Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ewa777 17:13, 26 lut 2017

Kasiu, widać u Ciebie już wiosnę? Powinno być widać, bo u Ciebie przecież cieplej
Kasik 18:43, 26 lut 2017

Urszulla napisał(a)
Karmnik mi się podoba i widać że ptaszkom tez

Ptaki szalały całą zimę.
Kasik 18:44, 26 lut 2017

Milka napisał(a)
Kochani, pobudka, wiosna idzie

Przecież Wiesz, że my nie śpimy Wiosnę wypatrujemy - nasze żurawie już za domem słychać.
Kasik 18:45, 26 lut 2017

Kindzia napisał(a)
Jestem już tutaj, czekam na Ciebie

No wreszcie Ja co jakiś czas zaglądałam, ale Ty miałaś długi urlop.
Kasik 18:57, 26 lut 2017

Rosa napisał(a)

Witam
ta relacja i akcja wzruszyła mnie do łez. Są jeszcze cudowni ludzie. Tu ich zobaczyłam. Nie jestem w stanie nic więcej napisać

Przepraszam, że długo czekasz na odpowiedź. Nie mogłam jej potraktować ot tak- po prostu.
Fenomenem Tego miejsca jest to, ze spotykamy tu ludzi dla których stajemy się ważni i którzy dla nas takimi sie stają. Pisałam już wielokrotnie, że w najśmielszych snach nie śniłam o Przyjaciołach spotkanych w internecie. Kilka postów, pierwsze spotkanie i zaczęła sie nowa karta w naszym życiu. Małgosia i Krzysiu, Kasia z Rysiem, Irenka z Zygmuntem - Oni wszyscy są dla nas bardzo bliscy.

Właśnie Oni sprawili, ze tak się wzruszyłaś.

Wrażliwość, wspólna pasja, nić porozumienia, a może gruby sznur Po prostu bratnie dusze.

Wielu z nas na Ogrodowisku znalazło kogoś takiego, czego i Tobie z serca życzę.
Kasik 18:59, 26 lut 2017

Radziu2013 napisał(a)
Jaka piękna ziemia, można patrzeć na nią godzinami

Oj, nie byłą ona taka piękna. trzeba było długo ją przerabiać, by z gliniastej ziemi otrzymać to co jest na zdjęciu.
Kasik 20:16, 26 lut 2017

anka_ napisał(a)
Kasiu zawitałam do twojego wątku w poszukiwaniu informacji o szkółce Przytok i.... wciągnął mnie twój ogród. A właściwie powinnam napisać Wasz. To wspaniałe, że dzielicie ta pasję z Grzesiem i dziećmi. Fajnie, że oni też udzielają się w wątku.
Piszesz, że jakieś" buczydło" jesteś. Ale powiem ci, że czytając twój wątek nie raz łzy w oczach się kręciły. Jesteście niesamowitymi ludźmi, z pasją, poczuciem humoru i ogromnym serduchem.

Grzesiu jesteś niesamowity- "oprócz typowych prac dla facetów "łopata, widły, taczka" dbamy o sad i warzywnik".. do tego pieczesz, gotujesz i książki piszesz.
Jestem pod mega wrażeniem.
Zapisałam sobie polecane brzoskwinie i nieznaną mi dotąd przyprawę (18 ziół Ojca Mateusza- nareszcie coś bez soli).

Ach... jeszcze Zara i Figo -cudaśki...mimo szkodzenia.. czasami...

Stworzyliście na glinie cudowny ogród, pełen wspaniałych roślin. Hortensje czy jeżówki, sad...altana, tarasik, ciurkadełko... poprostu bajka.

Kasiu wspomnieć należy też o znanych już na forum twoich zdolnościach artystycznych- bombki, wieńce ..... wspaniałe.

Cuuudny.

Mam nadzieję, że kiedyś pochodzę tak po swoim ogrodzie....

Dzięki za tyle pięknych słów. Wielu jest tutaj ludzi, którzy podobnie jak my tworzą swój zakątek, dlatego miło mi , że zwróciłaś uwagę właśnie na naz skrawek ogrodu.

My też niedawno zaczynaliśmy uprawiać naszą łąkę- dziś już o niej tak mi mówić nie wolno, ale myślę sobie, że nie trzeba długo czekać by z zadowoleniem przespacerować się po swoich "włościach" Każdy ma na to szansę.
Kasik 20:19, 26 lut 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja też jestemNo i mam krokusy

Wiem, wiem. byłam.

Mam troche mało czasu i nie pisze prawie nigdzie. Poprawie sie jak tylko unormuje mi się w pracy i głowa będzie spokojniejsza.
Kasik 20:22, 26 lut 2017

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, widać u Ciebie już wiosnę? Powinno być widać, bo u Ciebie przecież cieplej

Cieplej może i jest, ale ja mieszkam na terenie dość podmokłym i zawsze kilka stopni jest u mnie mniej niż w mieście.
Wprawdzie wyłażą tulipany i krokusy, a i nawet iryski te malutkie widziałam, tylko że jeszcze błocko straszne i wilgotno. Jeszcze aparatu nie odpaliłam.
Grzes 14:44, 04 mar 2017

No i Się zaczęło!