Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

ren133 14:40, 01 maj 2017

Ilonko
Fajnie, ze jesteś!!!
Śliczne te Twoje tulipany
A planowane zmiany bardzo mi sie podobają
MirellaB 15:31, 01 maj 2017

Ilonka koniecznie chcesz mieć żurawki? Kolorystycznie Ci się podoba to może hacone, albo everillo?
Madzenka 18:49, 01 maj 2017

Łany tulipanowe zachwycają. Niezawodne fioletowe, to jakiś cud!

Podziwiam zmiany w ogrodzie, mi się chwilowo nie chce nic zmieniać. Mam lenia

ps. Zuch koziołek
inag 21:00, 01 maj 2017

leon60 napisał(a)
Tulipany masz przepiękne! poproszę nazwę tych z pierwszej fotki
Jaką molinie zaplanowałaś przy ceglaku ?
Poletko s.jesiennej wow

Najlepsze w nich jest to, że są to tulipany, które kwitną wiele lat i z każdym rokiem się mnożą. Kupowałam je jako bezodmianowe na kilogramy. Oznaczone są tylko jako białe, jasno - i - ciemno różowe itd. W tym roku też na pewno dosadzę mnóstwo białych. Jak będziesz zainteresowana to podeślę Ci link do aukcji jesiennych u producenta od którego zawsze je kupuję. Plusem u niego jest też to, że nigdy nie miałam pomylonych kolorów.
Myślałam o molinii Karl F. Masz z nią jakieś doświadczenia???
Dzięki!
leon60 21:08, 01 maj 2017

inag napisał(a)

Najlepsze w nich jest to, że są to tulipany, które kwitną wiele lat i z każdym rokiem się mnożą. Kupowałam je jako bezodmianowe na kilogramy. Oznaczone są tylko jako białe, jasno - i - ciemno różowe itd. W tym roku też na pewno dosadzę mnóstwo białych. Jak będziesz zainteresowana to podeślę Ci link do aukcji jesiennych u producenta od którego zawsze je kupuję. Plusem u niego jest też to, że nigdy nie miałam pomylonych kolorów.
Dzięki!

super to pamiętaj o mnie jesienią
molinie KF mam przy oczku poza tym że późną jesienią leży i strasznie śmieci kocham poza tym jest idealna i bezproblemowa.
polinka 21:14, 01 maj 2017

inag napisał(a)
W tym miejscu była mieszanka już nowszych odmian białych i ciemno różowych. Białe wzeszły i kwitną a różowe pokazały się dwa - nawet liści nie ma...

Ilonko czy tam są czosnki pomiędzy tulipanami czy jakieś trawki??

O mnie też pamiętaj jesienią
inag 21:16, 01 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
Ilono tulipany wymiataj. Cudna masa. A te białe to jakie?
A poletko genialne. Bardzo mi się podoba. Czyli prostujesz linie i murki w nich zatabiasz tak? Bardzo mi się to widzi.
A nie będzie ta Molinia tam za wysoka? Może daj tam rozplenice tez albo seslerie wlasnie. Dla powtórzenia i będzie niższa.
Ale poletko będzie cudne i tyle sadzonek sesleri...ech
A jaka szalwie planujesz?

Te białe pełne? Sprawdziłam etykietę: Jest napisane tylko "biały pełny white"... A różowe które kwitły tylko w zeszłym roku a w tym nawet liści nie wypuściły to "Margarita" więc na pewno już do nich nie wrócę.
Prostuję co mogę. Murki są nie do ruszenia więc musiałam znaleźć na nie sposób
No właśnie też się zastanawiałam czy ta molinia nie będzie za wysoka... Nad rozplenicami myślałam ale muszę coś tam posadzić blisko tych rantów i chyba "wylewały by się" na trawnik za bardzo. Byłby problem z koszeniem (tzn. M by miał) Na tej rabacie z "Lady U" jest więcej miejsca i posadziłam je 50cm od krawędzi rabaty. Zobaczymy czy się zgra. Chciałam coś na tyle wysokiego żeby zasłoniło te murki (około 40-50cm) Myślisz, ze sesleria byłaby tam lepsza???
Co do szałwi to ja chciałam białą ale M się uparł na fiolet więc nicech mu będzie. Polecasz jakąś odmianę do tego duetu?
Dzięki! Cieszę się że Ci się podoba
nawigatorka 21:22, 01 maj 2017

inag napisał(a)

Dzięki!
tez poproszę link na białe
inag 21:22, 01 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
I napisz co stało się z koziołkiem...

Powiem Ci, ze ja nie wiem jak on tam się zmieścił bo te szczebelki naprawde są wąskie...
Było tam mnóstwo krwi i nie wyglądało to ciekawie ale okazało się że on krwawił tylko spod pachy. Jak już strażacy go wyswobodzili to opatrzyli rany i zawieźli do leśniczego. Tam przebadał go weterynarz i na szczęście okazało się, że nic nie miał złamanego. Został na obserwacji i dzisiaj miał być wypuszczony do lasu.
inag 21:23, 01 maj 2017

frezja napisał(a)

Ile się nacierpiał, ale koniec optymistyczny

Kolejne zmiany..jak my to lubimy tulipanowy pokaz podziwiam.

Był przerażony
Pozdrowienia!