Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Margarete 21:53, 04 sty 2014

Ciekawa opowieśc, no i dąb wiekowy........
Buziaki zostawiam !
makkasia 00:07, 05 sty 2014

piękna opowieść, świetne zdjęcia....
Noworocznie się kłaniam i wszelkiej pomyślności życzę
paniprzyroda 08:03, 05 sty 2014

Rench napisał(a)
Twoje fotki są prześliczne,jeszcze długo muszę się uczyć,żeby moje były choć ociupinkę ładne
Ale Twoja artystyczna dusz potrafi wszystko pięknie zrobić
Odnoszę wrażenie,że moje fotki wręcz zbrzydzają rzeczywistość
Pozdrawiam

Rench dzięki, jak pisałam wcześniej ja dopiero uczę się robić zdjęcia roślinom, sprzęt najzwyklejszy w świecie. Zdjęcia robione w biegu, na szybko, bo w sezonie jest tysiąc innych, ważniejszych spraw. Do tej pory robiłam fotki głównie ludziom i zawsze ucięłam, jak nie nogi to głowę. Kiedy zaczęłam czytać ogrodowisko, zaczęłam "pstrykać" rośliny. O warsztacie i zasadach pisze Agnieszka, której wypowiedź cytowałam wcześniej i tego będę się trzymać. A ja też mam świadomość, że moim zdjęciom baardzo dużo jeszcze brakuje. Ale liczy w gruncie rzeczy to, co chcemy pokazac czy udokumentować. Jesteś chyba zbyt samokrytyczna. Pozdrawiam ciepło.
paniprzyroda 08:14, 05 sty 2014

Nikita napisał(a)
Wpadam z rewizytą - piękne obydwa ogrody, żal starego, ale nowy też się cudnie zapowiada – na pewno już nie długo zrekompensuje Ci stratę swojego poprzednika i godnie go zastąpi. Już sobie wyobrażam tą rozprzestrzeniającą się z prędkością światła bujną roślinność, bajeczne kolory i zapach, a ich siła rażenia będzie powalająca. Na pewno będę tutaj zaglądała, zwłaszcza że hosta (z 16 strony) podbiła moje serce – co to za cudo Mariolko……podaj nazwę jak znasz, bo muszę rozpocząć poszukiwania….

Witam Nikito, masz wiele racji z nowym, będzie mi jednak brakowało w nim dojrzałych drzew. Pisałam wcześniej, że wielu nazw gatunkowych swoich starych roślin nie znam, bo były kupowane dawno temu, ale hosty dają się łatwo dzielić....Rośnie u mnie już dobrych kilkanaście lat, ale dopiero trzy lata temu została przesadzona w inne miejsce i pokazała, na co ją stać. Pozdrawiam.
paniprzyroda 08:21, 05 sty 2014

MaŁgosiu, pewnie będzie okazja zobaczyć to drzewo następnym razem, jak się u mnie, mam nadzieję, spotkamy... Buziaki.

Makkasia, dziękuję za życzenia, oglądałam u Ciebie cudne ujęcia wróbelków, ale chyba się nie odzywałam. Pozdrawiam.
paniprzyroda 09:34, 05 sty 2014

Wczoraj troszkę podziałałam w ogrodzie, nietypowa pogoda jak na tę porę roku robi swoje:

Kolor na studni i starych kamieniach przy ziołach

paniprzyroda 09:40, 05 sty 2014

Sikorki zaglądają w swoje stałe miejsca, tłoku jednak nie ma, co jest normalne przy takich temperaturach w styczniu.
Bogdzia 11:31, 05 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
MaŁgosiu, pewnie będzie okazja zobaczyć to drzewo następnym razem, jak się u mnie, mam nadzieję, spotkamy... Buziaki.

Też bardzo liczę na te spotkania w tym roku , dużo i wszędzie gdzie to możliwe.Pozdrówka.
Bogdzia 11:31, 05 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Sikorki zaglądają w swoje stałe miejsca, tłoku jednak nie ma, co jest normalne przy takich temperaturach w styczniu.

U mnie też tłoku nie ma .
paniprzyroda 14:10, 05 sty 2014

Pozbierałam szyszki opadłe z tych świerków i rosnącej w innym miejscu sosny

trzmielina pokazała swoje nasiona