Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

monteverde 19:09, 13 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

Aniu, jeżówki w domu powschodziły bez problemu i musiałam je eksmitowac z domu dość szybko. Pikowałam do jednej doniczki po dwie, trzy sztuki. Około miesiąca były pod folią i włókniną, zanim posadziłam je na stałe miejsce. Pozdrawiam również, widziałam, że śnieg jest u Ciebie

wysiewałaś w styczniu? długo wschodzą? to i ja spróbuję Jest śnieg ale malo, dzisiaj okryłam agrowłókniną powojniki co na postumentach popuszczały listki ma być w nocy -4 pozdrawiam
paniprzyroda 19:17, 13 sty 2014

monteverde napisał(a)

wysiewałaś w styczniu? długo wschodzą? to i ja spróbuję Jest śnieg ale malo, dzisiaj okryłam agrowłókniną powojniki co na postumentach popuszczały listki ma być w nocy -4 pozdrawiam

Aniu, jeżówki wysiewałam stosunkowo późno, bo chyba koniec marca, razem z bazylią, daliami. Wzeszły jako pierwsze. Ale dokładnej daty nie pamiętam. Wiem tylko, że tu na ogrodowisku już pisaliście o pierwszych wschodach, to ja skojarzyłam, że nasiona trzeba wysiać Wiosna była długa i zimna, dlatego przepikowane wstawiłam pod folię i włókninę.
paniprzyroda 19:21, 13 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Zimy jakoś nie widac , nawet już nie zapowiadaja więc tylko pozostaje czekac na wyraźną wiosnę.Miłego dnia.

Oby, Bogdziu, to dzień będzie dłuższy i coś jeszcze zobaczę po powrocie z pracy, a ja nadal obmyślam w nielicznych wolnych chwilach zakup nasion. U nas bez śniegu i zimno. Pozdrawiam.
paniprzyroda 19:29, 13 sty 2014

irena_milek napisał(a)
To poczekam a lot zwiadowczy świetnie uchwyciłaś ja jeszcze chyba wezmę ten biały, co Kasia poleca

Dzisiaj sikory zjadły wszystkie słoninki, które wisiały przy tarasie. Wieczorem powieszę świeże. Podobno było ich mnóstwo i rozrabiały razem z wróblami. Widziano też dzięcioła...
Biały też piękny
monteverde 19:32, 13 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

Aniu, jeżówki wysiewałam stosunkowo późno, bo chyba koniec marca, razem z bazylią, daliami. Wzeszły jako pierwsze. Ale dokładnej daty nie pamiętam. Wiem tylko, że tu na ogrodowisku już pisaliście o pierwszych wschodach, to ja skojarzyłam, że nasiona trzeba wysiać Wiosna była długa i zimna, dlatego przepikowane wstawiłam pod folię i włókninę.

Oki, thanks
zawitka 09:10, 14 sty 2014

Mariola co to za choina jest śliczna taka zaczarowana a pitaszki jak u Ciebie rozrabiają Dzi ęki za pozdrówka
Gabriela 11:42, 14 sty 2014

Potwierdzam, że jeżówki z nasion rozmnażają się łatwo i szybko, siałam wiosną, czekam aż moje pierwszy raz zakwitną w tym roku - białe i różowe.
Zima angielska póki co raduje moje serce. Pozdrawiam.
Milka 11:48, 14 sty 2014

Gabrysiu mnie też, jupi
Ja tez siałam, ale zapomniałam, po naszej wycieczce w Anglii i potem jak wpadła Finka, to rozszyfrowała, że jeżówki, całe szczęście, bo już chciałam wyciepać, ze to chwast, hi, hi
Mariola udanych zakupów
paniprzyroda 18:53, 14 sty 2014

zawitka napisał(a)
Mariola co to za choina jest śliczna taka zaczarowana a pitaszki jak u Ciebie rozrabiają Dzi ęki za pozdrówka

To jest choina kanadyjska "Tsuga canadensis" ptaszki uaktywniły się, jak się ochłodziło.
paniprzyroda 19:00, 14 sty 2014

Gabriela napisał(a)
Potwierdzam, że jeżówki z nasion rozmnażają się łatwo i szybko, siałam wiosną, czekam aż moje pierwszy raz zakwitną w tym roku - białe i różowe.
Zima angielska póki co raduje moje serce. Pozdrawiam.

Gabriela, widziałam u Ciebie piękne róże a angielska zima może u nas zostać do marca, potem czekam na wiosnę