Rench dzięki, jak pisałam wcześniej ja dopiero uczę się robić zdjęcia roślinom, sprzęt najzwyklejszy w świecie. Zdjęcia robione w biegu, na szybko, bo w sezonie jest tysiąc innych, ważniejszych spraw. Do tej pory robiłam fotki głównie ludziom i zawsze ucięłam, jak nie nogi to głowę. Kiedy zaczęłam czytać ogrodowisko, zaczęłam "pstrykać" rośliny. O warsztacie i zasadach pisze Agnieszka, której wypowiedź cytowałam wcześniej i tego będę się trzymać. A ja też mam świadomość, że moim zdjęciom baardzo dużo jeszcze brakuje. Ale liczy w gruncie rzeczy to, co chcemy pokazac czy udokumentować. Jesteś chyba zbyt samokrytyczna. Pozdrawiam ciepło.
Witam Nikito, masz wiele racji z nowym, będzie mi jednak brakowało w nim dojrzałych drzew. Pisałam wcześniej, że wielu nazw gatunkowych swoich starych roślin nie znam, bo były kupowane dawno temu, ale hosty dają się łatwo dzielić....Rośnie u mnie już dobrych kilkanaście lat, ale dopiero trzy lata temu została przesadzona w inne miejsce i pokazała, na co ją stać. Pozdrawiam.