Wybieram jednak opcje osobno rozplenice i werbeny
A tak serio to mam nadzieję, że jednak trawa zdominuje werbenę. Inaczej będę miała bardzo ciekawą rabatę
Miałam pokazać moje hortki zdechlaki. (Na ścinki tujek nie patrzymy. Niedokładnie je wyzbieralam bo i tak będę wysypywała nowa warstwę kory).
Pierwsze są ładne, zdrowe. Takich jest sztuk 6:
No i teraz powód moich nerwow czyli 3 kolejne:
Zapomniałam, że miałam Was o coś pytać: naszczepilam sporo trzmielin w miejsce wymarznietych japońskich. Problem w tym, że nie miałam ukorzeniacza i powtykałam je bez niego w mokrą ziemię. Jest szansa, że się ukorzenią czy nie ma na co liczyć???
Trzmieliny ukorzeniają się bez problemu, nigdy niczym sadzonek nie traktuję przed sadzeniem. Co prawda nie ukorzeniam zbyt wiele bo mi nie jest potrzebna ale te, które wtykam do ziemi przyjmują się wszystkie.
Hortensji szkoda, ta pierwsza słaba jakby chciała a nie mogła
Czy te hortensje nie maja mniej wody i słońca? U mnie stare egzemplarze mocno ciete pozno ruszyły, myslalam ze usmierciłam. Widocznie trzeba było pobudzić jakies uśpione oczka, ktore pozniej startowały. Wg mnie hortensjom nic nie bedzie.
Czy co roku je tak mocno ciełaś? Bo ja dopiero w tym roku taka radykalna byłam
Jasne że sie ukorzenią tylko aby miały wilgotno.Ja bez ukorzeniacza wtykam.Ilona patyczki polarków w ziemi dostały listków jest szansa na sadzonki hurrra