Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 22:30, 01 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Ala. To białe to chyba kamelia. Niestety nie zimuje u nas... więc nie planuj jej jako roślinę ogrodową. Musisz znaleźć jej na zimę miejsce chłodne, ale z dodatnią temp. i jasne. Ma przepiękne kwiaty i błyszczące liście. Kwitnie wiosną.

O własnie kamelia
dzięki Marta :*
Ja wiem że to nie ogrodowa roślina, tyle już wyczytałam a miejsce chyba się znajdzie
Faktycznie kwiaty ma śliczne i wieeelkie fakt ta moja trochę ucierpiała w podróży, ale i tak jest piękna
Zielona 22:40, 01 kwi 2014

Kamelia była ukochanym kwiatem Coco Chanel. Do dzisiaj Chanel produkuje najbardziej znane na świecie detale typu broszki z wzorem kamelii właśnie. Wczesną wiosną obsypuje się dużymi, pełnymi kwiatami. Piękna roślina.
Alisonek 22:42, 01 kwi 2014

Zielona napisał(a)
Kamelia była ukochanym kwiatem Coco Chanel. Do dzisiaj Chanel produkuje najbardziej znane na świecie detale typu broszki z wzorem kamelii właśnie. Wczesną wiosną obsypuje się dużymi, pełnymi kwiatami. Piękna roślina.

No popatrz popatrz, a to mi mamusia prezent przywiozła
zabaewa 22:46, 01 kwi 2014

Ala - Kameliowa Dama
Alu - a tego 5_go to o której i w jakim szpitalu ? Może udałoby mi się z Tobą spotkać i przekazać Ci doniczki z kocimiętką, co ?
Tort superaśny dla Frania
iwonaal 22:47, 01 kwi 2014

Kamelia przepiękna, torcik również. Ja tnę tylko w czerwcu i sierpniu, inaczej traci zbyt wiele soków(płacze), więc na prośbę grabów poczekaj, potem sobie ciachniesz jak będziesz chciała. To trzeba do Iwonki napisać o inny termin.
Alisonek 22:52, 01 kwi 2014

zabaewa napisał(a)
Ala - Kameliowa Dama
Alu - a tego 5_go to o której i w jakim szpitalu ? Może udałoby mi się z Tobą spotkać i przekazać Ci doniczki z kocimiętką, co ?
Tort superaśny dla Frania

Ewcia do Damy to mi daleko, na razie jestem pociągającą nosem babką
Wiesz co to chyba nie będzie szpital, tylko prywatny gabinet prof, nie dostałam jeszcze szczegółów tej wyprawy, ale jak coś się dowiem to będzie w kontakcie.
Achhaa mój M postawił mi kompostownik na razie na próbę jak to będzie wyglądać
Alisonek 22:54, 01 kwi 2014

iwonaal napisał(a)
Kamelia przepiękna, torcik również. Ja tnę tylko w czerwcu i sierpniu, inaczej traci zbyt wiele soków(płacze), więc na prośbę grabów poczekaj, potem sobie ciachniesz jak będziesz chciała. To trzeba do Iwonki napisać o inny termin.

Na razie jestem chora i mogę tylko myśleć a nie pracować
No trzeba koniecznie, bo mi praktycznie każdy dzień pasuje urok macierzyństwa
malgorzata_s... 22:57, 01 kwi 2014

Alu ale masz nowych nabytków Torcik piękny i pewno smaczny Frania ucałuj od cioci No i zdrowiej szybko Buziaki zostawiam
zabaewa 22:59, 01 kwi 2014

A ja jestem tak zarobiona bilansami, zusami, vat.ami i zeznaniami, że jak wracam do domu to migrenę leczę ... Ale w weekend muszę odpalić aparat i porobić te wszystkie obiecane fotki z kompostwnikiem na czele, zanim wszystka wiosna mi przekwitnie... No bo na ten czas to krokusów juz pozostał tylko wspomnienia czar..
elzbieta_g 08:26, 02 kwi 2014

ale poszalalaśgraby posadzone, pełno nowych roślinek, impreza napewno odstawiona torcik śliczny i buziaki dla Frania przesyłam a i tobie zdrówka bo czytam , że cie coś dopadło