Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 19:06, 14 kwi 2015

Sabina76 napisał(a)
Piękne tulipki a rabata szykuje się miodzio Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!

Ps. Faktycznie wielkie te brzozy (było co robić sadząc je )

Na ciąg dalszy będzie trzeba poczekać bo żurawki podobno lepiej kupować pod koniec maja. Werbena i miskanty ML też będą potrzebowały czasu itd A u mnie z cierpliwością marnie
kosolka 19:06, 14 kwi 2015

inag napisał(a)

A wiesz, że kupowałam je z wyprzedaży po 13 zł za 50 sztuk? Jak w tym roku będą w takiej cenie to zamówię ze 300 i wypełnię nimi całą tą nową rabatkę
Miejsce na werbenę dziś przekopałam z kompostem i mączką bazaltową Muszą mieć dobrze

Ja też tak zrobię z tulipankami
A z moich dwóch dużych doniczkopalet wysianej werbeny ostały się dwie sztuki..
kosolka 19:07, 14 kwi 2015

Miskanty już za rok będa fajne, zobaczysz
inag 19:09, 14 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Koszenia jak koszenia.. On sobie jeżdzi ciągniczkiem, cwaniaczek Ale to wyczesywanie to dało nam w kość

A wiesz, że my też myślimy o ciągniku z kosiarką? Powiedz jak to działa przy rabatach, wokół drzew itd? Dokasza ładnie czy trzeba poprawiać zwykłą kosiarką?
inag 19:11, 14 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Miskanty już za rok będa fajne, zobaczysz

One są dopiero w drodze do mnie i nawet nie wiem jakie duże będą.. Zamawiałam z olx i trochę się boję Cena też niewygórowana więc myślę, że to będą mikrusy
kosolka 19:13, 14 kwi 2015

Przy rabatach spoko, przy drzewach zostają "skarpetki". Na początku kilka drzewek uszkodził, diabeł jeden, a mówiłam ze przejadę zwykłą Za blisko jeździł. Jednak na większej powierzchni - bez porównania oszczędność czasu i sił
inag 19:14, 14 kwi 2015

kosolka napisał(a)

Ja też tak zrobię z tulipankami
A z moich dwóch dużych doniczkopalet wysianej werbeny ostały się dwie sztuki..

Pewnie zła jesteś? To wkurza jak chodzisz, dbasz i nic z tego nie wychodzi
inag 19:16, 14 kwi 2015

kosolka napisał(a)
Przy rabatach spoko, przy drzewach zostają "skarpetki". Na początku kilka drzewek uszkodził, diabeł jeden, a mówiłam ze przejadę zwykłą Za blisko jeździł. Jednak na większej powierzchni - bez porównania oszczędność czasu i sił

Muszę mojemu powiedzieć Byłoby to rozwiązanie... Tylko u nas jest dużo murków i obkaszania byłoby co nie miara..
kosolka 19:18, 14 kwi 2015

No widzisz.. Nic nie poradzę i nawet sie nie złoszczę.. Przykro mi trochę było, bo łaziłam przy tych paletkach wszystkich jak głupia. i powiedziałam sobie ze już nie bede nic siała w domu. Ale znając życie, za rok.. i tak posieję
inag 19:22, 14 kwi 2015

Ja już sobie nic nie obiecuję bo jeśli chodzi o ogród i rośliny to i tak słowa nie dotrzymuję