Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

marba 16:37, 10 sty 2018

I znów miałam piękną przechadzkę po Twoim ogrodzie dzięki wizytówce. U mnie na razie więcej do ukrycia niż do pokazania, ale za dwa, trzy lata może pójdę w Twoje ślady.
Dorota123 13:26, 11 sty 2018

Urszulla napisał(a)
Też od miesiąca przeglądam te inspiracje. Musiałam wymyślić coś z niczego teraz wianki przede mną jak znajdę tą kręconą wierzbę oczywiście już na wiosenne chwile
Jejku już przygotowania do wiosny, jesteś dużo szybsza ode mnie.
Dorota123 13:30, 11 sty 2018

marba napisał(a)
I znów miałam piękną przechadzkę po Twoim ogrodzie dzięki wizytówce. U mnie na razie więcej do ukrycia niż do pokazania, ale za dwa, trzy lata może pójdę w Twoje ślady.
Dziękuję, jest mi bardzo miło czytać takie słowa. Ja założyłam wątek w 2013 r i ciągle coś zmieniam. Ogród to taki nie kończący się twór, w którym zawsze coś można zrobić lepiej. Do zrobienia wizytówki przygotowywałam się przez rok i nie mogłam się zebrać.
Dorota123 13:33, 11 sty 2018

Nallar, Ewa 777, Sylwia - dziękuję wkrótce zapraszam na dalszą część wizytówki.
Dorota123 13:37, 11 sty 2018

AgataM napisał(a)
Pięknie rozpoczęłaś swoją Wizytówkę. Bardziej przypomina mi ona Pamiętnik (Pamiętnik pracowitej i pomysłowej Dorotki). Dopiero teraz widać ile wysiłku i serca włożyłaś w ogród. Pamiętam jak przygotowywałaś się do wykopów kanalizacyjnych... Ani jedna cebulka czy malutka sadzonka nie mogła się u Ciebie zmarnować. Przesadzałaś, przekopywałaś, otulałaś korzenie.. Roślinki odpłaciły Ci się pięknym kwiatem. Gratuluję... I czekam na następne zdjęcia
Masz rację ten wątek traktuję jak pamiętnik ogrodniczy.
Przy tworzeniu ogrodu rzeczywiście nie zmarnowała mi się żadna roślina, pomimo tego, że dużo z nich przesadzane było na przełomie grudnia i stycznia. Myślę, że ta demolka wpłynęła korzystnie na wygląd mojego ogródka. Czasem potrzebne są tak drastyczne kroki, żeby odciąć się od tego co było.
zawitka 10:43, 12 sty 2018

Ależ piękne dekoracje .Jest trochę czasu to trzeba szykować już na wiosnę .u mnie w zeszłym roku był zastój ze względu na chorobę nic mi się nie chciało .Pozdrawiam zimowo ha ha bo spadło trochę śniegu
Agania 13:29, 12 sty 2018

Szczęścia w Nowym Roku Dorotko

Czekam na dalszy ciąg wizytówki, pamiętam rewolucję kanalizacyjną u Ciebie, dostałam w tedy od Ciebie białe liliowce
Urszulla 16:59, 12 sty 2018

Dorota123 napisał(a)
Jejku już przygotowania do wiosny, jesteś dużo szybsza ode mnie.

Spokojnie, wiosna dopiero w planach. Teraz coś przejściowego wymyśliłam. Bo na święta nie wyżywałam się dekoracyjnie
sylwia_slomc... 18:49, 12 sty 2018

Jak daleko masz do Agaty? Pytam bo może Byście razem w tym sezonie do nas zajechały
Dorota123 19:14, 12 sty 2018

zawitka napisał(a)
Ależ piękne dekoracje .Jest trochę czasu to trzeba szykować już na wiosnę .u mnie w zeszłym roku był zastój ze względu na chorobę nic mi się nie chciało .Pozdrawiam zimowo ha ha bo spadło trochę śniegu
Dekoracje świąteczne zaczęłam w listopadzie od pieczenia chatek piernikowych. Systematycznie coś dorabiałam, a to podkłady do wianków których uwiłam 6 sztuk, to znów wiązałam kokardy na choinkę, innym razem malowałam szyszki i tak zeszło do świąt. W ubiegłym roku też nie robiłam dekoracji bo zachorowałam i tak się ciągnie to moje chorowanie nadal. Tyle, że teraz wyszukuję sobie lekkie zajęcia, żeby o głupotach ( czytaj chorobie) nie myśleć. Z tego też powodu nie narzekam na brak czasu. Za pozdrowienia dziękuję i odwzajemniam, życzę Tobie i sobie zdrowia, sił i żeby się chciało.
U nas śniegu nie ma, ale róże w tym roku mają już kopczyki i są opatulone bo w ubiegłą zimę strasznie mi przemarzły i wiosną startowały od zera. Dziękuję za pochwałę