Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 00:02, 13 sty 2014

jotka napisał(a)
Warzywka od lat w kompoście i oborniku... dobrze trafiły

przymiarki do korzystania ze stołówki świetne

Obornik na zimę, kompost wiosną i wystarczy sikory chyba zimę wyczuły, uwijają się jak w ukropie, jutro muszę wywiesić więcej słoninki, bo kubeczki wieszam w innych miejscach
Nikita 00:02, 13 sty 2014

Wpadam Mariolko zobaczyć co słychać. Fotki z Rogowa świetne, aż się cieplej zrobiło. Sikorki też cudne.

paniprzyroda napisał(a)

Pisałam wcześniej, że wielu nazw gatunkowych swoich starych roślin nie znam, bo były kupowane dawno temu, ale hosty dają się łatwo dzielić....

Uniżenie upaszam się o malutką sadzoneczkę, choćby nawet taką tyci tyci.....plisssssss
paniprzyroda 00:45, 13 sty 2014

Margarete napisał(a)
Ale świetne foty......i te wspomnienie lata u ciebie iw Rogowie .......i te z gośćmi skrzydlatymi na poczęstunku u ciebie.
Nawiasem mówiąc u Bogdzi w ogrodzie jest chybanawet bardziej kolorowo i rododendronowo niz w Rogowie

Małgoś, Rogów z założenia pełni też inne funkcje, a cudne rodki Bogdzi mam zamiar podziwiać w maju... i może wcześniej, czekam na odcinek z Mają
paniprzyroda 00:50, 13 sty 2014

Kasiek napisał(a)
Z montan polecaja Tetra Rose ktora w 1993 zdobyla nagrode Award of Garten Merit tez jest piekna i cudownie kwitnie...Teraz ogladam montane Alexander, bialy i rosnacy do 12 metrow

Kasiek, pierwsze clematisy posadziłam dokładnie 16 lat temu, niektóre z nich jeszcze rosną, ale żaden z nich nie osiągał tak imponujących rozmiarów, bo były cięte. Czas na zmiany, tylko nie wiem, w którym ogrodzie
paniprzyroda 00:56, 13 sty 2014

monteverde napisał(a)
Wcześniej zrobilaś wpis o wysiewaniu jeżówek, jak wychodzą wschody w domu? pozdrawiam

Aniu, jeżówki w domu powschodziły bez problemu i musiałam je eksmitowac z domu dość szybko. Pikowałam do jednej doniczki po dwie, trzy sztuki. Około miesiąca były pod folią i włókniną, zanim posadziłam je na stałe miejsce. Pozdrawiam również, widziałam, że śnieg jest u Ciebie
paniprzyroda 01:03, 13 sty 2014

Nikito, nie ma problemu. Czytałam o planowanym wiosennym objeździe szkółek w łódzkim, ale będzie się działo. A po bukszpany do Wrocławia warto jechać, bo u nas nie do kupienia w tych cenach.

Po obejrzeniu dziś Mai zamarzyła mi się wyprawa w okolice Poczdamu, tam to dopiero jest raj bylinowy...
Nikita 01:09, 13 sty 2014

Co ty Mariolko spać nie możesz i w nocy po ogrodach się szwędasz... to tak zupełnie jak ja.

Po bukszpany jechać bedę na pewno, juz sobie wygooglowałam gdzie to jest dokładnie.
Dzisiaj na Maję zaspałam, a potem mi jakoś z głowy wyleciało - ale jutro sobie powtórke obejrzę.
pozdrawiam bardzo nocnie.
paniprzyroda 01:12, 13 sty 2014

Nocnie odpozdrawiam
Bogdzia 11:17, 13 sty 2014

Zimy jakoś nie widac , nawet już nie zapowiadaja więc tylko pozostaje czekac na wyraźną wiosnę.Miłego dnia.
Milka 13:21, 13 sty 2014

To poczekam a lot zwiadowczy świetnie uchwyciłaś ja jeszcze chyba wezmę ten biały, co Kasia poleca