Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

JulkAd 21:17, 18 sie 2015

Kasiu czy w okolicy ZG jest jakaś dobra szkółka z bylinami?...W Przytoku jest coś ciekawego?

Buziaki
JulkAd 21:19, 18 sie 2015

Kasik napisał(a)

Jula- pewnie masz rację. Zawsze chcemy coś czego akurat nie ma choć ja już z tego wyrosłam. Chcę doprowadzić to co mam do jakiegoś ładu i znaleźć chwile na to by się tym cieszyć. Nie można tylko odwalać galerniczej pracy.

Słoiki u nas dalej królują w kuchni- Grześ ma do nich słabość i mówi, że to lubi. Idzie chyba na rekord. Owoców w syropie jest już grubo ponad 100 słoików. , a On nie powiedział ostatniego słowa.

Buziolek

Ja ostatnio wyprodukowałam czekowidła- tak nazwały to dzieci...śliwki + kakao
Ale 100 słoików???? SZACUN
Lukasz2013 21:24, 18 sie 2015

Hej. Pytanie jak u Gosi w tym razem osobiście do specjalistów. Pękająca kora na moreli?
Kasik 21:34, 18 sie 2015

JulkAd napisał(a)
Kasiu czy w okolicy ZG jest jakaś dobra szkółka z bylinami?...W Przytoku jest coś ciekawego?

Buziaki

Ja się zaopatruję zasadniczo w Przytoku. Maja tam wszystko, ale asortyment myślę, że jest już mniejszy. Nie wiem co Cię interesuje- można do nich zadzwonić i zapytać.

Wim, że w Kalsku zawsze wystawiał się Bylinowy Raj z okolic Kasi.
Kasik 21:35, 18 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Ja ostatnio wyprodukowałam czekowidła- tak nazwały to dzieci...śliwki + kakao
Ale 100 słoików???? SZACUN

Grześ jest niezmordowany

Półki już nie mieszczą dobra.
Kasik 21:43, 18 sie 2015

Lukasz2013 napisał(a)
Hej. Pytanie jak u Gosi w tym razem osobiście do specjalistów. Pękająca kora na moreli?

Łukasz- rozmawialiśmy z Grzegorzem na ten temat. U nas takie coś się nie pojawiło, choć zaatakowała drzewa jakaś choroba kory z pękaniem równocześnie. Grzegorz czyścił miejsca aż do żywego drzewa i zasmarowywał specjalna maścią do drzew. Uratował w ten sposób naszą nektarynę.
Czytałam o tym pękaniu w internecie i możliwości jest wiele- najczęściej pojawia się informacja o grzybach, ale czy u Ciebie tak jest? Nie mamy pojęcia.

My tez jeszcze cały czas się dowiadujemy w tej materii czegoś nowego.

Wiadomo, że białkujemy drzewa o określonych porach roku, ale to chyba Wiesz.

Myślę, że musiałby je zobaczyć jakiś fachowiec na żywo.

Sory, ale chyba wiele nie pomogliśmy.

Lukasz2013 21:52, 18 sie 2015

Kasik napisał(a)

Łukasz- rozmawialiśmy z Grzegorzem na ten temat. U nas takie coś się nie pojawiło, choć zaatakowała drzewa jakaś choroba kory z pękaniem równocześnie. Grzegorz czyścił miejsca aż do żywego drzewa i zasmarowywał specjalna maścią do drzew. Uratował w ten sposób naszą nektarynę.
Czytałam o tym pękaniu w internecie i możliwości jest wiele- najczęściej pojawia się informacja o grzybach, ale czy u Ciebie tak jest? Nie mamy pojęcia.

My tez jeszcze cały czas się dowiadujemy w tej materii czegoś nowego.

Wiadomo, że białkujemy drzewa o określonych porach roku, ale to chyba Wiesz.

Myślę, że musiałby je zobaczyć jakiś fachowiec na żywo.

Sory, ale chyba wiele nie pomogliśmy.

Dziękuje za podpowiedź. Też korę smaruje pastą ale i tak nadal pęka.
JulkAd 22:29, 18 sie 2015

Kasik napisał(a)

Ja się zaopatruję zasadniczo w Przytoku. Maja tam wszystko, ale asortyment myślę, że jest już mniejszy. Nie wiem co Cię interesuje- można do nich zadzwonić i zapytać.

Wim, że w Kalsku zawsze wystawiał się Bylinowy Raj z okolic Kasi.

No na pewno jeżówki i trawy mnie interesują zwłaszcza ML, ale poluję na większe sadzonki. Byłam na stronie Przytoku, ale nie wiem czy oferty aktualne....będę w drodze do domu w niedzielę to podjadę, może coś ciekawego upoluję....
W Kalsku to wiem, że bywa Bylinowy Raj, ale na targach wiosennych, a o jesiennych nie wiem, muszę sprawdzić czy wystawcy będą gdzieś wypisani.
Kasik 22:44, 18 sie 2015

JulkAd napisał(a)

No na pewno jeżówki i trawy mnie interesują zwłaszcza ML, ale poluję na większe sadzonki. Byłam na stronie Przytoku, ale nie wiem czy oferty aktualne....będę w drodze do domu w niedzielę to podjadę, może coś ciekawego upoluję....
W Kalsku to wiem, że bywa Bylinowy Raj, ale na targach wiosennych, a o jesiennych nie wiem, muszę sprawdzić czy wystawcy będą gdzieś wypisani.

Jeżówek było miesiąc temu furt. Różne rodzaje i odmiany, ale z tego co wiem to oni nie dobierają już towaru. Na trawy szykowałam się kilka razy- za każdym razem trafiałam na niewielkie. Nie wiem jak dziś, bo dawno mnie tam nie było. Pamiętam jednak , że Asia pisała o zakupach właśnie traw na jesiennej wystawie w Kalsku. Musisz ją zapytać.

Piszesz, że będziesz w okolicy w niedziele- czy to w tą?, bo teraz mam cały dom gości a chętnie bym z Tobą pojechała do Przytoku.
JulkAd 22:50, 18 sie 2015

Kasik napisał(a)

Jeżówek było miesiąc temu furt. Różne rodzaje i odmiany, ale z tego co wiem to oni nie dobierają już towaru. Na trawy szykowałam się kilka razy- za każdym razem trafiałam na niewielkie. Nie wiem jak dziś, bo dawno mnie tam nie było. Pamiętam jednak , że Asia pisała o zakupach właśnie traw na jesiennej wystawie w Kalsku. Musisz ją zapytać.

Piszesz, że będziesz w okolicy w niedziele- czy to w tą?, bo teraz mam cały dom gości a chętnie bym z Tobą pojechała do Przytoku.

Kasiu w tę jadę, ale będę wracać od znajomych i po drodze jadę do ZG do znajomych, a wieczorem do domu...w Przytoku chcę spędzić chwilę (czy można tylko chwilę?)....na wyjazd do Kalska nastawiłam swojego Krzyśka...no nie odpuszczę...bardziej nastawiam się na trawę właśnie w Kalsku niż w Przytoku, ale zobaczymy...jak nie teraz Przytok to może się na Kalsk zdecydujesz?