Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

Agatan24 19:32, 14 kwi 2015

inag napisał(a)

Jak u mnie wyszła po ścięciu podczas przymrozków to i u Ciebie lada chwila wyjdzie. Nie martw się
Żurawki zostają Rio. Polegam na Łukaszu

Ja swoja scielam tez przed przymrozkami a potem ja okrywalam

Co do zurawek to ja sie zaczelam zastanawiac nad georgia peach bo rio rośnie tylko 20cm wszerz i w gore, ale czekam właśnie na opinie Łukasza
inag 19:36, 14 kwi 2015

A mi pisał, że to duża żurawka... albo coś naknociłam... Już sama nie wiem. No i mi zależy na intensywnej czerwieni
Agatan24 19:38, 14 kwi 2015

No właśnie ja czytałam na stronie Bylinowego Raju że dorasta do 20cm wszerz i górę dlatego zaczelam się zastanawiać i poprosiłam o radę w jego wątku.
Kolorystycznie ona tez mi najbardziej odpowiada.

Nie odpisal mi jeszcze bo chyba zajęty ta nową rabata
inag 20:02, 14 kwi 2015

To daj znać jak Ci odpowie Ciekawa jestem..
malgra 22:20, 14 kwi 2015

Witam serdecznie,
jestem z tych co tylko podczytują i podglądają, własnego wątku jeszcze nie założyłam, ciągle jestem w niedoczasie, a może nie mam za bardzo czego pokazywać. U Was tak pięknie.
Proszę powiedz ile sadzonek bukszpanów na 1 mb należy posadzić i jak (chodzi mi o to, czy w jednym rzędzie czy w dwóch) aby powstała w przyszłości tak obwódka bukszpanowa. Mam plan aby taką obwódką bukszpanową obsadzić rabatę warzywną, aby nie była bardzo widoczna wtedy gdy roślinki są brzydkie albo ich wcale jeszcze nie ma.
Z góry dziękuję.

inag 22:40, 14 kwi 2015

Cześć Miło mi Cię gościć
Ja specjalistką w obwódkach bukszpanowych nie jestem niestety, ale trochę czytałam na forum o tym i wszyscy piszą, żeby sadzić tak, by delikatnie się stykały listkami. Wtedy szybko stworzą zwartą bryłę i będą ładnie wyglądały. Kupowałam sadzonki około 27 cm wysokie i nawet ładnie rozkrzewione. Na metr posadziłam około 6 roślin. Czy to dobrze? - Nie wiem. Czas pokaże Mam nadzieję, że tak
Warzywnik z bukszpanami brzmi bardzo interesująco Na pewno będzie pięknie Spokojnej nocy!!!

Zapomniałam: Wystarczy w 1 rzędzie. W dwóch niepotrzeba.
Agatan24 22:41, 14 kwi 2015

inag napisał(a)
To daj znać jak Ci odpowie Ciekawa jestem..

Odpisal ze za georgia peach nie przepada ze maja watle listki i ze u niego rio przed podziałem miala wiecej niz 20cm. Tak wiec sama nie wiem co robic chyba zdecyduje jak juz pi nie pojade czyli gdzies w połowie maja.
inag 22:44, 14 kwi 2015

No tak mi się wydawało właśnie, że pisał o tym że są większe. Ja zostanę przy Rio. Napisz koniecznie jakie wybierzesz
Agatan24 22:45, 14 kwi 2015

Oki
malgra 22:50, 14 kwi 2015

inag napisał(a)
Cześć Miło mi Cię gościć
Ja specjalistką w obwódkach bukszpanowych nie jestem niestety, ale trochę czytałam na forum o tym i wszyscy piszą, żeby sadzić tak, by delikatnie się stykały listkami. Wtedy szybko stworzą zwartą bryłę i będą ładnie wyglądały. Kupowałam sadzonki około 27 cm wysokie i nawet ładnie rozkrzewione. Na metr posadziłam około 6 roślin. Czy to dobrze? - Nie wiem. Czas pokaże Mam nadzieję, że tak
Warzywnik z bukszpanami brzmi bardzo interesująco Na pewno będzie pięknie Spokojnej nocy!!!

Zapomniałam: Wystarczy w 1 rzędzie. W dwóch niepotrzeba.

Wielkie dzięki!!! Nie spodziewałam się tak szybkiej odpowiedzi Obiecuję pokazać jak wyszło. Pozdrowionka i również życzę dobrej nocy!