Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy

Dorota123 18:03, 24 maj 2017

Azalie przepiękne, nasadzenia w skrzyniach z kratką świetnie dopasowane. Cały ogród wzorcowo wypielęgnowany. Miło się spaceruje po Waszym ogrodzie.
Basilikum 18:21, 24 maj 2017

Kasiu ale pieknie choc monotematycznie Ogrod pokazowy, powinnas bilety sprzedawac
Kasik 18:58, 24 maj 2017

Dorota123 napisał(a)
Azalie przepiękne, nasadzenia w skrzyniach z kratką świetnie dopasowane. Cały ogród wzorcowo wypielęgnowany. Miło się spaceruje po Waszym ogrodzie.

Dorotka - na tarasie na kawe poczekaj, bo jak sie zapędzisz dalej to zobaczysz czego nie pokazuje.

Dzieki za komplementy
Kasik 19:00, 24 maj 2017

Basilikum napisał(a)
Kasiu ale pieknie choc monotematycznie Ogrod pokazowy, powinnas bilety sprzedawac

Bilety? chyba pół, bo pół ogrodu zrobione.

U mnie nie ma wielu gatunków roślin i dlatego jak sa azalie i rodki to tylko to w obiektyw wchodzi.

Potem będą hortki i róże to i znów monotematycznie będzie.
Kasik 19:10, 24 maj 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia no ja nie wiem co za dziwakJakieś cosie nu zwisają widzę.
No ale ogród zachwyca azaliami i zielenią. Cudowny

Szukam podobnego w necie, ale nie mogę się zdecydować na jakiegoś. Ale powiem Ci, że dobrze się stało, że on nie jest Buk Purple Fountain, bo mój jest piękny i mi się bardziej podoba. Musze tylko pilnować wysokości, bo jeśli to Buk pospolity 'Rohan Obelisk' to ogromny rośnie.
Kasik 19:12, 24 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

On jest podobny do mojego: Buk Dawyck Purple

Kasiu, cudne masz azalie. Kiedyś sobie kupię. Nie mam ani jednej A twoje cudowne. Te łososiowe świetnie wyglądają o tej porze
Tutaj wstawiłam ci fotki Nigry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6594-ogrodek-iwony-ii?page=727#post_1

Ja znalazłam Buk pospolity 'Rohan Obelisk'- też podobny do mojego.
BUK kolumnowy Dawyck Purple- też by pasował. no i masz babo placek

Twoje Nigry śliczne. Azalie kupuj, bo zachwycaja w ogrodzi i są mało wymagajace.
Kindzia 14:17, 25 maj 2017

Chyba coś mi się dzieje niedobrego..., bo te łososiowe to mi się u Ciebie nawet podobają!!! Nooo, nie aż tak żeby takie jutro kupić, oczywiście, ale tam u Ciebie bardzo ładnie wyglądają...aż parzą!!!

Zaraz na cmentarz i do dzieciarów jadę na służbę, wieczorem się dopiero na jutro pakować będę, bo jutro na kupowanko jadę Ciekawe co mi się przyklei, bo mam nadzieję, że będzie się miało co przykleić...
kamila66 14:23, 25 maj 2017

Kasia pospacerowałam po ogrodzie
ostatnio mam chrapkę na pomarańczowe-łososiowe azalie. Czy któraś z Twoich w tym kolorze zasługuje na szczególną uwagę?
Bogdzia 21:16, 25 maj 2017

Pieknie azalie wyglądaja.Buk tez mi sie podoba chyba mam takiego samego bo wysoki juz urósł.Pozdrówka przesyłam.
Kasik 22:17, 25 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Chyba coś mi się dzieje niedobrego..., bo te łososiowe to mi się u Ciebie nawet podobają!!! Nooo, nie aż tak żeby takie jutro kupić, oczywiście, ale tam u Ciebie bardzo ładnie wyglądają...aż parzą!!!

Zaraz na cmentarz i do dzieciarów jadę na służbę, wieczorem się dopiero na jutro pakować będę, bo jutro na kupowanko jadę Ciekawe co mi się przyklei, bo mam nadzieję, że będzie się miało co przykleić...

Kasia kupuj tą azalie 'Homebush bo wydaje mi się, że długo trzyma kwiat. Mam ją pierwszy rok, ale już widzę, że po deszczu nic na ziemi nie ma. Myślę, że te które kwiat układają podobnie do rh czyli pojedyncze kwiatki tworzą kulę po deszczu pojedynczo opadają( tak jakby się zsuwały) a te których kulki są takie mocno zbite przy sobie ( takie jak pompony) trzymają się lepiej.

Pokrętnie to trochę tłumaczę. Tę drugą też bierz bo jest piękna.