Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Milka 15:14, 27 sty 2014

Cudne są teraz juz mus je dokarmiać, osobiście powiesiłąm zmrożone jabłka
barbara_kraj... 20:27, 27 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

Przy okazji poszukiwań kolorów odnalazłam zdjęcia jarzmianek. Rosną u mnie drugi rok, kupione jako niewielkie sadzonki, do przeniesienia wiosną do nowego, w okolice posadzonych jesienią róż.

Następne do przeniesienia to zawilce białe i różowe. Podobają mi się, w drugim roku już miały młode przyrosty.

Coraz bardziej podobają mi się jarzmianki. Pewnie zacznę się za nimi rozglądać jak tylko miejsce wyznaczę

Te zawilce to japońskie pewnie. Kwitną jesienią? Mam białe, ale kwitną na wiosnę.
paniprzyroda 22:19, 27 sty 2014

Irenko, dokarmiamy ptaszki, pojawiło się ich więcej, albo ja dopiero je zauważam, jak mam trochę czasu - widzę je przez okno w kuchni

Basiu, jarzmianki spodobały mi się po wirtualnych wędrówkach po ogrodach angielskich na Ogrodowisku, podobnie jak zawilce japońskie. Niedaleko mnie jest fajne miejsce, w którym mają sporo ciekawych, ogrodowiskowych bylin
AgnieszkaBK 10:30, 28 sty 2014

Masz uroczych gości w swoim ogrodzie. Zimą ptaki wnoszą wiele życia i radości do uśpionego ogrodu. Ja na razie nie dokarmiam u siebie, bo nie jestem tam regularnie. Pozdrawiam
Margarete 10:42, 28 sty 2014

Ale śliczny ten dzięcioł.........
Pozostałe ptaki też, u mnie w ogóle nie widze wróbli ani mazurków, juz kiedys u kogos o tym pisałam, ze jako dziecko pamietam mnóstwo wróbli w miescie a teraz pojedyncze egzemplarze, wyniosły sie dalej gdize s czy maja naturalnych wrogów w miescie...
U mnie w "stołówce" króluja sikory róznych gatunków, sójki, grubodziby i ostatnio zauwazyłam kowaliki.
Jaka mam frajde rano przy sniadaniu obserwowac ten tumult i ruch .................

Twoje kolorki boskie, urzekający masz i stary i nowy ogród a juz jeżówki w limonkowym kolorze bija wszystko na głowe...sliczne są.

Pozdrawiam
GorAna 10:48, 28 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

i samiczka kosa

Do mnie też przylatuje samiczka kosa....berberysy jej smakują
Pozdrawiam
monteverde 10:54, 28 sty 2014

Kosowa u mnie pierwsza już o 7.00 przy karmniku była, potem przyleciały sikorki i grubodzioby i dzwońce, ładnie uchwyciłaś łepek dzięcioła
Mala_Mi 11:06, 28 sty 2014

A moje kwiczoły i kosy objadają sie zamrożonymi jabłkami, ale przekrajam na pół i wtedy smakują
Milka 12:02, 28 sty 2014

U mnie w pobliżu okna kuchennego, to głównie sroki urzędują, aby więcej skrzydlatych gości obejrzeć, muszę ruszyć do ogrodu, ale jak mróz był, to nie bardzo mi się chciało
popcorn 12:16, 28 sty 2014

ile ptaszków! Jarzmianki boskie! Zawilce japońskie też
pozdrawiam serdecznie!
k.