Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Pokaż wątki Pokaż posty

Dwa ogrody

paniprzyroda 18:25, 31 sty 2014

Margarete napisał(a)
Ja tez niestety na skarpie w przedogródku posród kamyków i macierzanek mam szczęscie miec oba te uciazliwe chwasty , i gwiazdnice i szczawik........rzeczywiście nie wiem co gorsze a walka z nimi to jak bitwa z wiatrakami.....cały czas odrastają i wyłażą niestety, mimo że mam agrowłóknine pod kamykami.........

Małgoś, chwasty niestety potrafią nieźle dać w kość, pomimo że z nimi ostro walczymy a takiemu szczawikowi to i włóknina niestraszna, o widzę, że Ania dopowiedziała, co zrobić, ja bym radziła zajrzeć pod włókninę, bo szczawik na bank pod nią siedzi.
paniprzyroda 18:42, 31 sty 2014

mira napisał(a)
o to i ja polabidzę - też mam te skarby niestety - Gabrysia ma rację na kompost nie ma co tego wywalać - tak zrobię tylko trzeba pamiętać

pozdrawiam

Jak pobiadolimy razem, to jakby już nam tych "skarbów" ubyło, nie siejemy ich, nie pielęgnujemy a są - taka kolej rzeczy i złożoność natury
paniprzyroda 19:10, 31 sty 2014

Na razie zamiast pstrokatych liści może takie, wiem, że foto kiepskie, ale chodzi o fakt, że tak blisko usiadła:

monteverde 19:20, 31 sty 2014

U mnie sójka już przylatuje na balkon ale jest bardzo płochliwa i jak na razie nie udało mi się zrobić zdjęcia, grubodzioby, dzwońce i sikorki, to dla nich już normalka nie tak się boją
paniprzyroda 19:30, 31 sty 2014

Aniu, właśnie, sójki raczej trzymają się z daleka, ta dziś zaskoczyła mnie Jak u Ciebie przylatuje na balkon, to na pewno jej zrobisz fajne zdjęcie A u mnie grubodziobów i dzwońców brak, za to rozmawiam z panią kos, bo ta nie odlatuje daleko, nawet gdy wychodzę z domu i odzywam się do niej, to tylko "gada" po swojemu
Bogdzia 19:45, 31 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Aniu, właśnie, sójki raczej trzymają się z daleka, ta dziś zaskoczyła mnie Jak u Ciebie przylatuje na balkon, to na pewno jej zrobisz fajne zdjęcie A u mnie grubodziobów i dzwońców brak, za to rozmawiam z panią kos, bo ta nie odlatuje daleko, nawet gdy wychodzę z domu i odzywam się do niej, to tylko "gada" po swojemu

Kosy chyba najmniej sie ludzi boja za to zażarcie walcza ze sobą o terytorium i jedzenie a sójka też przestanie sie bac z czasem.Zdjecia niekoniecznie muszą byc super jakości by cieszyły. Najważniejsze ze uda sie je zrobic. Pozdrówka śle.
paniprzyroda 19:47, 31 sty 2014

Bogdziu Ty rozumiesz
popcorn 20:06, 31 sty 2014

U mnie sójki jesienią, podjadają owoce. Najbardziej lubią morwę, tę jeszcze latem podjadają
pozdrawiam!!
paniprzyroda 20:22, 31 sty 2014

Karola, morwa to przysmak wielu ptaków Rosło kiedyś u mnie na pierwszej leśniczówce bardzo duże drzewo, owocowało cudnie Jak siewy? Sezon rozpoczęty? U mnie tak Może jutro uda mi się zajrzeć do Tracza, będę przejeżdżać obok, ciekawe, czy coś wypatrzę
kraania 21:00, 31 sty 2014

Ale ptaszki mają u Ciebie dobrze