Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Pszczelarnia 20:56, 07 mar 2018

Mogę się z Tamaryszkiem podzielić aminkiem.
paniprzyroda 21:04, 07 mar 2018

Ewo, nie przypuszczałam, że aminek będzie miał wzięcie, a mogłam nasion uzbierać drugie tyle

Ku pamieci:
posiane w sobotę, wczoraj ( środa ) wzeszły stipa, rozplenica Pegasus, kolejne dalie, i następne siewki będą jutro.
paniprzyroda 19:58, 11 mar 2018

Na przebiśniegach dziś po raz pierwszy uwijały się pszczoły

okazało się, że jednak mam też ranniki w gruncie
paniprzyroda 20:04, 11 mar 2018

Nieśmiało jeszcze zaczynają krokusy

ciemierniki dały radę, okrycie pomogło, część liści już wycięłam

JoannA 20:58, 11 mar 2018

Aż się serce raduje na takie widoki Mariolu. Urzekły mnie Twoje przebiśniegi i ranniki jak słoneczka. U mnie przebiśniegi zaledwie pączki z ziemi wychyliły.
Pozdrowienia zostawiam
anabuko1 21:16, 11 mar 2018

Mariolu kwiecia wiosennego masz już sporo.
I mnie na razie przebiśniegi pokazały główki.
Rannikow jeszcze nie widziałam ani kwitnących krokusow.;(
Nic może za parę dni i u mnie beda. Jak wiosna Z ciepłą temperaturą się utrzyma.
jankosia 01:16, 13 mar 2018

Zaglądam od czasu do czasu na forum, zwłaszcza do Ciebie i pszczółki popatrzeć co tam wysiewacie ciekawego i wiem że jestem incognito, cichutko cupnę i czytam i nagle bum! Piszesz: "Jankosiu ..." I ja nieruchomieję, bo czuję się jak przyłapana na podglądaniu (co w istocie czyniłam) i mam dwa wyjścia:
-udawać, że to nie ja, mnie tu nie było, nie znam cię kobieto...
-przyznać się do podglądania, co właśnie czynię chcąc w ten jakże subtelny sposób wyprosić nasionka ożanki, bo jednak zginęły w akcji, ni ma, zapadły się pod ziemię. Znajdą się zapewne w czerwcu kiedy będą najmniej potrzebne Jakbyś miała troszkę to chętnie przygarnę

Nasiona z kieszeni to i mój koszmar, ja nie wiem czemu ja tak wszystko do nich zagarniam, ale to silniejsze ode mnie Cieszy mnie bardzo jak czytam, że też tak macie, to pokrzepiające wiedzieć, że nie jestem sama U ciebie to chociaż wskazówki jasne, u mnie często znaczek, symbol, skrót i najgorsze ze wszystkich naddarcie- jak nie mam nic do pisania pod ręką to jak zawijam w chusteczkę to robię czasem literę, że niby potem na pewno z tej litery wydartej na rogu wydedukuję co to za nasionka. Matko I córko, nawet jak o tym piszę to brzmi glupio No, ale sama wiesz jak jest

Zbieram nadal pomysły na miętę z cytrynką, jakieś polecajki od ciebie? Oczywiście cytrynka to w kwiecie, a miętka w liściu, innej kombinacji sobie nie wyobrażam
Kasya 05:41, 13 mar 2018

U mnie chyba kilka ciemiernikow chce zakwitną ale kurcze znowu na być do -14 przy gruncie

Matko...nasiona w kieszeni...nie dość ze za chwile nie wiem co to, to jeszcze te kieszenie pełne śmieci....

A aminek to wprost do gruntu można ?
Urszulla 06:20, 13 mar 2018

Czy na nasionka ożanki mogłabym się też załapać. Nieśmiało pytam jakby były w nadmiarze.
Mala_Mi 11:23, 13 mar 2018

Nie ścinam liści ciemierników, jeszcze silne mrozy zapowiadają...

Ważka i moje oko cieszy

Jak coś masz nowego to podrzuć na PW. Jest szansa, że się podniosę z dołka za jakiś czas, to sobie chociaż kupię coś fajnego

Żółty kolor też lubię.. taki energetyczny