Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 18:56, 02 cze 2014

Mirella napisał(a)
Ale ślicznie, co ja tu widziałam he he same perełki, i przeuroczą Panią od Przyrody bardzo miło mi było poznać.
Siedziałam z kawką i podziwiałam.

Tak pięknych róż jak Ty nie posiadam, bo dopiero zaczynam przygodę z nimi na dobre, ale coś znajdę : Parky

Louis Odier czy Leonardo?

I konfiturowa Rose de Rehst w drugim rzucie, nieco stłamszona pomiędzy berberysami a metasekwoją. Mam w nowym pas przed ogrodzeniem 3x18m obsiany trawą, musieliśmy się tyle cofnąć od drogi powiatowej z ogrodzeniem. Mała Mi poddała mi dobry pomysł, trzeba ją tam posadzić w i sukcesywnie dosadzać nadmiar bylin
Mirella 19:04, 02 cze 2014

Ślicznoty, mam Rose de Rehst, ale mnie nie zachwyciła oczywiście cudnie pachnie, ale śmieci, jest nie trwała,i lubi chorować.pozdrawiam cieplutko
paniprzyroda 19:06, 02 cze 2014

Bogdzia napisał(a)
Mariolko zaglądam do Ciebie choc nie zawsze pisze bo często sie nie loguję. Swoich zdjęc też nie lubię a na forum to już bardzo nie lubię ale nie da sie tego uniknąc na spotkaniach . A hosty masz przesliczne i wszystko inne również np szałwie.Pozdrówka.

Bogdziu, dziękuję dla Ciebie coś, co bardzo lubię.
Tych prawdziwych niebieskich coraz mniej nawet na miedzach... w ubiegłym roku musiałam się dobrze nagimnastykować, szukając ich do herbatki...

paniprzyroda 19:08, 02 cze 2014

Mirella napisał(a)
Ślicznoty, mam Rose de Rehst, ale mnie nie zachwyciła oczywiście cudnie pachnie, ale śmieci, jest nie trwała,i lubi chorować.pozdrawiam cieplutko

Posadziłam ją kiedyś specjalnie ze względu na płatki, które suszę do herbatek oraz wykorzystuję do truneczków różanych
Mirella 19:10, 02 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Posadziłam ją kiedyś specjalnie ze względu na płatki, które suszę do herbatek oraz wykorzystuję do truneczków różanych

A tak, ja ją lubię właśnie do tych celów, bo tak jak pisałam, szału z nią niema.
Mala_Mi 19:14, 02 cze 2014

Rose de Rehst - szału nie ma.. będzie na nalewki,, proszę o przepis sprawdzony
paniprzyroda 19:25, 02 cze 2014

barbara_krajewska napisał(a)

Oba piękne
Podoba mi się też różowa szałwia

Basiu, to dla Ciebie, jeszcze inny czosnek, zdaje się że Schuberta

Aganiu, biała piwonia spłatała nam psikusa Mam jeszcze inne białe, ale w pąkach, bo sadzone wiosną.
I dla Ciebie coś, co chyba lubisz, niestety, nie nad wodą

paniprzyroda 19:31, 02 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Rose de Rehst - szału nie ma.. będzie na nalewki,, proszę o przepis sprawdzony

Mirello,Aniu, zastanawiałam się, gdzie w nowym znajdę na nią miejsce! Przedpłocie to jest to. Dostałam również niedawno sadzonki żółtej, która rośnie podobnie do RdR. Podsadzę je bylinami, a że "kłujoki" to może nikt nie wykopie. Chociaż rosna już tam krzewuszki i małe pięciorniki dwa lata i jest spokój.
Przepis na truneczek oczywiście, tylko może wieczorkiem, teraz muszę jeszcze wyskoczyć do ogrodu, chociaż siąpi cały dzień
Bogdzia 19:52, 02 cze 2014

paniprzyroda napisał(a)

Bogdziu, dziękuję dla Ciebie coś, co bardzo lubię.
Tych prawdziwych niebieskich coraz mniej nawet na miedzach... w ubiegłym roku musiałam się dobrze nagimnastykować, szukając ich do herbatki...

Bardzo ładny kolor mają.Pozdrówka .
Nikita 22:15, 02 cze 2014

Mariolko, już rozszyfrowałam tą hostę od ciebie (twój opis i zdjęcie było bardzo pomocne) to funkia "Elegans". Jeszcze raz dziękuje. Buziaki przesyłam