Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

yolka 15:51, 12 lip 2014

Nie, to nie Gopło (Ania (GorAna)mnie uświadomiła, ze pytałaś o Gopło). Moje jezioro to na awatarku to Pakoskie, a go Gopła mam ok. 15 km. Faktycznie ze mnie gapa, cóż też na G
Bogdzia 16:16, 12 lip 2014

Ale ta Twoja Edenka ma pączków , bardzo bogato. Piekna.
Mariusz 18:15, 12 lip 2014

paniprzyroda napisał(a)

Chcę przesadzić piwonię Delavaya, jest większa ode mnie. Czy można ją przyciąć, czy raczej nie?
Pozdrawiam.

Czy chcesz ją przesadzić na przełomie sierpnia z wrześniem? wówczas nie widzę sensu niskiego ścinania wszystkich pędów, bo jeśli cokolwiek wypusci, to i tak zimą zmarznie, skłaniałbym się tylko do ograniczenia połowy masy pędów, ścinając część z nich przy ziemi. Korzeń będzie miał mniej do wykarmienia i lepiej się wzmocni przed zimą. Jeśli jednak pędy zmarzną wypuści wiosną nowe od korzenia, tak jak u mnie po dwóch pamiętnych zimach.
popcorn 19:09, 12 lip 2014

ariolko, jak patrze na Twoja Edenke to nijak nie podobna do mojej:/ kupie sobie przy okazji w dobrym zrodle hortki z trawa elegancko wygladaja!! piekne budleje
pozdrawiam
!!
popcorn 21:23, 12 lip 2014

Proszę zajrzyjcie do mnie, załączyłam pożyczoną fotkę Mariolki i obok moje "Eden". Naprawdę???
Madzenka 21:43, 12 lip 2014

Zachwyciła mnie Twoja budleja. Czy możesz napisać jak duża rosnie? Kolor do mnie idealny... Tylko jaki rozmiar?
paniprzyroda 07:48, 13 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Hortki z Ice Dance i jeżówki z czosnkiem główkowatym fajne połączenie
Mam ten niski przetacznik.. i chyba muszę go przesadzić na skalniak, bo na rabacie idzie w szerz... ale nie w kwiaty Chyba dobra myśl

Aniu dziękuję, czasem coś mi się uda, nawet mimo woli

zaczyna
paniprzyroda 07:58, 13 lip 2014

monteverde napisał(a)

Monika piękne masz kwiatki ile wysokości ma teraz Twoja Edenka? czy Lions jest taka pomarańczowa? moja ma tylko muśnięcia, czy może to światło? pozdrówka aha u mnie nadal upal ale na jutro coś zapowiadają

Aniu, Edenki nie mierzyłam, powyżej pasa na pewno. Dołem rozkrzewiona bardziej, wypuściła długi, silny pęd, kolejne rosną. Lions nie jest pomarańczowa, raczej biało/kremowa, ale ma taki etap przejściowy w rozwijaniu kwiatów przy niższych temperaturach i ten moment mi się w niej podobaPozdrawiam.
paniprzyroda 08:03, 13 lip 2014

yolka napisał(a)
Nie, to nie Gopło (Ania (GorAna)mnie uświadomiła, ze pytałaś o Gopło). Moje jezioro to na awatarku to Pakoskie, a go Gopła mam ok. 15 km. Faktycznie ze mnie gapa, cóż też na G

Woda w pobliżu, jeziora, w cudnej okolicy mieszkasz
Dla Ciebie jeżówka
paniprzyroda 08:10, 13 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Ale ta Twoja Edenka ma pączków , bardzo bogato. Piekna.

Bogdziu, dziękuję dla Cię Kronenburg. Kwiat zmienny bardzo w kolorach, ale podatna na choroby