Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 12:29, 18 mar 2018

Gabriela napisał(a)

Mam je z tego samego żródła (SR) od 2014 roku i od tego czasu bardzo je lansuję, rozdając nasiona potomstwa. Dzieci biskupa. To mix, więc powtarzają z nasion ciemne liście a kolory są przeróżne, miałam i pomarańczowy, zobacz to są dwa zdjęcia z moich nasion oryginalnych, czyli z paczuszki wysianej w 2014, więc nie trać nadziei, bo i pomarańczowy może się trafi, czego oczywiście życzę. Mam tak dużo już tych karpek, że nie oznaczam koloru, są ogniste i już, bo bym Ci sprezentowała już teraz.

Jeśli to nie kłopot, to chętnie skorzystam Moja żółta rabata powoli staje się ognistą z żółto/pomarańczowymi różami w roli głównej. A jak róże trzeba będzie w tym sezonie przyciąć do zera, to i miejsca więcej na dalie będzie

paniprzyroda 12:39, 18 mar 2018

Ula, jakich nasion chcesz szukać, doprecyzuj Laurowiśni już nie będziemy zawracać głowy, może gdzieś trafię w szkółce. Bratki to okazja, 20 szt. za 7 zł. Grzech nie wziąć, tym bardziej, że i tak co roku kupuję. Szkoda tylko, że z miniaturowych tylko te dwa kolory były.
paniprzyroda 18:23, 18 mar 2018

Dla Gabrysi , jeśli ta ciemna będzie faktycznie taka jak na zdjęciu, to będę się cieszyć

Margerytka40 18:30, 18 mar 2018

Śliczny zestaw kolorów tych dalii
Gabriela 18:42, 18 mar 2018

Właśnie w takim kolorze, niemal czarnym uwielbiam i one mogą być zestawiane w bukietach z innymi.
Ta ze zdjęcia to odmiana, czy w mieszance kupiłaś, że niby mają być jak na zdjęciu?
paniprzyroda 18:45, 18 mar 2018

Z najnowszych wieści: po dwóch słonecznych dniach u pomidorków pokazały się mikroskopijne liście właściwe
Wniesione donice z cebulowymi w piątek rozbujały się, krokusy będą mi w domu kwitnąć, nie wiem, czy na dzień jutro jednak ich nie wystawić?
W ogrodzie rozpanoszyły się zające mają zardzewieć tak jak makówki, nie chciałam malowanych, w rzeczywistości wyglądają dużo lepiej niż na zdjęciu

abiko 18:53, 18 mar 2018

Taką dalię czerwoną dostałam od mamy, ale niestety nie przeżyła zimy. Doszła do ciebie przesyłka czy przepadła?
paniprzyroda 18:53, 18 mar 2018

Asia, też mi się podobały
Gabrysiu, mieszanka holenderska, dlatego nie mam 100% pewności. Z Edenu nigdy nie było pomyłki, tej firmy nie znam. Od Legutki mam krwistą Korsarz, też może być ciekawa. A ta wysoka też może być
Wiolka5_7 19:11, 18 mar 2018

Ale fajne zajączki
Wendy79 20:39, 18 mar 2018

Że ja też Twojego wątku wcześniej nie zaznaczyłam do obserwacji. Sama nie wiem dlaczego, bo przecież kilka razy na podglądaniu byłam
W poszukiwaniu wiadomości o pustennikach, cofnęłam się kilkanaście stron i wiele cudowności znalazłam m.in. piwonie
Pytanie mam też techniczne: w jakim stanie rozwoju bylin, pryskasz je miedzianem? Teraz chyba nie, bo przecież wszystko wycięte lub zaraz będzie wycinane. Z chęcią skorzystam z podpowiedzi, bo mam trochę floksów i pysznogłówek.
Kiedy przeczytałam, że trzy pierwsze lata siałaś i kupowałaś rozsady, pomyślałam, że coś mi to przypomina i nadzieja dla mnie jakaś jest