojej ocenie), jest to odmiana bardzo słodka o niezbyt grubej skórce i z niewielką ilością pestek. Co do Kodrianki, to spróbuj przełamać swoje obawy, bo naprawdę warto. Jest to również odmiana deserowa, o owalnym kształcie (co widać na zdjęciach), bardzo smaczna i również z niewielką ilością pestek.
Pozdrawiam
Grzes 16:03, 30 sie 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Grześ ale mi smaku narobiłeś. Ślinię się do monitora. Mniaaaaaaaaaam

A miałaś przyjechać, to nie musiałabyś się ślinić, a tak to oprócz monitora zostaną słoiki.

Buziaki
JulkAd 18:50, 30 sie 2015

Grzesiu Ty to normalnie Człowiek Pracuś....powoli się z Ciebie prawdziwy sadownik robi...świetnie wyglądają te owoce...musiałeś koło nich sporo chodzić przez cały sezon. A winorośl?....hm, chyba jesteście zobowiązani miejscem zamieszkania do ich posadzenia? Pozdrówka
malgorzata_s... 18:53, 30 sie 2015

Grzes napisał(a)

A miałaś przyjechać, to nie musiałabyś się ślinić, a tak to oprócz monitora zostaną słoiki.

Buziaki

Chętnie rzuciłabym ten remont w diabły i przyjechała Tylko kiedyś trzeba się uporać z bałaganem Buziaki