Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

malgorzata_s... 12:19, 27 cze 2016

Kasiu prosiłam Sebka i wrzucił dla Ciebie fotki. Wiem że mało ale niestety w ferworze więcej się nie udało
Basilikum 15:51, 27 cze 2016

Kasik napisał(a)

Pakuj się - zapraszamy U mnie nie pobiegasz, bo będziesz odpoczywać, ale i tak tez nieraz trzeba. Grzes właśnie zrobił na niedziele pycha drożdżowca z rabarbaru (ale już z zamrażarki)

ach Kasiu ja to juz nawet nie wiem czy na urlop w sierpniu do Pl pojade. Cos nie mozemy zgrac naszych urlopow z M w tym roku.
Jezowka nie dosc, ze piekna to jeszcze jaka wielka. Ja sie zastanawiam czy tez bede miec, cos tam sadzilam, cos tam rosnie w tym miejscu ale czy to jezowki hmmm
tawulke niby mam ale taka marna przy Twoich. Wogole wszystko mam maluskie. Musze sie znw na zakupy jakies wybrac do ogrodniczego. Same pieknosci pokazujesz
Kasik 18:04, 27 cze 2016

Milka napisał(a)

Ale kusisz, dobrze masz z Grzesiem

Ja nie kuszę - ja zapraszam.
Kasik 18:07, 27 cze 2016

Milka napisał(a)
Kasia, suszy nie widać, fotki róż piękne; a ta nowa szałwia śliczna;
Jeżówka gigant, ciekawa jestem, jak dalej z nią będzie; siewki będą, choc powiem, że już je bym wyrwała, bo mi popsuły rabatę, może je wyciągnę i w inne miejsce zadołuję, choc niby nie lubią, trzeba to zrobic przed deszczem i przy zapowiedzi deszczu na dzień następny.

JAk możesz- przenieś je gdzieś tam, a ja się zgłoszę. Chciałabym takie zwykłe

U nas tylko trawa nieciekawa, choć na zdjęciach w słońcu wychodzi ładnie.
Jak nie ma słońca widać place z żółtą zeschniętą.
Kasik 18:08, 27 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu prosiłam Sebka i wrzucił dla Ciebie fotki. Wiem że mało ale niestety w ferworze więcej się nie udało

Ja wu=iem Gosiu, że czasu tam nie było. Ja za to choć dziękuję.
Kasik 18:10, 27 cze 2016

Basilikum napisał(a)

ach Kasiu ja to juz nawet nie wiem czy na urlop w sierpniu do Pl pojade. Cos nie mozemy zgrac naszych urlopow z M w tym roku.
Jezowka nie dosc, ze piekna to jeszcze jaka wielka. Ja sie zastanawiam czy tez bede miec, cos tam sadzilam, cos tam rosnie w tym miejscu ale czy to jezowki hmmm
tawulke niby mam ale taka marna przy Twoich. Wogole wszystko mam maluskie. Musze sie znw na zakupy jakies wybrac do ogrodniczego. Same pieknosci pokazujesz

Moje jeżówki kupuję nieraz u takiej Pani, ale one są nieoznaczone. Mają za to wigor taki, że rosnąc piękne ogromne okazy. A te licencjonowane, a za razem drogie potrafią zaginąć w ogóle.
anna_g 21:14, 27 cze 2016

A ja nawet nie wiedziałam że hebe kwitnie...

Kasiu - wysiały mi się też jeżówki - miałam zwykłe ale w kolorach biały, żółty, różowy - nie wiem które się wysiały... Podejrzewam żółty a to dlatego że najmniej go chcę (bo ogólnie to te żółte były kupowane jako białe). Siewki są różne - większe i mniejsze - nie wiem czy mi się wszystkie uchowają ale zapytowuję czy chcesz żeby Ci ich trochę zostawić?
Kasik 21:35, 27 cze 2016

anna_g napisał(a)
A ja nawet nie wiedziałam że hebe kwitnie...

Kasiu - wysiały mi się też jeżówki - miałam zwykłe ale w kolorach biały, żółty, różowy - nie wiem które się wysiały... Podejrzewam żółty a to dlatego że najmniej go chcę (bo ogólnie to te żółte były kupowane jako białe). Siewki są różne - większe i mniejsze - nie wiem czy mi się wszystkie uchowają ale zapytowuję czy chcesz żeby Ci ich trochę zostawić?

Pewnie , że chcę mój ogród domaga się koloru. Zachowaj siewki- może jakoś je odbiorę, albo Kasia jak będzie jechała do mnie. Zobaczymy.
Kasik 21:36, 27 cze 2016

A hebe kwitnie. U mnie dwa rodzaje i dwa kwitną każdy inaczej.

Ten który pokazałam obficie i ładniej, a ten wielki kilkoma kwiatuszkami.
anna_g 21:39, 27 cze 2016

Kasik napisał(a)

Pewnie , że chcę mój ogród domaga się koloru. Zachowaj siewki- może jakoś je odbiorę, albo Kasia jak będzie jechała do mnie. Zobaczymy.

Ok. To fajnie, będzie mi miło jak moje jeżóweczki będą rosły w Twoim ślicznym ogrodzie