Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 21:27, 01 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka linie proste uwielbiam. W tej chwili nie potrafię nic trawiastego doradzić jak zdjęcia zobaczyłam z ratowania. Jak to się mogło stać, że się wbił w bramę? Co z nim - żyje czy uśpiony?

Zaraz za moją teściową jest uliczka prowadząca w pola. Myślimy że on stamtąd przyszedł. Podejrzewam że wybiegł na ruchliwą drogę i się przestraszył. W szale zaczął biec i po prostu wbił się w ogrodzenie Był tak przerażony, że zaczął aż jakby szczekać
Na szczęscie żyje. Tak jak pisałam wyżej był na obserwacji i dziś miał zostać wypuszczony do lasu Strażacy spisali się na medal!
nawigatorka 21:32, 01 maj 2017

inag napisał(a)

Te białe pełne? Sprawdziłam etykietę: Jest napisane tylko "biały pełny white"... A różowe które kwitły tylko w zeszłym roku a w tym nawet liści nie wypuściły to "Margarita" więc na pewno już do nich nie wrócę.
Prostuję co mogę. Murki są nie do ruszenia więc musiałam znaleźć na nie sposób
No właśnie też się zastanawiałam czy ta molinia nie będzie za wysoka... Nad rozplenicami myślałam ale muszę coś tam posadzić blisko tych rantów i chyba "wylewały by się" na trawnik za bardzo. Byłby problem z koszeniem (tzn. M by miał) Na tej rabacie z "Lady U" jest więcej miejsca i posadziłam je 50cm od krawędzi rabaty. Zobaczymy czy się zgra. Chciałam coś na tyle wysokiego żeby zasłoniło te murki (około 40-50cm) Myślisz, ze sesleria byłaby tam lepsza???
Co do szałwi to ja chciałam białą ale M się uparł na fiolet więc nicech mu będzie. Polecasz jakąś odmianę do tego duetu?
Dzięki! Cieszę się że Ci się podoba
ale czy hameln np tak leży ze by się kosila?
Sesleria ładniejsza tez zima No i wcześnie bardzo startuje. Ja mam seslerie sadleriana z szałwia compact deep blue. Wysokością pasują super.
Tu jakieś fotki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1741
To nie jest bardzo wysoka szałwia. Beata z "marzenia kontra rzeczywistość" ma szałwię i seslerie jesienna ale jaka to szałwia...
Haha szukam odpowiedzi i Ciebie znalazłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=401
inag 21:33, 01 maj 2017

babka napisał(a)

Rany, biedak Koniecznie daj znać co z nim się dzieje jak będziesz miała info.
Oby szybko rany się zagoiły

Wczoraj widziałam zmiany jakich dokonaliście. Muwiłam, że siądę ? Siadłam !!
pole selseriowe mnie zachwyciło. Zresztą wszystkie zmiany w trawniku, plany moliniowe są bardzo bardzo udane!
Oddaj mi maleńką cząstkę tego zmysłu jaki posiadasz Echh wzdycham
Do tulipanów też wzdycham, czekałam na nie
A z szałwią to tak kupować ją należy, kiedy kwitnie. Nie wpadłam na to i teraz bujam się z pomyłkami
Pięknie jest, będzie cudownie

Ola, Nawigatorce wyżej opisałam co z nim. Na szczęście wszystko dobrze
Czyli Podoba się Tobie? Jakbyś coś zmieniła to pisz śmiało - będziemy rozważać Zmysłu powiadasz - mam taki zmysł, że po 6 latach grzebania w ogrodzie ciągle poprawiam coś i nigdy nie jestem zadowolona więc raczej nie chciej ode mnie tego daru
O szałwi wiem, własnie dlatego czekam aż się pojawi w sklepach
nawigatorka 21:33, 01 maj 2017

A i u mnie biała nie rosła zupełnie
inag 21:33, 01 maj 2017

babka napisał(a)
Opuchlaków Ci współczuję i łączę się w bólu

A takie miałam ładne żurawki...
inag 21:34, 01 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
Jelonka na TVN widziałam. Zuch strażacy

Tak???! O a ja nie
inag 21:35, 01 maj 2017

ren133 napisał(a)
Ilonko
Fajnie, ze jesteś!!!
Śliczne te Twoje tulipany
A planowane zmiany bardzo mi sie podobają

Też się bardzo cieszę, że pewna osoba mnie doprowadziła do porządku
Dzięki!
nawigatorka 21:37, 01 maj 2017

inag napisał(a)

Tak???! O a ja nie
m znalazł
http://www.tvn24.pl/koziolek-utknal-w-bramie-pomogli-mu-strazacy,736296,s.html
inag 21:39, 01 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka koniecznie chcesz mieć żurawki? Kolorystycznie Ci się podoba to może hacone, albo everillo?

hakone w tym miejscu miałam i przesadziłam. One w tak nasłonecznionym miejscu potrzebują dużo wody a to jest jedno z dwóch maleńkich miejsc w ogrodzie gdzie nie sięgają zraszacze... Trawy od razu mi się tam zwijały jak nie podlałam ręcznie i naprawdę marnie rosły. Żurawkom to miejsce wcale nie przeszkadzało. Brak wody również dlatego tak się przy nich upieram. Spróbuję jeszcze zawalczyć ale dzięki za pomysł
inag 21:44, 01 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Łany tulipanowe zachwycają. Niezawodne fioletowe, to jakiś cud!

Podziwiam zmiany w ogrodzie, mi się chwilowo nie chce nic zmieniać. Mam lenia

ps. Zuch koziołek

Mnie też lenistwo dopadło ale w tym roku mój M mnie motywuje a w wielu dziedzinach przejął inicjatywę. Wyczyścił całą kostkę z mchu. Zajęło mu to trzy dni od rana do wieczora. Zdjął mnóstwo darni sam, założył ekobordy, jeździ ze mną po szkółkach itd. Normalnie nie poznaję faceta! Korzystam do czasu kiedy mu nie minie
Koziołek był słodki

PS. Ty masz idealnie! Po co miałabyś coś zmieniać??? Na tym etapie możesz sobie pozwolić na lenia.