Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

Mala_Mi 21:54, 21 maj 2019

Obejrzałam Twój maj, bo jakoś nic mi się dziś robić nie che wiec zaglądam na ulubione.. rdzą malowane ... pasuje domówić a tu ciągle dziura w budżecie.
Czytam o oczku.. pamiętaj mam dużó rybów do oddania Nawet kojaki się namnożyły.

Zapraszam
paniprzyroda 23:00, 23 maj 2019

Gosiek, to wieczornik biało/różowy.
Joku, troszkę poszalałam, ale i tak dzielnie trzymałam się listy. To żółte to kuklik Marmelade, a drugi Flames of Passion. Nie było Coctail Cosmopolitan, a na tym najbardziej mi zależało. "Oczko" jest, zostało wykończyć brzegi i środek.
Jolka, to nałóg, ale jaki ekscytujący
Karola, sadzonki truskawek mogę przygotować, jeśli chcesz. Kupuję... nieco... no przecież akurat te roślinki koniecznie potrzebne są... też Cię kofffam
Mała Mi - Aniu, jak miło, że znalazłaś czas, by zajrzeć. Jeszcze milej, że zapraszasz... po rybki Jedna potwora od Ciebie pół oczka mi zajmie
W starym ogrodzie oczka były/są dwa i wodospadzik Tutaj nie planowałam żadnej wody, nie zostawiłam na nie placu. Em się uparł i dla spokoju w rodzinie przystałam na jego pomysł. Teraz gimnastykuję się, by to jakoś wyglądało i wtopiło się w rabatę.

jakieś zaległe fotki z tygodnia

paniprzyroda 23:07, 23 maj 2019

paniprzyroda 23:16, 23 maj 2019

i ogólne, przy nowej rabatce kostka nadal czeka na mnie...

paniprzyroda 23:43, 23 maj 2019

wracając do tej michy z wodą, to najbardziej zależało mi na szybkim uzupełnieniu roślin wokół niej na rabacie, póki mokro, bo pod wykop usunęłam rozchodniki, przywrotniki, część liliowców, niskie letnie czosnki, hiacynciki i kilkanaście innych bylin; dużą część wydałam w dobre ręce, kilka posadziłam w innych miejscach, kilka nadal czeka
dosadziłam trawy, paprocie, żurawki, brunnery, hosty
denerwuje mnie widoczna folia, kamienie leżą tymczasowo, bo na realizację docelowego pomysłu trzeba czasu, a ten jak zwykle deficytowy
lewa strona przy oczku, pojemność to 200l

prawa strona

w niedzielę mam nadzieję uzupełnić braki w roślinach wodnych
hankaandrus_44 06:11, 24 maj 2019

Ob.y się udało nabyć te rośliny, których szukasz do oczka. Rabaty modelowe! Gratuluję.
Urszulla 06:40, 24 maj 2019

paniprzyroda napisał(a)
i ogólne, przy nowej rabatce kostka nadal czeka na mnie...

Dałaś świetne fotki z całego ogrodu. Fajnie byłoby zobaczyć jak te same miejsca zmieniają się w całym roku.
Mamy chyba porównywalny ogród więc wyobrażam sobie jaka ilość roślin jest potrzebna żeby stworzyć tyle bujnych rabat.

U Ciebie wszystko się zmieści oczko malutkie na początek też, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Anda 07:25, 24 maj 2019

Oczko bardzo ładne. Jak je obsadzisz roślinami będzie jeszcze ładniejsze
Widoki ogrodowe bujne, zielone i soczyste
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gosika67 10:02, 25 maj 2019

Zaglądam do Ciebie, czarujesz kolorami, kuklik bardzo mi się podoba.Zresztą co tu dużo gadać wszystko mi się podoba bez wyjątku.Co Ty robisz,że u Ciebie takie wypasione żonkile? Ja posadziłam i tylko są liście, a marzą mi się narcyzy, takie duże kępy.A gdzie dodatki, pokaż.
paniprzyroda 23:18, 26 maj 2019

Hanuś, sadzenie roślin do oczka musiało zaczekać, może jutro coś podziałam; zmartwiłam się tylko, bo robiąc przegląd w starych oczkach zauważyłam, że całkowicie zanikł mi żabiściek, za to rozpanoszyły się żółte irysy.
Notabene jakiś wysiał mi się w różach w nowym ogrodzie

Ula
, porównania tych samych rabat może kiedyś, na emeryturze Roślin faktycznie mam dużo, teraz już trudno wejść; nie pokazałam majowej szerokiej rabatki przed kwitnieniem piwonii i róż, na dziś tak wygląda