Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

iwonaal 07:07, 25 mar 2014

To się muszę na Kłeckowską wybrać i zakupić to cudo. Ja mam takiego powyginanego modrzewia. I faktycznie, kiedy jedziemy po patyki?
MonikaH 13:43, 25 mar 2014

szczepione miłorzęby w podobnej cenie są w podpoznańskim Szczepankowie, są szczepione też wyżej, niż 120cm musiałabym poszukać namiarów bo nie pamiętam dokładnie jaka ulica, kumpelka kupowała wiosną, ja jesienią i jesienią okazało się taniej chyba o 15 zł, przy pojedyńczym nie ma znaczenia, ale przy kilku..., mają też - a przynajmniej mieli - tez inne "szlachetniejsze" liściaki: różne buki, dużo szczepionych, trzmieliny itp
iwonaal 20:27, 25 mar 2014

Ale, kiedy jedziemy. Wiem, że imprezę robisz. Na kępkę kosaćca się załapię?
Alisonek 22:47, 25 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)

na woodstoku był mój M ...w organizacji...2 tyg go nie bylo...zdjecia z imprezy mam na fb pomimo krytyki impreza super
a w temacie ...u mnie leje ja z cebra, roże namoczylam z myślą, że je wsadze wieczorem a tu kicha, do mojej gliny nie wejde prędko

Ja tam nie krytykuję, niech się bawią młodzi, choć czasem wymyślają przerażające zabawy (widziałam dziewczynę, która miała twarz pomalowaną farbą olejną i do rzęs przyklejony styropian, i dzowniła do mamy zapytać czy rozpuszczalnikiem może to zmyć) MASAKRA!!! tak czy inaczej impreza na plus
u mnie też leje od soboty wieczora moje graby też sie moczą bo nie mam kiedy ich wsadzić mam nadzieję że przeżyją ten ciężki dla nich czas
Alisonek 22:51, 25 mar 2014

alinak napisał(a)
ło matko woodstock....moje marzenie ..alem za stara ..dzieci nie chcą mnie wziąć .....obciach .
.a moje psiapsiółki jakichś dziadów słuchają ....
jaka krytyka ..to zazdrość że kościół tylu młodych nie przyciąga i kasy z nich nie ma...stop ...to forum ogrodnicze i w sumie co nas krytyka obchodzi

To trzeba się na forum skrzyknąć i pojechać. tam są ludzie w każdym wieku, bo i muzyka dla wszystkich a psiapsiółki zawsze można wyedukować, lub zmienić w ostateczności
O ile mnie pamięc nie myli, to w zeszłym roku grał ten zespół dziecięcy Arka Noego i kościół też jest widoczny na woodstoku, coś tam działają
Fajnie że do mnie zawitałaś oczywiście zapraszam częsciej
Alisonek 22:52, 25 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)

Ja sukcesywnie likwiduję dodatkowe elementy treningu.... wspomagam się podkaszarką akumulatorowa.. ale to znów wydatek, bo noży nikt nie chce naostrzyć
JUż pisałam by likwidować brzuch.. jedne ładny wystarczy, nawet jak większy

Aniu dlatego będą proste linie ewentualnie na zakrętach po łuku, żeby bez przystanku jechać kosiarką
Alisonek 22:54, 25 mar 2014

Nikita napisał(a)

Już ci kochaniutka podaję:
Szkółka Krzewów Ozdobnych Beata i Piotr Piechoccy
Gutowo Wielkie 40 Węgierki

maja też swoje centrum ogrodnice
Centrum Ogrodnicze "GARDEX" Września ul. Objazdowa 11 to jest przy głównej drodze z Wrześni na Słupce

Oni specjalizują się w formach na pniu, maja rożne iglaki i między innymi 12 odmian miłorzębu. Dzisiaj dzwoniłam do nich i ceny są zachęcające: od 28 zł za miłorząb szczepiony na pniu o wys.40 cm do 68zł za taki szczepiony na wysokości 120 cm. Chyba zdecyduję się na 3 szt. tych najwyższych.
A miłorzęby maja różne różniste...całe zielone lub dwukolorowe np. z kremowo-żółtymi prążkami. Mi podoba się odmiana TROLL - ma listki żółte (młode) i zielone (stare), jesienią przebarwia się cały na żółto.
Właśnie o taką "plamę" kolorystyczną mi chodziło - latem zielono-żółtą, a jesienią żółtą

Dzisiaj szwagier mi o nich opowiadał, jaki zbieg okoliczności. jeszcze do nich nie trafiłam ale na pewno zajrzę, jeszcze na necie spróbuję sie z ich ofertą zapoznać dzięki
od Asi Wietrzyk wzięłam sobie link który podesłałas o szkółce Wrzos kolo Łańcuta, też maja fajne ceny...szkoda że tak daleko ode mnie
Alisonek 22:57, 25 mar 2014

zabaewa napisał(a)
Ala - to na kiedy w końcu umawiacie się u Iwonki po te patyczki hortek ? Bo się zgubiłam w kalendarzu... Kocimiętka już siedzi w doniczkach w inspekcie. Bluszczu też jeszcze nie wysadzałam do ziemi - ukorzenia sie w kuwetce

Ewa, żebym ja to wiedziała
dopóki teściowa nie wróci ze szpitala, nie mogę się z domu ruszyć no i jeszcze roczek...
Niech siedzi, miejsce ma na korzonki dzięki za kocimiętkę
Alisonek 23:00, 25 mar 2014

iwonaal napisał(a)
To się muszę na Kłeckowską wybrać i zakupić to cudo. Ja mam takiego powyginanego modrzewia. I faktycznie, kiedy jedziemy po patyki?

znajdziesz to tam gdzie są powieszone narzędzie, przed doniczkami
Ja na razie uziemiona jestem, teściowa w szpitalu, rodzice na karku, roczek więc jestem ze wszystkim w plecy
Wstępnie bym zaproponowałam niedzielę 6 kwietnia
Oczywiście że się załapiesz na irysy, jak byś miała chwilę to podjedź bo część już mam wykopaną i w donicach stoją
Alisonek 23:14, 25 mar 2014

MonikaH napisał(a)
szczepione miłorzęby w podobnej cenie są w podpoznańskim Szczepankowie, są szczepione też wyżej, niż 120cm musiałabym poszukać namiarów bo nie pamiętam dokładnie jaka ulica, kumpelka kupowała wiosną, ja jesienią i jesienią okazało się taniej chyba o 15 zł, przy pojedyńczym nie ma znaczenia, ale przy kilku..., mają też - a przynajmniej mieli - tez inne "szlachetniejsze" liściaki: różne buki, dużo szczepionych, trzmieliny itp

Monia to jesli możesz poszukaj do nich namiary może przy okazji jak bym była w pobliżu t wiem gdzie szukać