Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

margaretka3 08:48, 05 lip 2018

Pytałam o Aprocot, bo widziałam w szkółce, zastanawiałam się, czy kupić. Ostatecznie nie kupiłam.

Nieznana roślinka kojarzy mi się lasem, tak jakbym ją już gdzieś kiedyś widziała w naturze, własnie w lesie. Nie będzie to czasem jakiś storczyk leśny?

Rudbekii occidentalis nie wysiewałam.
hanka_andrus 09:01, 05 lip 2018

biała nn może to być podkolan- liscie podobne, a kwiatki? Nigdy mu zdjęć nie robiłam.
Kindzia 10:12, 06 lip 2018

Na razie mam okropne wyrzuty sumienia patrząc na takie porządkowanie w ogrodzie...
Margerytka40 10:17, 06 lip 2018

Mariolka ,pokażesz ożankę? Jeśli to ta co chcę to chętnie bym przyjęła siewki
Pszczelarnia 10:41, 06 lip 2018

Pelargonie mnie zachwycają. Dobrze, że kupujesz coraz to nowe i inne. Masz je też w szklarni?
mira 16:52, 06 lip 2018

Nadrabiam lipiec u Ciebie I upajam się rabatami.
Taką szklarenke to masz dawno? Choć ba nie wypatrzylam.
Za donice dziękuję relacje będą tylko muszę dojechać i ogarnąć wszystko.
Tez żółty pomidor mnie ciekawi jak w smaku.
No pelargoniowa choroba się szerzy - dobrze ze do takiego producenta mam daleko.
Urszulla 21:03, 06 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)

Dziękuję To 12 mb rabaty o szer. 3 m, kolory w sumie wyznaczyły na niej herbaciane róże, od ub. roku systematycznie coś dosadzam lub wykopuję, tworzy się rabata ognista z zimozielonym szkieletem. Jaki będzie ostateczny wynik, któż to wie? Ogród nadal w budowie, wreszcie jest oś widokowa, teraz czas na elementy architektoniczne

A to dziewanna z tym fipletowym oczkiem? Bo bym się zapisała na nasionka
Rabata ognista w zbliżeniach wygląda obłędnie, też jestem ciekawa jej w całości.

Pelargonia jasna śliczna. Szklarenka, same rarytasy

A porządki różane można robić po takim kwitnieniu, też można pozazdrościć.
Gruszka_na_w... 22:30, 06 lip 2018

Ta taczka z różanymi ścinkami mocno mnie przeraziła. Za to pozostałe widoki były kojące. Rozczuliła mnie rodzina zajączków.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasiek 23:39, 08 lip 2018

Alez kolory u Ciebie... Cudnie
paniprzyroda 00:56, 09 lip 2018

Margaretko - Gosiu, Haniu wasze podpowiedzi to strzał w dziesiątkę, to kruszczyk szerokolistny
Kindziu
Asiu, ożanka dla Ciebie

Ewo, w szklarni mam tylko pomidory w tym roku

Miro
, szklarenka chyba nie była pokazywana, parę rzeczy czeka jeszcze na odkurzenie, muszę znaleźć im miejsce, czytaj ogród musi dorosnąć
Ula, nasionka postaram się zebrać
Haniu, ścinków różanych było dużo więcej. Przyzwyczaiłam się do zajączków i zostały na stałe
Kasiu, na razie mi dobrze z tymi kolorami

Leniwe, spokojne popołudnie... po raz pierwszy od długiego czasu...